Αρχική » » ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΠΒ/ΓΕΣ: Διετάχθη ΕΔΕ για τα αίτια που οδήγησαν στην αυτοκτονία τον 46χρονο υπολοχαγό...

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΠΒ/ΓΕΣ: Διετάχθη ΕΔΕ για τα αίτια που οδήγησαν στην αυτοκτονία τον 46χρονο υπολοχαγό...


ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΔΙΩΡΟΦΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΗΘΟ

ΣΤΑΓΟΝΑ που ξεχείλισε το ποτήρι αποτέλεσε για τον 46χρονο υπολοχαγό Σπύρο Σκούρτη η άρνηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού ν' ανακαλέσει την αίτηση αποστρατείας, που είχε υποβάλει πριν από 2 μήνες περίπου.

Πίστευε ότι με την αποστρατεία του θα μπορούσε να... βρει δουλειά ως ιδιώτης, αφού ήταν άριστος τεχνίτης. Ωστόσο, όμως, κάτι τέτοιο σήμερα, με την οικονομική κρίση να μεγαλώνει, αυτό φάνηκε σχεδόν ακατόρθωτο.

Παράλληλα σκέφθηκε ότι με την απόφαση του αυτή θα μπορούσε να υπάρξει δυσμενής εξέλιξη και στη σύζυγο του Μαριάννα, με την δική του αποστρατεία.

Η σύζυγος του εργάζεται, ως αποσπασμένη υπάλληλος στο Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Χαλκίδος, ωστόσο η οργανική της θέση είναι στη Λάρισα και παρέμενε εδώ, επειδή ο σύζυγος της υπηρετούσε στην Μονάδα Πυροβολικού στο «Κτυπά».

Ανασφάλεια

Η ανασφάλεια αυτή, λοιπόν, τον έκανε να αλλάξει γνώμη και να ζητήσει από το ΓΕΣ την ανάκληση της παραιτήσεως του, αφού άλλωστε δεν είχε περάσει και ο χρόνος που επιτρέπει κάτι τέτοιο στους δημόσιους υπαλλήλους - γενικά - να ανακαλέσουν, δηλαδή την αίτηση παραιτήσεώς τους.

Όμως, οι αρμόδιοι του Στρατού, αδιαφορώντας, προφανώς, για την υπεύθυνη προσφορά στην Υπηρεσία του 46χρονου υπολοχαγού και την εργατικότητα που αυτός είχε επιδείξει στα 27 χρόνια της θητείας του, αρνήθηκαν να κάνουν δεκτή την ανάκληση της παραιτήσεώς του.

Έτσι, η επαγγελματική ανασφάλεια που δημιουργήθηκε στον Σπύρο Σκούρτη του δημιούργησε μεγάλο άγχος και προφανώς διετάραξε τον ψυχικό του κόσμο, με συνέπεια να του εμφανιστεί μορφή καταθλίψεως.

Την Μεγάλη Δευτέρα, λοιπόν, προσήλθε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων (ΣΝΕΝ) στην Πεντέλη και ο αρμόδιος ψυχίατρος, αφού του χορήγησε χάπια «tavor», τον έστειλε στο σπίτι του.

Όμως τίθεται εδώ το ερώτημα: Μήπως έπρεπε να γίνει εισαγωγή του στο Νοσοκομείο για νοσηλεία του;

Έπεσε από οικοδομή

Έτσι, ο 46χρονοςτα ξημερώματα της Τρίτης του Πάσχα 7 Μαΐου, έφυγε από το σπίτι του χωρίς να τον αντιληφθούν η σύζυγός του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους και αφού περπάτησε περί τα 300 μέτρα, προς τον Ιερό Ναό του Αγ. Νεκταρίου Κανήθου, ανέβηκε στην ταράτσα διώροφης οικοδομής και πέφτοντας στο δρόμο έβαλε τέλος στη ζωή του...

ΜΕΣΑ στο πορτοφόλι του άφησε σημείωμα στους δικούς του, με μολύβι και κεφαλαία γράμματα που έλεγε: «Συγχωρέστε με, δεν αντέχω άλλο!».

Ήταν άριστος οικογενειάρχης και από τους καλύτερους αρχιτεχνίτες ηλεκτρονικών στα αντιπυραυλικά συστήματα ΧΩΚ.

ΕΔΕ

Ήδη διατάχθηκε ΕΔΕ από την Διεύθυνση Πυροβολικού για τα αίτια του θανάτου του, ενώ η οικογένειά του αισθάνεται επιπλέον πληγωμένη από το γεγονός ότι αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, δεν έστειλε ούτε καν τα συλλυπητήριά του, παρότι επεσκέφθη το Σάββατο 11 Μαΐου τη Χαλκίδα.

Η ΚΗΔΕΙΑ του αδικοχαμένου υπολοχαγού έγινε την Τετάρτη 8 Μαΐου εκ του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Δροσιάς, στην οποία και ετάφη.

ΜΕ την ευκαιρία, η οικογένεια του Σπύρου Σκούρτη ευχαριστεί και δημόσια όλους όσοι συμμετείχαν στο πένθος για το θάνατό του και της εξεδήλωσαν με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση τους.

(ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΝ ΒΗΜΑ 16/05/2013 – Κ. ΑΦΕΝΔΡΑΣ)

staratalogia.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger