Αρχική » » Αποφράδα ηµέρα

Αποφράδα ηµέρα


ΘΥΜΑΣΤΕ μήπως τι σήµαινε η χθεσινή 23η Απριλίου για την Ελλάδα; Να το πω απλά: Θυµάστε τον Γ. Παπανδρέου, µε σκηνικό το ήρεµο λιµανάκι στο Καστελλόριζο, να µας αναγγέλλει τηλεοπτικά, χαρίεις -σχεδόν ευτυχής -ότι κατόρθωσε να µας «χώσει» -για τα πενήντα επόµενα χρόνια- στο Μνηµόνιο, για το… καλό όλων µας και ιδίως της πατρίδας µας; Ηταν ο µόνος τρόπος, όπως είπε, για να µας «σώσει» από την επερχόµενη οικονοµική καταστροφή!... 

ΚΑΙ ΟΥΤΕ µία λέξη δεν βρήκε ο αθεόφοβος για την προεκλογική του απάτη ότι «λεφτά υπάρχουν», µε την οποία όλοι οι βολεµένοι στη νοοτροπία τού «να µην αλλάξει τίποτε, σύντροφε» και «να αποµυζούµε ως κηφήνες το κράτος, αδελφέ» τον ψήφισαν και τον έχρισαν ως πρωθυπουργό, µε τη µόνη περγαµηνή που είχε να παρουσιάσει: την πορφύρα της δυναστείας Παπανδρέου. Φυσικά, ο σκηνοθέτης της παράστασης -που δεν θα σβήσει ποτέ από τις σελίδες της σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας εκ του αποτελέσµατός της- ήταν ο κηπουρός, Π. Γερουλάνος. Έτσι, για να µην ξεχνιόµαστε! 

ΤΩΡΑ, πώς κατέβηκε στο παράταιρο δίδυµο η σύλληψη της συσχέτισης του ακριτικού Καστελλόριζου µε το πένθιµο περιεχόµενο του διαγγέλµατος ΓΑΠ -φορούσε και µοβ γραβάτα, ως ταίριαζε πολύ- και ταυτόχρονα το χαρίεν και αισιόδοξο της έκφρασής του, δεν είµαι σε θέση να σας εξηγήσω. Υπερβαίνει των γνώσεών µου στην πολιτική επικοινωνία. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ όµως που τον άκουσα, µε τις βάρκες να κουνιούνται πίσω του, πέρασαν και τρία ολόκληρα χρόνια µε αίµα και δάκρυα. Σκέπτοµαι γιατί άραγε να θέλησαν να «τιµωρήσουν» το ηρωικό Καστελλόριζο, ώστε να προβάλλεται στη µνήµη µας ως το νησί του Μνηµονίου… Αλλά αυτό που θα έπρεπε να κάνει «θηρίο» όλους τους Ελληνες -ψηφίσαντες και µη ψηφίσαντες- είναι ότι ο κ. Παπανδρέου, αφού µας έδεσε χειροπόδαρα ως κουρµπάνι στην τρόικα, δεν έµεινε ούτε µια µέρα ολόκληρη στην Ελλάδα. ∆εν έχει αφήσει χώρα για χώρα επί του πλανήτη που να µην εµφανιστεί ο «διασκεδαστής» της εθνικής καταστροφής που επέφεραν οι άστοχοι, βλακώδεις και εν τέλει εθνικά επικίνδυνοι χειρισµοί του για την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, µε ό,τι θα συνεπαγόταν η αποβολή της. 

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ πόση ζηµία προκάλεσε ένας αυτός σε όλους εµάς και αναρωτιέµαι πώς µπορεί και κοιµάται ήσυχος και περιφέρει το δέµας του ως δηµιουργός της οικονοµικής κατάρρευσης που προκάλεσε η πρωθυπουργία του. 

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, θα πρότεινα στον πρωθυπουργό, µόλις πάρει µια ανάσα από το βρόχο που του έχουν περάσει στο λαιµό του οι άχρηστοι προκάτοχοί του και θα µπορεί να µας βεβαιώσει, µε την αφοπλιστική του ειλικρίνεια, ότι ξεφύγαµε από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, να πάει στο Καστελλόριζο και να µας το αναγγείλει. ∆εν φταίει σε τίποτε το νησί να συνδέεται µε τη σκληρότερη µέρα της Ελλάδας, στη σύγχρονη Ιστορία της…

ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-24/4/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger