Αρχική » » Στα άδυτα του Πενταγώνου της ... 29 Ιουν 2013

Στα άδυτα του Πενταγώνου της ... 29 Ιουν 2013


Συνεργασία του Στρατού Ξηράς με την Ελληνική Αστυνομία για τον εντο­πισμό των πέντε δραπετών των φυ­λακών Τρικάλων, που βαρύνονται και με τη δολοφονία μιας νεαρής κο­πέλας και ενός αστυνομικού, «απο­καλύφθηκε» τυχαία από τη βαριά προσγείωση ενός μη επανδρωμένου αεροπορικού οχήματος του Στρατού. Πρόκειται για ένα τηλεκατευθυνόμε­νο UAV, τύπου Sperwer, που ανήκει στο 472 Τάγμα Επιτηρήσεως και Ηλε­κτρονικού Πολέμου του Στρατού Ξη­ράς, που εδρεύει στην Αττική, ανήκει στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ και έχει ζώνη ευθύνης όλο το Αιγαίο. Βλέπετε, η κά­θε ώρα πτήσεως του ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ κόστιζε πολύ, γι΄ αυτό και επι­λέχτηκε η πιο οικονομική λύση των UAV του Στρατού! 

Αν ο πρωθυπουργός ήταν στο Στρατό, θα ελάμβανε...
μικρό βαθμό στο ζήτημα του «πειθαρ­χικού ελέγχου». Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργι­κού συμβουλίου, ζήτησε από ό­λους «συνεντεύξεις με φειδώ»! Τι ήταν να το πει; Την ΕΠΟΜΕ­ΝΗ ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε «απολογιστική» συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha και τη μεθεπομένη η ανα­πληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, έκα­νε το ίδιο στο On alert. Αν και δεν έχει λάβει ακόμη από τον πρω­θυπουργό και τον τύποις «προϊστάμενο» της υπουργό τις αρμοδιότητές της. Ωραία! 

Μια και μιλάμε για τη Φώφη, διαβάσαμε («Έθνος») ότι είναι σε αναζήτηση («μίας το λιγότερο») υπασπίστριας! Η γνώμη μας εί­ναι ότι δεν πρέπει να επιλέγεται υπασπιστής, που αποτελεί το σύν­δεσμο του υπουργού με τον αντίστοιχο αρχηγό, με κριτήριο το φύλο! Ακριβώς γι΄ αυτό πρέπει να επιλέγεται με βάση την ε­πιχειρησιακή του αξία στον κλάδο του, τις γνώσεις του, τα σχολεία που έχει περάσει κ.λ.π. Επομένως, τι πιο σωστό και ενδε­δειγμένο απ' το να ζητήσουν (όχι μόνο η Φώφη, αλλά όλοι οι πολιτικοί) έναν υπα­σπιστή από τον κάθε αρχηγό; Αυτοί είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι θα τους έδιναν ΤΟΝ ΚΑΛΥ­ΤΕΡΟ ακριβώς γιατί θα ήταν και επιλογή τους και θα είχαν και τη σχετική ευθύνη. Α­πλά πράγματα! 

Ο τρίτος της νέας «τριπλέτας» του ΥΠΕΘΑ, ο Λάκων Αθανάσιος Δαβάκης, συγγενής του ήρωος του Έπους του 1940-41, είναι -μέχρι στιγμής- ο πιο «ή­συχος». Αφού παρέλαβε από τον πρώ­ην ΥΦΕΘΑ, ναύαρχο ε.α. Δημήτρη Ελευσινιώτη, τα γραφεία του (στην αριστερή πλευρά του υπουργείου, στην πλευρά της ΠΑ, ενώ η Φώφη τ' αντίστοιχα του άλλου ΥΦΕΘΑ, στρατηγού ε.α Πανα­γιώτη Καράμπελα, στην πλευρά του ΠΝ), προσπαθεί να «προσαρμοστεί» στο νέο του περιβάλλον. Ήδη η Διεύθυν­ση Πληροφορικής του υπουργείου δού­λευε «υπερωρίες» για να κάνουν νέες «συνδέσεις» στους παλαιούς Η/Υ και στα συστήματα, όχι γιατί είχαν κάποια «παραξενιά» οι νέοι υπουργοί, αλλά κα­θαρά για λόγους ασφαλείας. 

(ΚΑΡΦΙ-29/06/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger