Αρχική » » Όμηροι 33.888 (!) απόστρατοι

Όμηροι 33.888 (!) απόστρατοι


■ Πώς το Γενικό Λογιστήριο μπλοκάρει τις προδικαστικές αποφάσεις. 
■ Το Ελεγκτικό Συνέδριο κωλυσιεργεί για τις συντάξεις τους. 

Όμηροι της αδυναμίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εκτελέσει τις συνταξιοδο­τικές αποφάσεις που το ίδιο έχει εκδώσει βρίσκονται σύμφωνα με υπολογισμούς 33.888 συνταξι­ούχοι στρατιωτικοί, οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζη­τώντας αναπροσαρμογή των συντάξεών τους.... 

Το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή έπειτα από σχετική ερώ­τηση του βουλευτή της Νέας Δη­μοκρατίας Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος επισήμανε το τεράστιο πρόβλημα χιλιάδων συνταξιού­χων στρατιωτικών λόγω της κω­λυσιεργίας του Ελεγκτικού Συ­νεδρίου. 

Ωστόσο, η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης όχι μό­νο δεν έριξε φως στο τούνελ αλ­λά επέτεινε την αβεβαιότητα, κα­θώς το Ελεγκτικό Συνέδριο δηλώ­νει αδυναμία να εκτελέσει τις αποφάσεις του για τις συντάξεις των στρατιωτικών λόγω έλλειψης τε­χνογνωσίας και προσωπικού. 

Πάντως, τα στοιχεία που διαβί­βασε στη Βουλή ο κ. Ρουπακιώτης καταδεικνύουν και το μέγεθος του τεράστιου προβλήματος των αποστράτων, αφού, όπως τονίζει ο υπουργός Δι­καιοσύνης, «η καθυστέρηση στην εκδίκα­ση των συνταξιοδοτι­κών υποθέσεων οφεί­λεται στο γεγονός ότι ασκήθηκαν χιλιάδες εφέσεις και αγωγές από στρατιωτικούς συ­νταξιούχους (30.000 περίπου), οι οποίοι ζητούσαν την αναπροσαρ­μογή της σύνταξης τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν. 2838/2000 και 3016/2002, με αποτέλεσμα την επιμήκυνση του χρόνου προσδι­ορισμού των σχετικών δικασίμων των Τμημάτων». 

Πέρα όμως από αυτές, ο κ. Ρουπακιώ­της ενημερώνει περαι­τέρω ότι από 1.1.2013 μετά την ισχύ των δια­τάξεων του Μεσοπρό­θεσμου και των περι­κοπών που επιβλή­θηκαν με τις διατάξεις αυτές στους συνταξι­ούχους έχουν ασκηθεί μέχρι σήμερα ενώπιον του II Τμή­ματος περίπου 1.600 εφέσεις και ενώπιον του III Τμήματος ακόμα 2.288 εφέσεις. 

Έχει ασφαλώς ιδιαίτερο ενδι­αφέρον ότι στην απάντηση του ο κ. Ρουπακιώτης δεν αφήνει περι­θώρια αισιοδοξίας για την εκτέλε­ση των αποφάσεων, χαρακτηρίζοντάς την αδύνατη. 

«Η εκτέλεση των συνταξιοδο­τικών αποφάσεων των Τμημάτων και της Ολομέλειας του Ελεγκτι­κού Συνεδρίου, δηλαδή ο κανο­νισμός της σχετικής σύνταξης των ως άνω αποφάσεων, είναι αδύνα­τον να γίνει στην παρούσα φάση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, λό­γω έλλειψης τεχνογνωσίας και προσωπικού» αναφέρει ο κ. Ρου­πακιώτης και επισημαίνει ότι επί 1.078 οργανικών θέσεων υπηρε­τούν, βάσει στοιχείων του Μαρτί­ου, μόνο 614 δικαστικοί υπάλλη­λοι σε ολόκληρη την επικράτεια. 

Γιώργος Λυκουρέντζος
(Εφ. Δημοκρατία-22/05/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger