Αρχική » » Αγκού, αγκού, γκουλάγκ!

Αγκού, αγκού, γκουλάγκ!


Φαντάσου κατάντια η ροζ Αριστερά. Ένας ημίτρελος, λερός οινόφλυξ και αιμοβόρος αμπελοφιλόσοφος θεωρείται «φιλόσοφος»... 

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αν σας πλησίαζε ένας τύπος που είναι κουρούμπελο στο μεθύ­σι, σκυλοβρομάει από απόσταση χι­λιομέτρου, το μάτι του γυαλίζει πιο πολύ κι από κατεψυγμένη συναγρίδα, έχει δεκάδες τικ, κουνιέται λες και έχει καταπιεί κομπρεσέρ και διαρκώς βά­ζει τα χέρια του στα αχαμνά του κι έπειτα στην μπλούζα και στη μύτη του, δεν θα τον παίρνατε πολύ στα σο­βαρά. Θα σκιαζόσασταν κιόλας αν βρισκόσασταν σε σκοτεινό σοκάκι, μακριά από τις φωταψίες και τη βουή του κόσμου....
 

Ε, λοιπόν, υπάρχει ένα άτομο τοι­αύτης όψεως και τοιούτων χαρακτηριστικών, ο οποίος στον παρδαλό θί­ασο του ΣΥΡΙΖΑ δεν προκαλεί φόβο ή αηδία. Αντιθέτως, αποτελεί αντι­κείμενο θαυμασμού! Τον αποκαλούν «φιλόσοφο» και ακούν ευλαβικά τις κεκεδίστικες κουταμάρες που εκτο­ξεύει. Ανάμεσα στις κουταμάρες, όμως, υπάρχει μπόλικο αίμα, κομμέ­να κεφάλια και ονειρώξεις «επανά­στασης» και εκτοπισμών σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Το όνομα του παλάβρα είναι Σλαβόι Ζί­ζεκ. Σλοβένος στην καταγωγή και σκέτο περιβόλι. Τελευταία χρησιμο­ποιείται ως «ιδεολογική μασκότ» του ΣΥΡΙΖΑ, μαϊντανός σε συγκεντρώ­σεις του συνονθυλεύματος και «καθοδηγητής» του Αλέξη Τσίπρα! Δικαίω­μα τους να καλούν όποιον θέλουν. Δικαίωμά μας να το αναφέρουμε. 

Διαβατήρια 

Που λέτε, σε μια από τις πολλές συναντήσεις Ζίζεκ - Τσίπρα, η οποία έλα­βε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο Ζάγκρεμπ, ο «φιλόσοφος» κάθι­σε στο ίδιο τραπέζι με τον Alexis και είπε τα ακόλουθα: «Το τεστ για τους ανθρώπους, όταν τους ρωτάς την άποψη τους για την Ευρώπη, είναι το ακόλουθο: να τους ρωτήσεις τι σκέ­φτονται για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν τον υποστηρίζουν, τότε, σύμφωνα με το όραμά μου για το μέλλον της δημο­κρατίας, όλοι αυτοί το μόνο που θα πάρουν από εμένα είναι ένα εισιτήριο α' θέσης και άνευ επιστροφής για τα Γκουλάγκ στη Σιβηρία». 

Ποια ήταν η αντίδραση του Alexis; Γέλασε και χειροκρότησε! 

Έτσι μάλλον σκέφτεται κι εκεί­νος το μέλλον των αντιφρονούντων στην Ελλάδα. Πας δεξιός και γενικά μη ΣΥΡΙΖΑίος θα περάσει δύσκολα επί Τσίπρα. Αν είμαστε ολίγον αισιό­δοξοι και βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, θα αποφανθούμε ότι είναι ευ­χάριστο το γεγονός ότι εκδηλώνονται νωρίς οι προθέσεις των «ευαίσθητων» αριστερών. Αν είμαστε και στοιχειω­δώς πρακτικοί, καλού κακού θα σπεύ­σουμε να ανανεώσουμε τα διαβατή­ρια μας. Ποτέ δεν ξέρουμε ποια συνι­στώσα θα μας ξημερώσει... 

Παναγιώτης Λιάκος 
(Εφ. Δημοκρατία -22/05/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger