Αρχική » » Θα μας αφήσουν και χωρίς... Στρατό στο τέλος!

Θα μας αφήσουν και χωρίς... Στρατό στο τέλος!


Από τότε που μας έφεραν την "Τρόικα", η Ελλάδα σιγά-σιγά πε­θαίνει… Σε κάθε τομέα. Με "εγκέφαλο" τους "εμπειρο­γνώμονες" του ΔΝΤ και εκτε­λεστικά όργανα τους "Έλλη­νες" πολιτικούς - σήμερα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ παίρνονται τα μέτρα αυτά, που μας εξοντώνουν έναν προς έναν. Δεν άφη­σαν άθικτες ούτε και τις ένο­πλες δυνάμεις της πατρίδας μας! Διαβάζουμε στο σχετι­κό ρεπορτάζ: ...

"Δυναμίτη στα θεμέλια της Εθνικής Άμυνας τοποθετεί πλέον το υπουργείο Οικονο­μικών. Σύμφωνα με πληροφορίες σε εγκύκλιο του σχε­δόν διπλασιάζει τις περικο­πές στο κονδύλι της μισθο­δοσίας του προσωπικού για το 2014! 

Οι φήμες και οι πληροφορίες που έλεγαν ότι από τα περίπου 440 εκατομμύρια περικοπών που προβλέπο­νταν στο μεσοπρόθεσμο το υπουργείο Οικονομικών θα ζητούσε να ανέβουν στο 1 δις δεν επιβεβαιώθηκαν αλλά το "φιρμάνι" που έχει ετοιμάσει είναι http://onalert.gr/tags/ ακόμη χειρότερο: το μεσο­πρόθεσμο προέβλεπε 88 ε­κατομμύρια μειώσεις το 2014 από την μισθοδοσία του προσωπικού Η νέα οδηγία έχει ανεβάσει αυτό το ποσό στα 165 εκατομμύ­ρια!!! 

Στο ίδιο έγγραφο ζητούνται περικοπές 120 εκατομμυρί­ων στα λειτουργικά έξοδα και 155 εκατομμυρίων σ' ό,τι έχει να κάνει με τους εξοπλισμούς οι οποίοι πλέον δεν α­φορούν παρά συντήρηση και ανταλλακτικά. Σύμφωνα με τις πληροφο­ρίες που υπάρχουν το οι­κονομικό επιτελείο της κυβέρνησης "ελπίζει" και http://onalert.gr/tags/ σε "αποχώρηση 2500 στε­λεχών", τα οποία βέβαια δεν διευκρινίζεται αν θα "αποχωρήσουν" με την θέλησή τους ή αν θα δούμε και απολύσεις ακόμη και στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Το θέμα των απολύσεων το έθεσε ο ίδιος ο πρωθυ­πουργός σε συνομιλία που είχε με τον Α/ΓΕΕΘΑ και δημοσιεύτηκε στον Τύπο χωρίς να διαψευστεί. Επιπλέον τώρα στο τραπέζι φαίνεται ότι υπάρχει ανοιχτό και το θέμα των "μετατάξε­ων"! Μπορούν να γίνουν α­πολύσεις στις Ένοπλες Δυ­νάμεις; Για 7.000 ΕΠΟΠ οι ο­ποίοι δεν έχουν μονιμοποιηθεί φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα που να τους προστα­τεύει Για όλους τους υπόλοιπους είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μπορεί να τεθεί θέμα. Αν και πλέον τίποτα δεν εκπλήσσει. 

Αν ο διπλασιασμός των περι­κοπών στην μισθοδοσία πε­ράσει, τότε οι κραδασμοί στις Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι τόσο ισχυροί που η κατάρρευση δεν θα είναι απί­θανη εξέλιξη". 

Μ.Π. 
(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΏΡΑ-12/06/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger