Αρχική » » Μαφιόζικο κύκλωμα πίσω από την εξωσωματική γονιμοποίηση

Μαφιόζικο κύκλωμα πίσω από την εξωσωματική γονιμοποίηση


• Εμπλέκονται γιατροί, φαρμακοποιοί και φαρμακευτικές εταιρείες που διακινούσαν παράνομα φάρμακα στις ιδιωτική κλινικές. 
• Ύστερα από εξάμηνη αστυνομική έρευνα συνελήφθησαν 11 άτομα που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. 
• Οι εμπλεκόμενοι εντόπιζαν νεαρές γυναίκες τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως δότριες και με αμοιβή 1000 ευρώ αφαιρούσαν ωάρια με­τά τη χρήση φαρμάκων, τα οποία στη συνέ­χεια πωλούσαν σε άτεκνες γυναίκες. 

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε και διακινούσε παράνομα σε όλη την επικράτεια φαρμακευτικά σκευάσματα για εξωσωματική γονιμοποίηση, τα οποία και διέθετε σε ιδιωτικές κλινικές... 

Τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν παράνομα τα σκευάσματα από την Τουρκία, ενώ μέρος αυτών τα που­λούσαν σε φαρμακαποθήκη στη Βουλγαρία, όπου και τα διέθεταν σε υψηλές τιμές, καθώς είχαν μεγάλη ζή­τηση. 

Την υπόθεση εξιχνίασε η υποδιεύ­θυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλή­ματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλή­ματος (ΣΔΟΕ), ενώ διενεργήθηκαν έρευνες σε κλινικές και ιδιωτικά ιατρι­κά κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, φαρμακεία και φαρμακαπο­θήκες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο. 

Από τους αστυνομικούς συνελή­φθησαν 11 άτομα ανάμεσα στα οποία δύο γιατροί, ιδιοκτήτες ιδιωτικής κλινι­κής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, φαρμακοποιοί, ιδιοκτήτες φαρ­μακευτικών εταιρειών και μια γραμμα­τέας ιδιωτικής κλινικής. Οι συλλη­φθέντες είναι ημεδαποί ηλικίας από 37 έως 60 ετών με βασικό ή περιφερει­ακό ρόλο. Κα οι 11 οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχο Δημήτρη Γιωργαντζή και τον διευθυντή του ΣΔΟΕ Αττικής Θόδωρο Φλωράτο, που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα τα στοι­χεία της υπόθεσης, κατά τη διάρκεια της εξάμηνης και πλέον έρευνας των αστυνομικών Αρχών ελέγχθηκαν πε­ρισσότερα από 250 φαρμακεία και τέσσερις μεγάλες φαρμακαποθήκες, ενώ εκτός από τους 11 στην υπόθεση εμπλέκονται και δεκάδες ακόμα άτο­μα. Μάλιστα, το ΣΔΟΕ έχει κινήσει δια­δικασία για το άνοιγμα των λογαρια­σμών όλων των εμπλεκομένων. 

Τα μέλη της εγκληματικής οργά­νωσης φέρονται από την Ασφάλεια Αττικής να δραστηριοποιούνται στο συγ­κεκριμένο αδίκημα εδώ και τρία του­λάχιστον χρόνια, με ιεραρχική δομή και διαρκή δράση. Επιπλέον, από την πολύμηνη παρακολούθηση των δρα­στών, οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέ­ρασμα ότι πρόκειται για άτομο με εξειδικευμένες γνώσεις και υψηλές δεξιό­τητες σε θέματα αγοράς, προμήθειας, διακίνησης, εισαγωγής και εξαγωγής φαρμάκων. 

Δράση 

Στην ουσία, γιατροί, φαρμακοποι­οί και οι συνεργάτες της εγκληματικής οργάνωσης ασχολούντο με τον εντο­πισμό νεαρών γυναικών ημεδαπών ή αλλοδαπών τις οποίες χρησιμοποιού­σαν ως δότριες και με αμοιβή 1.000 ευρώ αφαιρούσαν ωάρια μετά τη χρήση φαρμάκων, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν σε άτεκνες γυναίκες άνω των 40 ετών, τις λεγόμενες λήπτριες που είχαν απευθυνθεί στη συγκεκριμένη κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. 

Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας της υποδιεύθυνσης Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι: Η εγκληματική, οργάνωση αγόραζε από την Τουρκία και μετέφερε λαθραία στην Ελλάδα φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης τα οποία αποθήκευε και στη συνέχεια πουλούσε σε ιδιωτικές κλινικές. Τα φάρμακα διακινούσε χωρίς την καταβολή δασμών ή άλλων επιβαρύνσεων και χωρίς την έγκριση τ ου Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Το ίδιο κύκλωμα αγόραζε από φαρμακεία φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς την έκδοση νόμιμων παραστατικών τα οποία στη συνέχεια διακινούσε με­ταξύ φαρμακαποθηκών με την έκδοση εικονικών τιμολογίων. Τα φάρμακα αυτά τα πουλούσε σε φαρμακαποθήκη στη Βουλγαρία. 

Τα μέλη του κυκλώματος διαπιστώ­θηκε ότι από τον Οκτώβριο του 2012 εί­χαν εισαγάγει από την Τουρκία περισ­σότερα από 1.000 σκευάσματα εξωσωματικής γονιμοποίησης. 

Τα σκευάσματα αυτά χρησιμοποι­ήθηκαν σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης και χορηγήθηκαν με ενέσιμη μορφή σε δότριες ωαρίων. 

"Ένας από τους γιατρούς της κλινι­κής στη Θεσσαλονίκη εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη οικονομική τους κα­τάσταση αφαιρούσε με τη συναίνεσή τους τα ωάρια αντί του ποσού των 1.000 ευρώ. Στη συνέχεια το χορηγούσε σε λήπτριες προκειμένου να τεκνοποι­ήσουν με τη μέθοδο της υποβοηθού­μενης αναπαραγωγής. 

Εικονικά τιμολόγια 

Τα μέλη της ομάδος για να προσ­δώσουν νομιμοφάνεια στην κατοχή των συγκεκριμένων φαρμάκων εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια από εταιρεία που βρίσκεται στα Μέγαρα και στη συ­νέχεια μέσω άλλης φαρμακευτικής εταιρείας που βρίσκεται στην Αθήνα τα εξήγαγαν στη φαρμακαποθήκη της Βουλγαρίας. 

Για να συγκαλύψουν την παράνομη δραστηριότητά τους πρόσφατα προέβησαν στην κατάρτιση πλαστού δελτί­ου Αστυνομικής Ταυτότητας, το οποίο έφερε φωτογραφία μέλους της οργά­νωσης. Με το πλαστό αυτό δελτίο προ­χώρησαν στη σύσταση εικονικής εται­ρείας προκειμένου να εκδίδει τιμολό­για για φάρμακα που προορίζονταν για παράνομη εξαγωγή. 

Στην έρευνα που έγινε στην ιδιωτι­κή κλινική της Θεσσαλονίκης βρέθη­καν και κατασχέθηκαν 340 σκευάσμα­τα από τα φάρμακα αυτά καθώς και το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ. 

Από τις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια μελών της οργάνωσης βρέ­θηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες πο­σότητες από τα σκευάσματα αυτά. η αξία των οποίων ξεπερνά τις 136.000 ευρώ. Τα σκευάσματα, η εγκληματική οργάνωση τα είχε αγοράσει σε τιμές λιανικής από φαρμακεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου, χω­ρίς την έκδοση παραστατικών και προ­ορίζονταν να διατεθούν προς πώληση παράνομα στο εξωτερικό, εξασφαλί­ζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλα πε­ριθώρια κέρδους. 

Κ.Γ.Φ. 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-25/04/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger