Αρχική » » ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ


• 0 υπαξιωματικός του Π.Ν χαιρετά τη σημαία μπροστά στη Βουλή στην τελευταία διαμαρτυρία των αποστράτων.
• Ποια θα είναι η πολιτική προσέγγιση και το ιδεολογικό στίγμα της προσπάθειας.
• «Δεν πάει άλλο. Το πολιτικό σύστημα πέθανε», λένε στις συνεδριάσεις των «θεσμικών» τους ενώσεων. 

Κινηματικά χαρακτηριστικά, τα οποία υπό προϋποθέσεις μπορούν να οδηγήσουν στην ίδρυση πολιτικού φορέα, αποκτούν πλέον οι «κινητοποιήσεις αποστράτων και εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που αντιστέ­κονται σθεναρά στις, συνεχόμενες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ου­σιαστικά δηλαδή αρνούνται να υποκύψουν στην οικονομική εξαθλίωση που τους οδηγούν οι μνημονιακές πολιτικές της τρόικας. «Δεν πάει άλλο. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Για εμάς τους ίδιους, για την κοινωνία συνολικά. Από τα 18 μας χρόνια εκπαιδευόμαστε να πολεμήσουμε τον όποιο εχθρό. Τώρα θα δειλιάσουμε;»...
 

Η επισήμανση αυτή σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις των «θεσμικών» ενώσεων αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, ενόψει της συγκέντρωσης που θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, στα Χανιά της Κρήτης, δείχνει ότι ο κύβος ερρίφθη για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα. 

Μάλιστα, θα απευθύνεται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όχι μόνο στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, και έτσι θα διαφέρει καθοριστικά από τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας, που κατέβηκε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, λαμβάνοντας 0,6%. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», η ανακοίνωση ή οι πρώτες ουσιαστικές επισημάνσεις για την πρόθεση δημιουργίας του κόμματος δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν την προσεχή Τρίτη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσουν στα γραφεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, στα Χανιά. Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στελέχη των ενώσεων αποστράτων έχουν έρθει σε επαφή με την ηγεσία του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, έτσι ώστε το νέο εγχείρημα να είναι κοινό, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία του. Άλλωστε, οι περίπου 50.000 ψήφοι που έλαβε ο Σύνδεσμος αποτελούν μια πολύ καλή «μαγιά» για την εκκίνηση του πολιτικού φορέα. 

ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ. «Δεν πάει άλλο», φωνάζουν καιρό τώρα οι Έλληνες πολίτες. Πάνω σε αυτή τη φράση φαίνεται πως «πάτησαν» οι εμπνευστές του νέου εγχειρήματος, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι, όπως δείχνουν, να δώσουν ένα τέλος στη σημερινή κατάσταση, εφόσον ο λαός τους δώσει την ψήφο τους. Το κόμμα, το οποίο στην «αγκαλιά» του δέχεται αξιωματικούς και άλλων σωμάτων ασφαλείας, αλλά και απλούς πολίτες, έρχεται να δώσει, όπως λένε στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, την απάντηση στα «θέλω» του ελληνικού λαού. Οι απόστρατοι αξιωματικοί σκέφτονται την ίδρυση του, επειδή, όπως λένε, «δεν πάει άλλο. Η Ελλάδα χρειάζεται κάτι και­νούργιο». Το κόμμα αυτό θα έχει στόχο «τον τερματισμό του υφιστά­μενου πολιτικού συστήματος εξουσίας», ενώ τονίζουν ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να εμπιστευτεί κα­νένα κόμμα της Βουλής, καθώς τον οδηγεί στην παραζάλη. 

Στις ζυμώσεις που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα συμμε­τέχουν οι πρόεδροι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) και του Συντονιστικού, ναύαρχος ε.α. Σπυρίδων Περβαινάς, της ΕΑΑΣ, αντιστράτηγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος, της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης, και της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών, Χρήστος Χρηστίδης, ο οποίος κατάγεται από τις Σέρρες και, σύμφωνα με πληροφορίες, τον έχει βαφτίσει ο Αχιλλέας Καραμανλής! 

«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΤΡΑ» Σύμφωνα με τους αποστράτους, οι πολί­τες συναισθάνονται ότι «πέθανε» το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και ότι η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο. «Η χώρα χρειάζεται ένα καινούργιο κόμμα», λένε και συμπληρώνουν: «Ανεξάρτητα από το αν αυτό το νέο κόμμα είμαστε εμείς ή κάποιο άλλο. Δεν έχουμε φίλτρα ούτε δεξιά, ούτε αριστερά». Επίσης, τονίζουν με έμφαση ότι πρέπει ο καθένας να κάνει ό,τι αισθάνεται για την πατρίδα. «Είμαστε πάρα πολύ καλά οργανωμένοι. Θα μορφοποιηθούμε και θα δώσουμε απαντήσεις. Γιατί ο λαός αναρωτιέται που πήγαν οι ένοχοι και γιατί το σύστημα τους καλύπτει. Υπάρχουν ένοχοι και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», τονίζουν με έμφαση. 

Ιδιαίτερο βάρος, όπως προαναφέραμε, θα ρίξουν αυτή τη φορά οι απόστρατοι στο σύνολο της κοινωνίας. Στους απλούς πολίτες. «Εκείνοι θα δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε το κόμμα να αποκτήσει δύναμη», αναφέρουν. Οι πολίτες έπαψαν να έχουν εμπιστοσύνη πλέον στην κυβέρνηση και η ανησυχία τους για το μέλλον της χωράς τους σπρώχνει στα νέα κόμματα. Από την άλλη, τόσο οι απόστρατοι όσο και οι εν ενεργεία στρατιωτικοί έχουν «γονα­τίσει» από τα μέτρα της κυβέρνησης, και αυτό αυτόματα δημιουργεί για το καινούργιο κόμμα μεγάλη «δεξαμε­νή» άντλησης ψήφων. Η πρωτοβουλία αυτή αντανακλάται στην έντονη και διάχυτη επιθυμία πλήθους απο­στράτων αξιωματικών των Ε.Δ. και Σ.Α για πολιτική δραστηριοποίηση, αναμένεται να αναφέρουν στην ανα­κοίνωση της ίδρυσης του νέου κόμματος οι απόστρατοι. 

Επαφές και με τον Φράγκο 

Ενώ οι στρατηγοί σχεδιά­ζουν το νέο εγχείρημα, σύμ­φωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», οι ενώ­σεις βρίσκονται σε ανοι­χτή γραμμή με τον πρώ­ην υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας και επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ, στρα­τηγό Φραγκούλη Φρά­γκο. 

Υπενθυμίζεται ότι μό­λις τον περασμένο Δε­κέμβριο είχαμε απο­καλύψει τα σχέδια Φράγκου για δημι­ουργία ενός κόμμα­τος που θα κινείται στα δεξιά της Ν Δ., με στόχο, εκτός των άλλων, να αποτε­λέσει και ανάχωμα στη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφο­ρίες, πριν από δέκα ημέρες, στην παραδοσι­ακή περιοχή των στρατηγών, στου Πα­πάγου, υπήρξε συνά­ντηση στελεχών των ενώσεων αποστράτων, του κ. Φράγκου και των πα­ραγόντων του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, όπου έγινε μια μακρά συζήτηση, η οποία κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς όμως να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Προτάθηκε, μά­λιστα, στον κ. Φράγκο να ηγηθεί της κίνησης. Εκείνος δεν ήταν αρνητικός και επιφυλάχθηκε να απαντήσει, ζητώντας πίστωση χρόνου. Την ίδια στιγμή, μυστική δη­μοσκόπηση που διενεργήθη­κε πρόσφατα και αφορά το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κομματικού σχηματισμού από στελέχη των Ενόπλων Δυνά­μεων δείχνει υψηλό ποσοστό αποδοχής, που στο σύνολο των ερωτηθέντων αγγίζει το 30%. Δεν έχει μετρηθεί ακό­μη η πρόθεση ψήφου, παρ' όλα αυτά, όπως εξηγούν έμπειροι δημοσκόποι, ειδικά στην περίπτωση που της προσπάθειας ηγηθεί ο στρατη­γός Φραγκού­λης Φράγκος, το ποσοστό που θα κατέ­γραψαν σή­μερα θα κινού­νταν υψηλά, και μάλιστα με αυξητικές τάσεις, ειδικά εάν οι εκλογές γίνονταν σε κλίμα κατάρρευ­σης για την τρικομματική κυ­βέρνηση. 

Του ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΔΙΤΗ
(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger