Αρχική » » Προσφυγή για το γένος στις Στρατιωτικές Σχολές

Προσφυγή για το γένος στις Στρατιωτικές Σχολές


Την απαγόρευση της συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών σε όσους έχουν μόνο την ελληνική ιθαγέ­νεια αλλά δεν είναι Έλληνες το γένος, ζητούν με αίτηση που συ­ζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επτά απόστρατοι αξιωματικοί των Ενό­πλων Δυνάμεων. Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνο­μες αποφάσεις του υπουργού Εθνικής Αμύνης το 2011 με τις οποίες επιτρέπεται η συμμετοχή στις εξετάσεις σε όσους έχουν την ελληνική ιθαγένεια.... 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των επτά αποστράτων αξιωμα­τικών, με τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις παραβιάζονται τα άρ­θρα 4 και 110 του Συντάγματος που αποκλείουν τη φοίτηση σε Στρατιωτικές Σχολές σε όσους δεν είναι Έλληνες το γένος. Επι­πλέον παραβιάζεται ο κανονισμός της Σχολής Ευελπίδων καθώς, όπως επισημαίνουν, σε αυτόν αναφέρεται ότι για τη συμμετοχή στις εξετάσεις ο υποψήφιος θα πρέπει «να μη φέρηται ανήκων εις θρησκευτικάς αιρέσεις ή εις κόμματα ή οργανώσεις περί ων το άρθρο 1 του Α.Ν 509/1947 ή μετέχων εις ενεργείας στρεφομένας κατά της Εθνικής Αμύνης της χώρας ή της εννόμου τάξεως του κοινωνικού καθεστώτος ή του πολιτεύματος ή ενεργών προ­παγάνδα τείνουσα προς τους αυτούς σκοπούς ή διεγείρων εις απείθειαν κατά των κειμένων νό­μων ή προσβάλλων την ιδέα της πατρίδος και τα εθνικά σύμβολα». Επικαλούμενοι τα παραπάνω, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι αιτήσεις για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας υποβάλλουν χώρες όπως η Αλβανία, η Τουρκία και τα Σκόπια με τις οποίες στο πρόσφατο παρελθόν «η πατρίδα μας βρισκόταν σε εμπόλεμη κα­τάσταση» και εξακολουθούν να διατυπώνουν εδαφικές διεκδι­κήσεις εναντίον μας. 

«Σε περίπτωση ανάγκης» 

Οι προσφεύγοντες υπογραμ­μίζουν ότι «με δεδομένο ότι οι αποκτώντες την ελληνική υπη­κοότητα δεν έχουν αποκτήσει και ελληνική εθνική συνείδηση, δεν είναι βέβαιο ότι οε περίπτωση εμπλοκής της Ελλάδας σε ένοπλη σύγκρουση με ξένη χώρα, αυτοί οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί δεν θα προσχωρήσουν εις τον στρατό ξηράς της χώρας εξ ης κατάγονται». 

Η ολομέλεια αναμένεται να εκδώσει προσεχώς απόφαση επί του θέματος. 

Της ΕΥΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-24/08/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger