Αρχική » » Πρωτογενές πλεό-χασμα

Πρωτογενές πλεό-χασμα


Άρτι ενημερωθέντες ότι η πατρίς πάει καλά και αρχίζουν τα τάλαρα από τα πλεονάσματα να κουδουνάνε στις τσέπες μας, ευτυχούμε! 

Αλλά τα καλά νέα δεν σταμα­τούν εδώ. Το ΣΔΟΕ, λένε, θα αρχίσει τις τσάρκες στις λαϊκές αγορές και οι άγρυπνοι φρουροί του κρατικού θησαυροφυλακίου θα με­τράνε -με ειδικές μεζούρες- το μήκος των αγγουριών. Ακολούθως θα το αντιπαραβάλλουν με όσα αναγράφο­νται στα τιμολόγια των δισεκατομμυ­ριούχων μαναβαραίων - είναι έκπαλαι γνωστό ότι οι νόμιμοι πωλητές λαϊκών αγορών είναι υπεύθυνοι για το έλλειμ­μα, την κακοδιαχείριση, τη φοροδια­φυγή, τα εξοπλιστικά και τους Ολυ­μπιακούς Αγώνες του 2004... 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σε περίπτωση που τα αγγούρια είναι λα­δωμένα για να δείχνουν πιο γυαλιστε­ρά στον πάγκο, ο σκανδικοπώλης (ο πωλών λαχανικά εις τα αρχαία) θα συλλαμβάνεται και θα προσάγεται στο δικαστήριο ως αποπειραθείς να δια­πράξει ενεργητική δωροδοκία κρατικού λειτουργού. Σε περίπτωση που βρεθεί ένοχος χωρίς ελαφρυντικά θα καταδικαστεί να καταπιεί μια νταμιτζάνα με μουρουνόλαδο Στουρνάρα. 

Αν του αναγνωριστεί πρότερος έντι­μος βίος, θα του δώσουν καλαμάκι για να το ρουφήξει. Αν το έχει κάνει κατά συρροήν, τότε θα υποστεί την εσχάτη των ποινών. Θα υποχρεωθεί να συγκυβερνά τον πάγκο του ο Βαγγέλης Βε­νιζέλος (τα κέρδη μισά μισά, τα χρέη στον μανάβη). 

Πυροβασία 

Αν ενθουσιαστήκατε με τα παραπά­νω, πού να διαβάσετε και τα παρακάτω... Ο διαπιστωμένα χαρισματικός υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χα­τζηδάκης (έχει βγάλει ρόζους ακόμα και στ' αυτιά από την πολλή δουλειά) έκανε μια διαπίστωση που δεν θα μπορούσαν να κάνουν όλοι οι κορυ­φαίοι πολιτικοί αναλυτές μαζί: «Ο δη­μόσιος τομέας είναι προβληματικός» δήλωσε απερίφραστα στον Real FM και οι ακροατές της ατάκας άρχισαν ομαδικές εγγραφές σε μαθήματα μπάντζι τζάμπινγκ και πυροβασίας. Δεν είναι απίθανο; 

Το ημερολόγιο δείχνει ότι πέρασαν μόλις 2.013 χρόνια από τη Γέννηση του Κυρίου και ο κ. Χατζη­δάκης αποφαίνεται ότι η Ελλάς έχει προβληματικό δημόσιο τομέα. Του πήρε καιρό, αλλά το'πιασε σχεδόν με την πρώτη. Σπίρτο σωστό ο δικός μας. 

Δυστυχώς, το ανέφελο τοπίο της αι­σιοδοξίας σκιάζεται από μια φρικτή υποψία: Για να είναι προβληματικό το Δημόσιο κάποιοι πρέπει να το δημιούργησαν έτσι ή απλώς να το άφη­σαν να καταντήσει ούτως. Το κράτος δεν παθαίνει ίωση. Μόνο όταν ασθε­νεί η διοίκηση του χτικιάζει κι αυτό. Μήπως τόσα χρόνια είχαμε παρτάλια και λαμόγια κυβερνώντες και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι; 

Παναγιώτης Λιάκος 
(Εφ. Δημοκρατία 18/4/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger