Αρχική » » «Τεμαχίζουν» Θράκη και Μακεδονία οι Βούλγαροι

«Τεμαχίζουν» Θράκη και Μακεδονία οι Βούλγαροι


Πρόκληση με ανιστόρητο χάρτη όπου έγιναν «διορθώσεις» με απαίτηση της Ελλάδας.
Με την ευκαιρία αεροπορικής άσκησης απέστειλαν πρόσκληση συμμετοχής και στην Πολεμική μας Αεροπορία, επιδιώκοντας να νομιμοποιήσουν διά της πλαγίας οδού την πάγια στρατηγική τους για διέξοδο στο Αιγαίο. 
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος απέστειλε έγγραφη διαμαρτυρία στον Βούλγαρο ομόλογό του, επισημαίνοντας του τα πραγμα­τικά ιστορικά στοιχεία και απαιτώντας την απόσυρση του εν λόγω χάρτη. 

Έπειτα από τους Τούρκους, τους Αλβανούς και τους Σκοπιανούς, εμφανίζονται και οι Βούλγαροι τώρα να διεκδικούν ένα κομμάτι της ελληνική επικράτειας και συγκεκριμένα την περιοχή της Θράκης. Οι Βούλγαροι έφτασαν στο σημείο, και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο, να κυκλοφορήσουν ακόμη και σχετικό χάρτη που τον κοινοποίησαν και στην ελληνική πλευρά με αφορμή αεροπορική άσκηση στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχει και η... χώρα μας...
 
Παράλληλα οι Βούλγαροι προχώρησαν και ένα ακόμη βήμα πιο πέρα, απεικονίζοντος στον εν λόγω χάρτη και την αρχαία Μακεδονία χωρισμένη όμως διά συνόρων από την... υπόλοιπη Ελλάδα. Τον συγκε­κριμένο χάρτη κυκλοφόρησε η βουλγαρική πλευρά με την ευ­καιρία της αεροπορικής άσκη­σης «THRACIAN STAR» που πρόκειται να διεξαχθεί από τις 11 έως τις 27 Ιουλίου 2013 στη βουλγάρικη αεροπορική βάση «Graf Ignatevo». Η διοργάνω­ση της εν λόγω άσκησης γίνεται κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της βουλγαρικής Πολεμι­κής Αεροπορίας και με τη συμμετοχή των ΗΠΑ και της Ρου­μανίας. Το εντυπωσιακό είναι, ωστόσο, πως οι Βούλγαροι, παρά την ευθεία διεκδίκηση ελλη­νικών εδαφών, δεν δίστασαν να αποστείλουν πρόσκληση και στην Πολεμική μας Αεροπορία, επιδιώκοντας, ενδεχομένως, μέσω της συμμετοχής ελληνι­κών μαχητικών στη συγκεκρι­μένη άσκηση να νομιμοποι­ήσουν διά της πλαγίας οδού την πάγια στρατηγική τους για διέξοδο στο Αιγαίο. 

Ο χάρτης παρουσιάστηκε από τη βουλγαρική πλευρά κατά την αρχική συντονιστική σύ­σκεψη που πραγματοποιήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδος στη Σόφια, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και κοινοποίησης των επιχειρησιακών στοιχείων της άσκησης προς τις φιλοξενούμενες χώρες. Με αφορμή την παρουσίαση των εν λόγω στοιχείων, έγινε αναφορά, όμως, και σε ιστορι­κά στοιχεία στα οποία οι Βούλ­γαροι, μεταξύ όλων των άλλων, σημείωναν με ιδιαίτερη έμφαση «την καταγωγή τους από τους Θράκες». 

Άμεση αντίδραση 

Η αντίδραση του υπουργεί­ου Εθνικής Άμυνας στη βουλ­γάρικη επιχείρηση προπαγάνδας ήταν άμεση. Ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή στον Α/ΓΕΑ, Ευάγγελο Τουρνά να στείλει έγγραφη διαμαρτυρία στον Βούλγαρο ομόλογο του, επισημαίνοντας του τα πραγματικά ιστορικά στοιχεία και απαιτώντας ταυτόχρονα την από­συρση του εν λόγω χάρτη. Η σχετική επιστολή εστάλη από τον κ. Τουρνά προς τον Βούλ­γαρο ομόλογο του, υποπτέραρχο Constantin Popov, την περασμένη Παρασκευή και ήταν γραμμένη σε έντονο ύφος. Ο Α/ΓΕΑ τόνιζε στην επι­στολή του ότι τα εν λόγω στοι­χεία που επικαλούνται οι Βούλ­γαροι διοργανωτές είναι πλή­ρως ανακριβή, ότι η ιστορική αυτή αναφορά είναι άσχετη με τους σκοπούς της αεροπορι­κής άσκησης, ενώ ζήτησε να αποσυρθεί ο εν λόγω χάρτης από τα επιχειρησιακά της στοι­χεία προκειμένου να συμμετά­σχει η ελληνική Π.Α. Η απάντη­ση της βουλγάρικης πλευράς έφθασε στο υπουργείο Εθνι­κής Άμυνας χθες, φέροντας την υπογραφή του υποπτέραρχου Constantin Popov. 

«Διορθώσεις» 

Ο Βούλγαρος Α/ΓΕΑ, αφού προηγουμένως ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογο του για την επιστολή του, υπογράμμισε τη σημασία της ελληνικής συμμετοχής στην άσκηση. διαβεβαιώνοντας την ελληνική πλευρά ότι σχετικά με τον ιστο­ρικό χάρτη έχουν ήδη γίνει διορθωτικές ενέργειες για να ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέ­σεις. Το γεγονός, ωστόσο, κάθε άλλο παρά ως τυχαίο εκλαμ­βάνεται από το Πεντάγωνο, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επιτελείς που εκφράζουν όλο και πιο ανοιχτά τον προβληματι­σμό τους για την κατάσταση που εξυφαίνεται στα βόρεια σύνορα της χώρας, όπου το σύ­νολο των γειτόνων μας αμφι­σβητεί και διεκδικεί με τον πλέ­ον επίσημο και απροκάλυπτο τρόπο ελληνικά εδάφη. 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙ0ΝΥΣ0Π0ΥΛ0Υ 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-16/04/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger