Αρχική » » Στα άδυτα του Πενταγώνου (18 Μαΐου 2013)

Στα άδυτα του Πενταγώνου (18 Μαΐου 2013)


Στη Λάρισα, για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις του πολιού­χου Αγίου Αχιλλείου, βρέθηκε πριν από λίγες μέρες ο ΥΦΕΘΑ Δημήτρης Ελευσινιώτης. Με την ευκαιρία της εκεί παρου­σίας του, έκανε ένα μίνι «καψώνι» στους διοικητές όλων των μειζόνων σχηματι­σμών και μονάδων των Ενόπλων Δυνά­μεων που εδρεύουν στην πόλη. Μέσα σε μία μέρα, ο αθεόφοβος, επισκέφθηκε την... 1η Στρατιά, το Αρχηγείο Τακτικής Αερο­πορίας, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μά­χης, όπου ενημερώθηκε για την αποστο­λή τους και συνομίλησε με το προσωπικό τους. Ευτυχώς που η προηγούμενη εμπειρία του ως αρχηγού ΓΕΝ τον βοήθη­σε να «ξεμπερδέψει» εγκαίρως. Αλλιώς, ακόμα θα τον... ενημέρωναν! 

Την πρώτη εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση με τον νέο ανώτατο στρατιωτικό διοικητή (SACEUR) του ΝΑΤΟ είχε στις Βρυξέλλες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, κατά την εκεί παρουσία του στην 169η Σύνοδο της Στρα­τιωτικής Επιτροπής των ομολόγων του στη Συμμαχία. Ο νέος SACEUR, ο Αμερικανός πτέραρχος Philip Breedlove, είχε πα­ραλάβει τα νέα του καθήκοντα μόλις πριν από μερικές μέρες και οι δύο αρχηγοί ανανέωσαν το ουσιαστικό ραντεβού τους στην Αθήνα, την οποία θα επισκεφθεί το προσεχές διάστημα κατά τον λεγόμενο «γύρο γνωριμίας» ο νέος SACEUR. Να δούμε τι θα δούμε (ως Ελλάδα) με αυτόν. 

Οικονομική έρευνα και ΕΔΕ πραγματοποιείται σε βά­ρος αξιωματικού υπεύθυνου για τη μισθοδοσία της μο­νάδας του στην Αττική, ο οποίος σύμφωνα με τα κα­ταγγελλόμενα «έβαζε» χέρι στη μηνιαία «μισθοδοσία» των 8,7 ευρώ των στρατιωτών του. Το ΓΕΣ υποστηρί­ζει ότι τις ατασθαλίες αυτές πληροφορήθηκε ο διοικη­τής της μονάδας, ο οποίος αμέσως ζήτησε από τις οι­κονομικές υπηρεσίες του ΓΕΣ τη διενέργεια οικονομι­κού ελέγχου στη μονάδα του. Το ΓΕΣ, από την πλευρά του, διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ, αφού τα πρώτα στοι­χεία επιβεβαίωναν τα καταγγελλόμενα. Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα το ποσοστό των καταγγελ­λομένων για οικονομικές ατασθαλίες σε μονάδες των ΕΔ βαίνει συνεχώς αυξανόμενο, κάτι που, αν και είναι απολύτως καταδικαστέο από όλους, είναι ενδεικτικό της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει μόνιμα στελέχη των Ε.Δ, κάποιοι εκ των ο­ποίων, ελάχιστοι, κάνουν τέτοιες ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ ενέργειες. 

(ΤΟ ΚΑΡΦΙ-18/05/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger