Αρχική » » ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ: «Έλληνες εφοπλιστές, επενδύστε σε ελληνικά λιμάνια και μαρίνες»

ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ: «Έλληνες εφοπλιστές, επενδύστε σε ελληνικά λιμάνια και μαρίνες»


Ανησυχία για την επέκταση των τουρκικών κεφαλαίων στο Αιγαίο. 
ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ σε εμπορικά κέντρα. Όχι να μεταφέρουμε κι άλλους τουρίστες προς την Ίμβρο, την Τένεδο και την Καλλίπολη. Φτάνει το κεφάλαιο που έχει δοθεί σε τουρκικά χέρια», τόνισε ο επίτιμος αρχηγοί ΓΕΣ κ. Φράγκος Φραγκούλης. 

Κάλεσμα στους Έλληνες εφοπλιστές να επενδύσουν σε λιμάνια και μαρίνες, αλλά και να μελετήσουν το ενεργειακό πλαίσιο και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα απηύθυνε ο στρατηγός ε.α., επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπουργός Άμυνας κ. Φράγκος Φραγκούλης μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά. Σε έναν κλειστό κύκλο εφοπλιστών και εκπρόσωπων της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, ο πρώην υπουργός έδωσε ιδι­αίτερη σημασία στον τρόπο και στις δυνατότητες των Ελλήνων εφοπλιστών για την ανάδειξη των λιμανιών σε διεθνείς εμπορικούς κόμβους, υπογραμμίζοντας ότι κυριαρχούν στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία... 

«Αναδείξτε τα λιμάνια σε εμπορικά κέντρα. Όχι να μεταφέρουμε κι άλλους τουρίστες προς την Ίμβρο, την Τένεδο και την Καλλίπολη. Φτάνει το κεφάλαιο που έχει δοθεί σε τουρκικά χέρια. Καιρός να καταλάβουμε άτι η αξιοποίηση των λιμανιών θα γίνει με την έλευση εμπορευμάτων», ανέφερε ο κ. Φράγκος με αφορμή το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει οι Τούρκοι για να επενδύσουν σε ελληνικά λι­μάνια. Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά και στην είσο­δο τουρκικών κεφαλαίων σε ελληνικές μαρίνες: «Θα έπρεπε να είχε απευθυνθεί σε Έλληνες εφοπλιστές η κυβέρνηση. Είμαι βέβαιος ότι θα είχαν ανταποκριθεί». 

Οι θέσεις αυτές έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης από τα παρευρισκόμενα μέλη, τα οποία εξέφρασαν τις «ανησυχίες, τον πόνο, την αγάπη και το ενδιαφέρον» του εφοπλιστικού κόσμου για το αύριο της χώρας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά κ. Γιώργος Δ. Γουρδομιχάλης, που είναι και προεδρος και διευθύνων σύμβουλος της G.Bros Maritime S.A. Στη συνέχεια ο κ. Φράγκος επικεντρώθηκε στο γεωπολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στη Λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου - και πιο συγκεκριμένα στις βλέψεις της εξ ανατολών γείτονος σε συνάρτηση με τη δεινή οικονομική συγκυρία που βιώνει η Ελλάδα. 

«Με δεδομένο ότι η Άγκυρα επιδιώκει, στο πλαίσιο του νέο-οθωμανικού της οράματος, να επιβληθεί ως ηγέτιδα δύναμη στην ευρύτερη περιοχή, εκμεταλλεύεται τη μειονεκτική οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα. Έτσι, αργά αλλά σταθερά, μεθοδικά και με προσεκτικά μελετημένες κινήσεις, βάζει ολοένα και περισσότερο πόδι στο Αιγαίο, στη Θράκη και στην Κύπρο, ώστε να δημιουργήσει υποδομή και συνθήκες που θα επιφέρουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη στον τομέα της τουρκικής διπλωματίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φράγκος. 

«Η Ελλάδα οφείλει όπως εξάλλου πράττει· να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, αλλά παράλληλα να απαιτήσει από την Τουρκία να σταματήσει τη μόνιμη επωδό του casus belli, να πάψει τη αμφισβητήσεις για τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα, να υπογράψει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και να αποδεχτεί τη δυνατότητα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και να προβεί στον καθορισμό της ΑΟΖ», υπογράμμισε και πρόσθεσε «Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας αποτελεί και το μεγαλύτερο όπλο της. Ωστόσο, αυτό που απαιτείται είναι ένας γεωπολιτικός σχεδιασμός που θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και στη δημιουργία ευρύτερων συμμα­χιών προκειμένου η χώρα να εκμεταλλευτεί τα τερα­στία ενεργειακά της αποθέματα σε αργό πετρέλαιο και φυσικό αέριο έτσι ώστε να μπορέσει να επιτύχει την οικονομική της ανόρθωση». 

Ο κ. Φράγκος εκτί­μησε ότι θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα «δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά αποτελεί λύση τόσο στο ενεργειακό ευρωπαϊκό πρόβλημα όσο και στην ευρωπαϊκή κρίση και, ως εκ τούτου, πρέπει να τυγχά­νει ανάλογης συμπεριφοράς και σεβασμού ο λαός μας και τα κυριαρχικά του δικαιώματα». 

ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-14/04/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger