Αρχική » » «Πατριώτες από τους λίγους»

«Πατριώτες από τους λίγους»


► Στον κύκλο, το έμβλημα τον ανθελληνικού κόμματος «Συμμαχία Μαύρο Κόκκινο», που κοσμεί το μπράτσο του νέου αστεριού του ΠΑΟ. 
► Το δικαίωμα σου να Θέλεις τα σύνορα της Αλβανίας μέχρι την Πρέβεζα εκθειάζεται από τον ελληνικό Τύπο. Αρκεί να ξέρεις μπάλα. 

Ο Εμίρ Μπαϊράμι είναι Κοσοβάρος Αλβανός, πολιτογρα­φημένος Σουηδός και αποτε­λεί μια μεταγραφική προσθήκη τον ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Το αν θα παίξει καλά το τόπι ή όχι είναι αλλουνού ιμάμη «ευαγγέλιο». Ωστόσο, εκεί που έχει διαπρέψει στον βίο του (είναι 25 ετών) είναι η υπεράσπι­ση του αλβανικού εθνικισμού. 

Ο αλ­βανικός εθνικισμός, εκ πρώτης όψε­ως, δεν... είναι κάτι εξ ορισμού κακό. Αν τυγχάνεις Νεοζηλανδός, Σκο­τσέζος, Τανζανός, δεν τρέχει και τί­ποτα, αν κάποιος εντός της χώρας σου ανήκει στη «Συμμαχία Μαύρο Κόκκινο», η οποία κατέρχεται στας αλβανικάς εκλογάς - με τις θερμές ευχές για κάθε επιτυχία από τους «φίλους» και «συμμάχους» Τούρ­κους. Ωστόσο, αν είσαι Έλλην, μάλ­λον αυτοχειριάζεσαι αν τον υποστη­ρίζεις. Η «Συμμαχία Μαύρο Κόκκι­νο» (Aleanca Kuq e zi στα αλβανικά) φιλοδοξεί να μεγαλώσει τα σύνορα της Αλβανίας μέχρι την Πρέβεζα! Αυτό θα έπρεπε να μας προβληματί­σει κάπως, διότι, αν ενθυμούμεθα καλώς, η Πρέβεζα ανήκει στην Ελ­λάδα και στον παγκόσμιο χάρτη δεν βρίσκουμε πρόχειρη μια δεύτερη, σε άλλη χώρα, για να τους ικανοποιή­σουμε. Έτι δε, η «Συμμαχία Μαύρο Κόκκινο» υποστηρίζει αναφανδόν τους Τσάμηδες! 

Μαύρο Κόκκινο 

Για να διαπιστώσετε την ευήθεια, την άγνοια και την προχειρότητα διάφορων ελληνικών ΜΜΕ, ανα­γνώσατε μετά προσοχής απόσπασμα από αθλητική ιστοσελίδα, που ανα­φέρεται στη μεταγραφή του Εμίρ Μπαϊράμι. Το άρθρο τιτλοφορείται «Ένας πατριώτης για τον Παναθηναϊκό» και γράφει: «Ο Εμίρ Μπαϊράμι γεννήθηκε στο Κόσοβο και έχει στην καρδιά του την Αλβανία και, παρότι έφυγε μόλις σε ηλικία 4 ετών, δεν έχει σταματήσει ποτέ να αγαπάει τη χώρα του. Άλλωστε, έχει τατουάζ στο δεξί του μπράτσο με τη σημαία της Αλβανίας, όπου γράφει "κόκκι­νο μαύρο", ενώ και τα ποδοσφαιρι­κά του παπούτσια του θυμίζουν την πατρίδα του. Στο ένα έχει χαράξει τη σημαία της Σουηδίας και στο άλλο της Αλβανίας». 

Δεν μπορεί κάποιος να υποτιμή­σει το «περίσσεμα ψυχής» (όπως έλε­γε και ο Μητσοτάκης) που διακρίνει τον συντάκτη του διθυράμβου για τον εθνικισμό που διέπει τον κ. Μπαϊράμι. Επίσης, δεν μπορεί να υποτι­μήσει το γεγονός ότι, φευ, δεν μας περισσεύει έδαφος για να του χα­ρίσουμε, ώστε να ικανοποιήσει την πατριωτική βουλιμία του για επέ­κταση. Το πολύ πολύ να χαρίσουμε στην Αλβανία μερικούς καλούς Έλληνες δημοσιογράφους… 

ΥΓ.: Ο ελληνικός εθνικισμός συ­νεχίζει να απωθεί τα ελληνόφωνα ΜΜΕ. 

του Παναγιώτη Λιάκου
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-11/06/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger