Αρχική » » Αγωνιστική πινακοθήκη

Αγωνιστική πινακοθήκη


Έλληνες! Μη σκιάζεστε! Θα ξεπεράσουμε την κρίση! Έχουμε μπροστάρηδες με μπράτσα στιβαρά και θέληση άκαμπτη να πορευτούμε! 

Νισάφι πια με την απαισιοδοξία. Μπουχτίσαμε. Σήμερα η στήλη αφιερώνεται σε πρόσωπα που εμπνέουν και παραδειγματίζουν. Νέοι (κατά το μάλλον ή ήττον), οραματιστές, ιδεολόγοι και γεμάτοι κατανόηση (για τον εαυτό τους). Από καιρού εις καιρόν ελαφρύνουν τα στελέχη της ΕΜΑΚ από τον φόρτο των καθηκόντων τους και διασώζουν κι αυτοί: από την Ελλάδα έως τις φώκιες. Σώ­ζουν και τα νυχτερινά κέντρα από τις αναδουλειές. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: 

1. Κρίτων Αρσένης. Άρτι αποχωρήσας από το...
κόμμα του Αντρέα, του Σημίτη και του ΓΑΠ. Ευρωβουλευ­τής, οικολόγος, ευαίσθητος. Αγανά­κτησε από την πασοκάρα και τους βρόντηξε μια παραίτηση από εδώ ως τις Βρυξέλλες. Από ευρωβουλευ­τής δεν παραιτήθηκε, θα πολεμήσει το σύστημα από τα μέσα. Θα αποδυναμώσει το γραφειοκρατικό τέρας της Ευρωβουλής εισπράττοντας κάθε μήνα τον μισθό του ευρωβουλευτή! 

2. Γιάννης Βούρος. Πρώην βου­λευτής του ΠΑΣΟΚ, πάντα ηθοποιάρα, νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελ­λάδος. Οι Έλληνες κρατούσαν την αναπνοή τους, παρακολουθώντας τον επιβάτη του άρματος του Θέσπιδος να δίνει μάχη με τη συνείδησή του και να ψηφίζει (πάντα για τε­λευταία φορά) εθνωφελή Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα και εφαρμοστικούς νόμους, που έσωζαν ανά τρίμηνο την πατρίδα. Μια ζωή ζυμωμένη με αγώ­νες, αυτοθυσία και καίριες παρεμβάσεις -ειδικά στα ζητήματα της ΑΕΚ- δεν πήγε χαμένη. Επί των ημερών του στο ΚΘΒΕ αναμένουμε απίστευτη άνθηση του θεάτρου. Τόσο μεγάλη, ώστε ο Αισχύλος (ο αρχαίος) θα επι­διώξει να αναστηθεί για να του ζητή­σει αυτόγραφο. 

3. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Αυτοδημιούργητος δημεγέρτης,  μανιώδης δουλευτής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ο πρώτος επιφανής νεοδημοκράτης που ανα­γνώρισε το δικαίωμα των πολιτών να καίνε την ελληνική σημαία. Προχτές, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, πήρε μια αντρίκεια θέση: τα ακίνη­τα πρέπει να φορολογούνται αναλό­γως με την αξία τους κι όχι ανάλογα με το εισόδημα του ιδιοκτήτη. «Κι αν ο ιδιοκτήτης δεν έχει λεφτά, να πουλήσει!» είπε ο τολμητίας αιώνιος έφηβος, ο οποίος διασπείρει τον λόγο τον αλη­θή στα αναρίθμητα πάρτι τα οποία δι­οργανώνονται ανά την επικράτεια. Στη φωτό είναι σκεπτικός διότι σκέ­φτεται το μέλλον της πατρίδος. 

Παναγιώτης Λιάκος
(Εφ. Δημοκρατία-31/05/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger