Αρχική » » ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Επισκέψεις από... «γαλάζια κοστούμια»

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Επισκέψεις από... «γαλάζια κοστούμια»


ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ 

«Έρχεται πολύς καινούριος κό­σμος καθημερινά, κυρίως από το κέντρο της Αθήνας. Ξαφνικά γεμί­σαμε κοστούμια». Με αυτά τα λόγια στέλεχος της Χρυσής Αυγής περίγραψε αυτά που συμβαίνουν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος τις τελευταίες εβδο­μάδες. Και συνέχισε: «Για μας, όσοι περνούν την πόρτα των γραφείων μας είναι Έλληνες που αντιστέκο­νται και δεν τους τρομάζουν οι συνεχείς απόπειρες του συστήμα­τος να μας σπιλώσει και να μας φιμώσει. Δεν βλέπετε τι γίνεται με το αντιρατσιστικό;»....

Πρόκειται κυρίως για πρώην νεοδημοκράτες λένε στη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας με νόημα πως ακόμα και «γαλάζιοι» διαμερισματικοί σύμβουλοι από το Δήμο Αθήνας έχουν κάνει ένα «πέρασμα» από εκεί, ερήμην της Συγγρού βέβαια. 

Στη Χρυσή Αυγή παραμένουν αισιόδοξοι, θεωρούν ότι έχουν σύμμαχό τους το χρόνο. Μιλούν για μετρήσεις που δίνουν πάνω από 20% στον α' γύρο στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής γιο το Δήμο Αθηναίων πιθανότατα θα είναι ο βουλευτής Αττικής Ηλίας Κασιδιάρης, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει οριστικοποιηθεί και υποστηρίζουν πως, όσο η κρίση βαθαίνει, τόσο διευρύνεται το ακροατήριό τους. 

Εκτός όμως των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο κόμμα ποντάρουν και στις ευρωεκλογές εκτιμώντας πως έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν ποσοστά που θα υπερβαίνουν το 18%, μια και οι ψηφοφόροι θα θέλουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τη στάση που τηρούν οι Βρυξέλλες έναντι της Ελλάδας. 

Στη Χρυσή Αυγή δεν έκρυβαν την «απογοήτευση» τους για την τροπή που πήρε η υπόθεση με το αντιρατσιστικό, καθώς ευελπιστούσαν ότι η Ν.Δ θα υποχωρούσε μπροστά στις πιέσεις που δέχεται από το εσωτερικό και το εξωτερικό για την ψήφιση του νομοσχεδίου, εξέλιξη που θα απογείωνε δημοσκοπικά το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Πάντως αν και μερικοί πέριξ του γενικού γραμμα­τέα της Χρυσής Αυγής φοβούνταν για μια απαγόρευση που θα τους «στρίμωχνε», κάποιοι άλλοι αντέκρουαν τη λογική αυτή, λέγοντας πως ένα νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με σαφή στόχευση κατά της Χρυσής Αυγής θα λειτουργούσε σαν μπούμερανγκ - κυρίως για τη ΝΔ. «Δεν τόλμησαν», σχολίασαν χαρακτηριστικά στη Μεσογείων, μετά τα όσα έγιναν μεταξύ των κομμάτων που απαρτίζουν την κυ­βέρνηση. Τις κατηγορίες πάντως για ρατσιστικές επιθέσεις και τις αιτιάσεις για ναζιστικές καταβολές δεν τις έχουν ακόμα απαντήσει επαρκώς. 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-30/05-05/06/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger