Αρχική » » Ποιος έσπρωξε τον Φώτη

Ποιος έσπρωξε τον Φώτη


Ο χορός του Ζαλόγγου, όταν δεν εντάσσεται στο πλαίσιο του εθνικού μύθου, οδηγεί στην αυτοκτονία. 

Οι πρόσφατες πολιτικές εξε­λίξεις έφεραν στο προ­σκήνιο αυτό που θέλουμε συστηματικά να αγνοού­με: ότι το κομματικό σύστημα αντικατοπτρίζει την κοινωνία που το εκλέγει, το συντηρεί και εν τέλει το αποδέχεται. Κανείς, ωστόσο, δεν τολμά να καταλο­γίσει ευθύνες στο εκλογικό σώμα για τον τρόπο με τον όποιο πιέζει στο να ασκούνται οι πολιτικές. 

Για παράδειγ­μα, ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος... βρέ­θηκε -και δικαίως- στο μικροσκόπιο της κριτικής, πολιτευόταν με μετριοπάθεια και σοβαρότητα προσδίδοντας στην απαρχαιωμένη και ξεπερασμένη ιστορικά καταγγελτική ελληνική Αρι­στερά τη δυναμική της ενεργούς συμ­μετοχής στις εξελίξεις με δυνατότητα παρέμβασης. Φαίνεται ότι αυτή η πολι­τική - σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις της κοινής γνώμης- δεν ήταν αποδεκτή σε αντίθεση με ό,τι επιβραβευόταν δημοσκοπικά: τα χαστούκια, δηλαδή, του Κασιδιάρη και η ακραία χυδαιολογία της Χρυσής Αυγής, που συντελούν στην απαξίωση του Κοινοβουλίου και των δημοκρατικών θεσμών. 

Η κοινή γνώμη πρόκρινε πολιτικές ακτιβιστικού τραμπουκισμού, επαναστατικών γιαουρτωμάτων, καθώς και βίαιης ενοχοποίησης και εντόνου κανιβαλισμού απέναντι στην αντίθετη άποψη. Επικροτούσε και επικροτεί ακραίες λαϊκιστικές πολιτικές που συστηματι­κά αποφεύγουν τις λύσεις και καταγ­γέλλουν τα προφανή: τη φτώχεια, την ανεργία, την άγρια φορολόγηση. 

Με δυο λόγια είναι κυρίαρχη μια αντίληψη ότι επιτυχημένος πολιτικός είναι αυτός που καταγγέλλει και φωνασκεί αγανακτισμένος και όχι αυτός που προσπαθεί να βρει μια διέξοδο, μια λύση, όχι στον κόσμο του αοράτου, αλλά μέσα στο μέ­τρο του δυνατού. Έτσι, ο Τσίπρας, σε αντίθεση με τον Κουβέλη, εμφανίζεται σαν Σούπερμαν -ένας Ερνέστο σε επαρχιακή εκδοχή κακοσχεδιασμένου καρτούν. Ωστόσο, ο χορός του Ζαλόγ­γου -θα μπορούσε να τον είχε ενημε­ρώσει η έγκριτη ιστορικός και βουλευ­τής της ΔΗΜΑΡ κυρία Ρεπούση-, όταν δεν εντάσσεται στο πλαίσιο του εθνικού μύθου, οδηγεί στην αυτοκτονία. Ωθού­μενος από τη δημοσκοπική καταβαράθρωση (από το «αλάνθαστο» κοινό αί­σθημα), οδηγήθηκε κακήν - κακώς στην έξοδο και στην πολιτική αβεβαιότητα. 

Ο Κουβέλης δεν μπορούσε να φορέσει - και λόγω ιδιοσυγκρασίας- το κοστούμι του «τζάμπα μάγκα» που όλα τα σφάζει και όλα το μαχαιρώνει… Ωστό­σο από εδώ και στο εξής τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και ο πρόεδρός της καλούνται να αποδεικνύουν καθημερινά τον λόγο της πολιτικής τους ύπαρξης! 

xenofonb@gmail.com
(ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ-27/06/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger