Αρχική » » Στον «αέρα» το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας

Στον «αέρα» το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας


ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ οικονομι­κής αποσύνθεσης έχει οδη­γηθεί το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας (ΜΤΑ) το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορεί να εγγυηθεί την τακτική καταβολή των με­ρισμάτων στους 13.060 δι­καιούχους του, που πλήρωναν μια ζωή εισφορές για να έχουν στα γεράματα ένα μικρό βοήθημα. 

Ήδη τον μήνα Απρίλιο μειώθηκε το ...
μέρισμα που δί­δεται στους αποστράτους της Πολεμικής Αεροπορίας κατά 10,5%, ενώ από τον άλλον μήνα «κουρεύεται» περαιτέ­ρω κατά 37,3%. Η ζημιά που υπέστη από το PSI ήταν καταλυτική, που σε συνδυασμό με την κατρακύλα του Χρη­ματιστηρίου τα τελευταίο 14 χρόνια και την πτώση των εμπορικών αξιών στα ακί­νητα αποτελεί χτύπημα που δεν επιτρέπει αισιοδοξία για τη βιωσιμότητα του. Η ζημιά από το PSI στις 9 Μαρτί­ου του 2012 ήταν 15.100.000 ευρώ για το ΜΤΑ και για το ειδικό οικονομικό βοήθημα (ΕΚΟΕΜΑ) ήταν 16.000.000 ευρώ. 

Έτσι, στις 31 Δεκεμβρίου 2012 τα διαθέσιμα του ΜΤΑ ήταν 38.800.000 ευρώ και του ΕΚΟΕΜΑ 15.100.000 ευ­ρώ, κατατεθειμένα στην Εθνική Τράπεζα και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι μετοχές που διάθετε έως και το 2011 ση­μείωναν ζημιά 16.100.000 ευρώ. Τα ακίνητα, που κά­ποτε αποτελούσαν μια αξιό­πιστη επένδυση και ήταν μια σεβαστή περιουσία του ΜΤΆ, σήμερα καταγράφουν απο­χώρηση ενοικιαστών, καθυ­στέρηση καταβολής ενοικίων από όσους συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν και οι οποίοι, λόγω της ύφεσης, ζητούν σημαντική μείωση των μισθωμάτων που πρέπει να αποδί­δουν. 

(Εφ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-10/06/2013) 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger