Αρχική » » Ένας Χρυσόγελος (!) μόνο για... κλάματα

Ένας Χρυσόγελος (!) μόνο για... κλάματα


Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων έγινε ο πρώτος Έλληνας που ψήφισε την ένταξη των Σκοπίων. 

Ένα ένα τα φύλλα συκής που κρύβουν τις πραγματικές πολιτικές που εξυπηρετούν οι Οικολόγοι Πράσινοι αρχίζουν και πέ­φτουν. Ο επικεφαλής τους στο Ευρωκοινοβούλιο Νίκος Χρυσόγελος ψήφισε κατά της Ελλάδας και υπέρ των Σκοπίων, συντασσόμενος με το ψήφισμα του Άγγλου (τυχαίο;) σοσιαλδημοκράτη Ρίτσαρντ Χιούπ, ο οποίος ζητούσε την άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της FYROM με την Ε.Ε, χωρίς να έχει λυθεί το θέμα της ονομασίας....
 
Το «ναι» του Έλληνα ευρωβουλευτή κ. Χρυσόγελου κατά της εθνικής πολιτικής την περασμένη Πέμπτη έκανε τα Σκόπια να χαμογελάσουν, ύστε­ρα από μια σειρά καταδικών τους για τις αλυτρωτικές και ανιστόρητες συμπεριφορές τους. 

Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που την περασμένη Πέμπτη τάχθηκε υπέρ των Σκοπίων, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι Έλληνες συνάδελφοι του εξέφραζαν τις σοβαρές ένστασεις τους για την ευρωπαϊκή προ­οπτική των Σκοπίων, που εξακολουθεί να προκα­λεί τις γειτονικές χώρες και να μη δείχνει διάθε­ση συμβιβασμού για το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα. 

Βέβαια, την ουρά τους απέξω έβγαλαν δυο ακόμη ευρωβουλευτές με ελληνική καταγωγή, οι οποίοι αρκέστηκαν στο «λευκό». Πρόκειται για τους ευρωβουλευτές Γιώργο Χατζημαρκάκη (Γερμανία) και Μαρίνα Γιαννακουδάκη (Βρετανία). Κατά της έκθεσης τάχθηκαν και οι έξι ευρωβουλευτές της Κύπρου. 

Η ψήφος του κ. Χρυσόγελου έγινε σημαία στα ΜΜΕ της FYROM, τα οποία μετέδιδαν: 

«Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπέρ του ψηφί­σματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη "Μα­κεδονία"» αναφέρει το KANAL 5. «Υπέρ των ενταξιακών συνομιλιών λέει Έλληνας ευρωβουλευτής» σημειώνει με τη σειρά της η «Nova Makedonia». To «ναι» Χρυσόγελου προκάλεσε αίσθηση, με αποτέ­λεσμα να αναφερθούν σε αυτό ακόμη και διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters αλλά και η «Deutsche Welle» με σχετικούς τίτλους. 

Στην παρέμβασή της η επικεφαλής των ευρω­βουλευτών της Ν.Δ Μαριέττα Γιαννάκου επέκρι­νε έντονα την ηγεσία των Σκοπίων και κάλεσε την προεδρία του συμβουλίου και τον αρμόδιο επίτροπο για τη Διεύρυνση Στ. Φούλε να καταδικάσουν την τάση «αρχαιοποίησης» της σημερινής πολιτικής από την πλευρά της ΠΓΔΜ και την εμμονή της σε μύθους και κατασκευάσματα. Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την έκθεση Χιούπ, ενώ τελικά το ψήφισμα εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, 505 υπέρ έναντι 61 κατά. 

Ο επικεφαλής των Οικολόγων στο Ευρωκοινοβούλιο Ν. Χρυσόγελος με το ποδήλατο του. 

Νίκος Ελευθερόγλου 
(Εφ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ27/05/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger