Αρχική » » Ο μόσχος ο σιτευτός

Ο μόσχος ο σιτευτός


«Και ενέγκαντες τον μόσχον τον σιτευτόν θύσατε, και φαγόντες ευφρανθώμεν» διαβάζουμε στο Κατά Λουκάν (ιε, 23). Οποτε ο άσωτος υιός επιστρέφει, τα ναύλα της επιστροφής τα πληρώνει ένας καλοθρεμμένος μούσχαρος. Αντίτιμο, η ζωή του. Εκεί που βόσκει αμέριμνος, χραααατς! Τέλος!

Ωστόσο, η χαρά και η ...αγαλλίαση από την παλιννόστηση του αποδημητικού πτηνού που επιστρέφει στη μεγάλη οικογένεια είναι μεγάλη και αξίζει η θυσία. Το αποδημητικό πτηνό για το οποίο γίνεται ο λόγος, αν και θυμίζει φλαμίνγκο, ανήκει στη γενιά των αετών. Τι σημαίνει η κωδική ονομασία «γενιά των αετών»; Ο ΛΑΟΣ, ντε, το κόμμα. Θεός σχωρέσ' το και ζωή σε λόγου μας. Ο Κύριος ας το αναπαύει εν τόπω χλοερώ, εν τόπω εξωκοινοβουλευτικής αναψύξεως (για να μην πούμε καταψύξεως). Μας άφησε χρόνους και χώρο στη Βουλή το πεφιλημένο κίνημα του οποίου ηγήθηκε ο Γεώργιος Καρατζαφέρης. Την εξετέλεσε, όμως, στο έπακρο την αποστολή του. Και το Μνημόνιο 1 ψήφισε και κυβέρνηση Παπαδήμου -σχεδόν- επέβαλε και ουκ ολίγες βραδιές ευωχηθήκαμε (ίσα με τα πατώματα) με την αρχηγάρα να βγαίνει στα κανάλια και να λέει διάφορα ελληνοπρεπή.

Πατάτες, φακές

Ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος, ως γνωστόν, λέει πάντα τα καλύτερα για τους πολιτικούς αντιπάλους του, μας είχε ταράξει στην αυτοθυσία. Οχι τη δική του, αλλά την ιδική μας. Για να ξεπεράσουμε την κρίση πρότεινε (στα σοβαρά) την πρώτη χρονιά «να φάμε ψωμί, τη δεύτερη μόνο τυρί και την τρίτη χρονιά να φάμε βούτυρο». Δεν είχε άδικο. Εκείνος που διατηρεί καλά τη σιλουέτα του (μόνο παχύ Ε9 έχει ο φουκαράς, πολλά ακίνητα, τίγκα στα λιπαρά τετραγωνικά) έτσι διατρέφεται. Οπως έχει αποκαλύψει από τον δικό του τηλεοπτικό σταθμό, το πρώην Telecity, πρώην Τηλεάστυ και νυν ΑΡΤ, αν έχει κάποια περιττά κιλά, αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι έτρωγε πολλές πατάτες και φακές όταν ήτο νέος και άφραγκος, ούτως ώστε να χορτάσει. Μετά δούλεψε πολύ, τον ευλόγησε ο καλός Θεός, ποτάμι έρευσε ο τίμιος ιδρώτας από το τιμιότατο μέτωπό του και έκανε μερικές ντουζίνες με σπίτια να έχει να κάθεται. Αν γυρίσει και στη Νέα Δημοκρατία, θα δέσει και το γλυκό. Ηδη έπρεπε να το έχει κάνει αυτό. Τόσα χρόνια λέει τα καλύτερα για τον αρχηγό της και τα στελέχη της. Αχ, πόσο του πάει...

Παναγιώτης Λιάκος
(Εφ. Δημοκρατία-14/05/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger