Αρχική » » Δηλώσεις έως τον Αύγουστο

Δηλώσεις έως τον Αύγουστο


Υπάλληλος στην εφορία επεξεργάζεται φορολογικές δηλώσεις. 
Παράταση λόγω της αργοπορίας στις βεβαιώσεις για τους τόκους. 

Παράταση έως τα μέσα Αυ­γούστου μελετούν στο υπουργείο Οικονομικών να δοθεί στην καταληκτική ημερο­μηνία για την υποβολή της φορο­λογικής δήλωσης από τα φυσικά πρόσωπα, καθώς τα στοιχεία για τους τόκους καταθέσεων -που πρέ­πει να δηλώσουν φέτος πολλοί φο­ρολογούμενοι- θα εισαχθούν στο σύστημα TAXISnet, με καθυστέρηση, μετά τις 24 Ιουνίου! Σημειωτέ­ον ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμα εκδώσει ούτε την εγκύκλιο που θα ξεκαθαρίζει το πώς θα υποβάλουν τα στοιχεία των τόκων οι συνδικαιούχοι τραπεζι­κών λογαριασμών.... 

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα στοιχεία από τις τράπεζες για τους δικαιούχους και τα ποσά των τόκων που θα προ συμπληρωθούν αυτόμα­τα στις ηλεκτρονικά υποβαλλόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων θα παραληφθούν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών την Πα­ρασκευή 14 Ιουνίου, δηλαδή αύριο. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στε­λεχών της ΓΓΠΣ, η μεταφόρτωση των στοιχείων αυτών στο σύστη­μα TAXISnet (ώστε να εμφανίζο­νται προεκτυπωμένα στις δηλώ­σεις που υποβάλλουν ηλεκτρονι­κά οι φορολογούμενοι) θα απαιτή­σει τουλάχιστον 10 ημέρες! Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα δουν τα ποσά των τόκων προσυμπληρωμένα στο ηλεκτρονικά υπο­βαλλόμενο έντυπο Ε1, μετά τις 24 Ιουνίου, δηλαδή λίγες μέρες πριν από τις 30 Ιουνίου, που είναι η κα­ταληκτική προθεσμία υποβολής των δηλώσεων! 

Ως εκ τούτου, πολύ περισσότε­ροι φορολογούμενοι δεν θα είναι έτοιμοι να υποβάλουν τις δηλώσεις τους έως τις 30 Ιουνίου, οπότε γι΄ αυτόν τον λόγο θα κριθεί αναγκαίο να δοθεί μια πολύ μεγάλη παράταση στην προθεσμία υποβολής, η οποία μπορεί να φτάσει τελικά μέχρι και τον Αύγουστο! 

Υπολογίζεται ότι περίπου 680.000 άτομα είχαν το 2012 τό­κους καταθέσεων άνω των 250 ευρώ, που είναι το όριο πάνω από το οποίο η αναγραφή των τόκων στη φορολογική δήλωση είναι υποχρε­ωτική. Συνεπώς, τουλάχιστον αυ­τοί οι φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μετά τις 24 Ιουνί­ου ! Ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολ­λές περιπτώσεις συνδικαιούχων για τις οποίες δεν έχει ξεκαθαρι­στεί ακόμη από το υπουργείο Οι­κονομικών τι ακριβώς θα ισχύσει, οπότε τα άτομα που θα χρειαστεί να περιμένουν για να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις μετά τις 24 Ιουνίου μπορεί να είναι τελι­κά πολύ περισσότερα. 

Στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι εντός της επόμε­νης εβδομάδας θα εκδοθεί τελικά η «πολύπαθη» απόφαση, η οποία θα καθορίζει ποια ακριβώς πρέπει να είναι τα δικαιολογητικά που πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογού­μενοι για να είναι σε θέση να απο­δείξουν όσα αναγράφουν στις φο­ρολογικές τους δηλώσεις, αλλά και τι ακριβώς θα ισχύσει, τελικά, με τους συνδικαιούχους των τραπεζι­κών λογαριασμών. 

Στέλιος Κράλογλου 
(Εφ. Δημοκρατία – 13/06/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger