Αρχική » » ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ (19 Απρ 2013)

ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ (19 Απρ 2013)


Φίλες και φίλοι της στήλης, τον τελευταίο καιρό μαθαίνουμε διάφορα περίεργα πράγματα αναφορικά με τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, τα οποία όχι μόνο μας έχουν ανησυχήσει, αλλά και προβληματίσει κιόλας. Θα μου πείτε τώρα τι σχέση μπορεί να έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με την Πυροσβε­στική. Και όμως έχουν. Όχι παντού, μόνο στο κομμάτι που αφορά τα εναέρια μέσα... 

Μάθαμε, λοιπόν, πως τα πυροσβεστικά ελικόπτερα «πιάνουν» και εξυπηρετούν­ται συνήθως από τα στρατιωτικά αεροδρόμια για λόγους ανεφοδιασμού και υποστήριξης εάν τυχόν παρουσιαστεί κάποια έκτακτη βλά­βη. Μέχρι εδώ όλα καλά. Έλα όμως που τώ­ρα τελευταία στα εν λόγω ελικόπτερα και για εκπαιδευτικούς λόγους επιβαίνουν ορισμέ­νες φορές και Γερμανοί εκπαιδευτές στο πλαίσιο σχετικής διακρατικής συμφωνίας... 

Μέχρι εδώ θα ήταν επίσης όλα καλά. Έλα, όμως, που σε αρκετές περιπτώσεις ένας τουλάχιστον εξ αυτών των Γερμανών έχει πιαστεί να κουβαλάει μαζί του και μία κά­μερα την οποία, από ό,τι μάθαμε, κάποια στιγ­μή έφτασε μέχρι του σημείου να τη «βεντουζάρει» στο πίσω παράθυρο Super Puma και από εκεί να τραβάει αδιακρίτως τις εγκαταστάσεις των ελληνικών στρατιωτικών αερο­δρομίων. 

Και για ποια αεροδρόμια μιλάμε; Άραξος, Τανάγρα, Αγχίαλος, Ανδραβίδα, Ελευσί­να, δηλαδή για μερικά από τα πλέον επιχειρησιακά και μάχιμα της χώρας. Η κινηματογρά­φηση, μάλιστα, υποστηρίζουν οι «κακές γλώσσες», έγινε σε αρκετές περιπτώσεις, ιδι­αίτερα κατά το χρονικό διάστημα από το μέ­σα μέχρι και τα τέλη Μαρτίου. 

Από ό,τι μάθαμε, μάλιστα, σε έναν από τους Γερμανούς εκπαιδευτές που τρα­βούσε πλάνα έγιναν σε κάποια στιγμή και σχετικές παρατηρήσεις, χωρίς ωστόσο «να ιδρώσει το αυτί του». Το εντυπωσιακό είναι δε πως οι περισσότεροι από τους Γερμανούς εκ­παιδευτές που επιβαίνουν στα ελικόπτερα του Π.Σ. ανήκουν στη λεγόμενη Ομοσπονδιακή Αστυνομία (διότι υπάρχει και η Πολιτειακή) με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει... Ενδε­χομένως βεβαίως μπορεί και να μη σημαίνει τίποτα και οι άνθρωποι να τραβούν απλά μό­νο και μόνο για να έχουν κάτι να δείξουν στους δικούς τους όταν επιστρέψουν πίσω στη Γερμανία. 

Εμείς κακόπιστοι δεν είμαστε. Κάθε άλλο. Απλά ξέρουμε ότι παλιά, εάν σε έπιαναν να τραβάς με κάμερα στρατιωτικές εγκα­ταστάσεις, σε συλλάμβαναν και έπειτα σε τραβολογούσαν. Και όλα αυτά για λήψεις από το έδαφος. Να ισχύουν άλλα άραγε όταν αυτό γίνεται από αέρος; Δεν ξέρουμε. Το ΓΕΑ άραγε τι λέει για όλα αυτά; Μήπως πρέ­πει να δει λίγο το θέμα; Λέμε τώρα... 

Ο Παραστρατιωτικός
(Η ΕΛΛΑΔA ΑΥΡΙΟ-19/04/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger