Αρχική » » Στα άδυτα του Πενταγώνου

Στα άδυτα του Πενταγώνου


Τη Δευτέρα 27 Μαΐου, στις 12:00, τι­μάται η μνήμη του ή­ρωα σμηναγού (I) Κώστα Ηλιάκη στο μνημείο του στην Κάρπαθο, στο νότιο άκρο της οποίας -σήμερα φέρει τιμητικώς το όνομά του- ο Έλληνας αεροπό­ρος έπεσε «υπέρ πατρίδος». Εκεί, λοιπόν, θα πραγματοποιηθούν επιμνημόσυνη δέηση και ...κατάθεση στεφάνων, παρουσία του ΥΠΕΘΑ Πάνου Παναγιωτόπουλου, του ΥΦΕΘΑ Παναγιώτη Καράμπελα, των αρχηγών ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου και ΓΕΑ αντιπτεράρχου (I) Βαγγέλη Τουρνά. Αιωνία η μνήμη του ήρωα! 

Μεγάλη απρέπεια (τουλάχι­στον) των Τούρκων, που από τους αεροπόρους μας θεωρείται και «αεροπορικό unfair». Την ε­πομένη της ημέρας που το ΓΕΑ ανακοίνωσε τα της τελετής για τον Ηλιακή, σχηματισμός τεσσά­ρων τουρκικών μαχητικών, από τα οποία τα δύο φωτο-αναγνωριστικά ΡΦ-4Ε Phantom II, δηλαδή ο ίδιος τύπος με αυτό που ανα­χαίτισε ο Ηλιάκης όταν τον δολο­φόνησε ο Τούρκος πιλότος, πραγματοποίησαν υπέρ-πτήση στα 8.000 πόδια. «Καρντάσια, άι σιχτίρ», όπως λέγεται στην αερο­πορική διάλεκτο των μαχητών του Αιγαίου! 

Όλο το Πολεμικό Ναυτικό ασχολούνταν, την ε­βδομάδα που μας πέρασε, με το θέμα της συνέ­ντευξης των δυο προηγούμενων αρχηγών ΓΕΝ και Στόλου, ναυάρχων ε.α. Κοσμά Χρηστίδη και Κων­σταντίνου Μαζαράκη-Αινιάν αντίστοιχα, στο ΣΚΑΪ. Υπήρχε και η άποψη του σημερινού Α/ΓΈΝ αντιναυάρχου Βαγγέλη Απο­στολάκη. Δεν θα υπεισέλθουμε σε «λεπτομέρειες» που είναι γνωστές, αλλά θα σταθούμε σε ένα σημείο. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για τις φρεγάτες FREMM και τα αεροσκάφη ναυτι­κής συνεργασίας Atlantique 2, αποκάλυψε ότι αμφότερα προχωρούν για την ενίσχυση του ΠΝ με τη μέθοδο του leasing, κάτι που ως τώρα δεν ήταν γνωστό, καθώς το υπουργείο, τεχνηέντως βεβαί­ως, άφηνε ανοιχτούς όλους τους τρόπους αγοράς. Τώρα καταλήξαμε, φαίνεται. Άντε να δούμε και τα... αντικείμενα του ενδιαφέροντος στο Αιγαίο! 

Άσκηση ειδικών δυνάμεων Ελ­λάδας και ΗΠΑ πραγματοποιήθη­κε επί ένα ολόκληρο δεκαήμερο στην Αττική. Η άσκηση ανακοινώ­θηκε από το ΓΈΕΘΑ όταν είχε λή­ξει, υπακούοντας προφανώς στο νέο επικοινωνιακό «δόγμα» του ΥΠΕΘΑ, της «δημοσιογραφοφοβίας», της συσκότισης και της ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ανακοίνωσης Ο­ΣΩΝ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ, με μια- δυο προτάσεις των ομιλιών του υ­πουργού (αντί για ολόκληρη την ομιλία) ή την έγκαιρη ενημέρωση για τις δραστηριότητες του υ­πουργού. Και όλα αυτά με υπουρ­γό έμπειρο δημοσιογράφο. O tempora, o mores! 

(ΚΑΡΦΙ-25/05/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger