Αρχική » » Ποιο λεπίδι προτιμάτε;

Ποιο λεπίδι προτιμάτε;


■ Φωτογραφία από την επική συνέντευξη του Alexis στους «Schooligans».
■ Της Δεξιάς μην το δοκιμάσετε ούτε για να καθαρίσετε αχλάδι. Είναι δολοφονικό. Της Αριστεράς είναι ψυχοπονιάρικο. Πάντα... 

Η γενοκτονία είναι καλή και «ανθρωποκεντρική» όταν τη διαπράττουν αριστεροί. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Τέτοιο συ­μπέρασμα βγάζεις όχι μόνο ακούγο­ντας τον κάθε Ζίζεκ να μπουρδολογεί, αλλά ξαναδιαβάζοντας μια συνέ­ντευξη του Τσίπρα στο περιοδικό «Schooligans» (Απρίλιος 2008),όπου ο Alexis εκφράζει τον θαυμασμό του για τον Μάο Τσε Τουνγκ και ακολου­θεί ο εξής διάλογος με τους συντάκτες του περιοδικού: ...

Τσίπρας: Η σκέψη πίσω από την Πο­λιτιστική Επανάσταση του Μάο εί­ναι ότι πρέπει συνεχώς να αμφισβη­τούμε τις δομές και την νομενκλατού­ρα, ακόμα κι όταν είμαστε μέσα στην «επαναστατική» διαδικασία. Αυτή εί­ναι μια σημαντική σκέψη. 

«Schooligans»: Μα αυτό είναι αστείο! Δηλαδή ο Μάο στη θεωρία ενθάρρυ­νε την αμφισβήτηση και στην πράξη επέβαλε τη λογοκρισία; 

Τσίπρας: Είναι πολύ αντιφατικό, το ξέρω. Ο Μάο εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκο­πός αγιάζει τα μέσα. Αλλά, ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή. 

«Schooligans»: Απ' αυτή την καλή πρό­θεση πέθαναν 38 εκατομμύρια άν­θρωποι! Περισσότεροι απ' όσους σκό­τωσε και ο Χίτλερ! 

Ανθρωπιά... 

Τσίπρας: Ε, τώρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Χίτλερ με τον Μάο! Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμ­μα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον εί­χαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο. 

«Schooligans»: Αυτό λίγο ενδιαφέρει τον άνθρωπο που πεθαίνει... 

Τσίπρας: Όχι, δεν είναι έτσι. Και τέ­λος πάντων δεν είχαν ούτε κρεματόρια ούτε φούρνους με Εβραίους... 

«Schooligans»: Νεκρούς, πάντως, εί­χαν περισσότερους! 

Τσίπρας: Καταρχάς, αυτοί οι αριθ­μοί αμφισβητούνται. Μένει να αποδειχτούν ιστορικά και τότε να το ξα­νασυζητήσουμε. 

Το 'πιασες το υπονοούμενο, ανα­γνώστη; Κάτσε πρώτα να μετρήσεις εκατομμύρια νεκρούς Κινέζους, να αθροίσεις τα κόκαλα που σκόρπι­σε ο Μάο στην αχανή χώρα του κι έπειτα να πας να το ξανασυζητήσεις με τον Alexis. Αν σου ξεφύγει κάνα κρανίο στο μέτρημα, θα πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή την κατα­γραφή της ανθρωποκεντρικής σφα­γής από τον σύντροφο Μάο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αναπόσπαστο τμή­μα του «δημοκρατικού τόξου», είναι και τεχνοκρατικό κίνημα της Αρι­στεράς. Λατρεύει τους καλούς λογα­ριασμούς (όταν πρόκειται για εκτε­λεσμένους και εκτοπισμένους «αντι­φρονούντες»). Αχ, βρε κατακαημέ­νη Ελλάδα, πού έχεις μπλέξει... 

Παναγιώτης Λιάκος
(Εφ. Δημοκρατία-23/05/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger