Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔEΚΑ

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔEΚΑ


Την Πέμπτη που μας πέρασε συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ με θέμα τις κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχ. Κωσταράκος παρέμεινε στην θέση του, οι υπόλοιπες αλλαγές ήταν σαρωτικές. Όλοι οι αρχηγοί των επιτελείων αντικαταστάθηκαν και μένει να δούμε αν οι αντικατα­στάτες τους θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.... 

Αναλυτικά οι αλλαγές: Την θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού καταλαμβά­νει ο αρχιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, πρώην διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού και εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής. Με πολύ λίγο χρόνο υπηρεσίας στην Αθήνα θεωρείται ως «μάχιμος» αξιωματικός και μένει να δούμε αν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας. 

• Στην Θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού προ-άγεται ο αντιναύαρχος Ευ. Αποστολάκης. Ως προερχόμενος από τις υποβρύχιες καταστροφές θέτει και αυτός ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως η μόνη θητεία του σε γραφείο είναι πριν από περίπου δέκα χρόνια σαν υπασπιστής του τότε Υπουργού Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου. 

Όσον αφορά το Γενικό Επιτε­λείο Αεροπορίας καθήκοντα Αρχη­γού αναλαμβάνει ο αντιπτέραρχος Ευ. Τουρνάς. Προερχόμενος από Μοίρες Μαχητικών, ακολουθεί και ο δικός του διορισμός το πνεύμα των άλλων δύο που θέλει μάχι­μους αξιωματικούς να αναλαμβά­νουν τις θέσεις των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων. 

Την επόμενη ημέρα (Παρα­σκευή) οι κρίσεις συνεχίστηκαν με τους αξιωματικούς που κατέλαβαν χαμηλότερες θέσεις. Έτσι την θέση του Διοικητή της 1ης Στρατιάς καταλαμβάνει ο αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς. Καταδρομέ­ας-Αλεξιπτωτιστής και αυτός, έχει υπηρετήσει ως διοικητής των απο­στολών σε Κόσοβο, Αφγανιστάν και Βοσνία, ενώ ως τώρα υπηρε­τούσε ως μόνιμος στρατιωτικός αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ. 

Επίσης στη θέση του διοικητή του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορί­ας τοποθετήθηκε ο αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, στην θέση του Αρχηγού Στόλου ο Υποναύαρχος Λίτσας και στην θέση του υπαρ­χηγού ΓΕΕΘΑ ο υποναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου. Μακάρι όλοι αυτοί καθώς και οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους που αναβαθ­μίστηκαν ή διατηρήθηκαν στις θέσεις τους να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών του Έθνους. 

Ενός Έθνους που -όπως ήταν αναμενόμενο- βρέθηκε πάλι με πληγωμένη την υπερηφάνεια του έπειτα από το ταξίδι-φιάσκο του πρωθυπουργού Σαμαρά στην Τουρκία. Ο «εθνικιστής» όπως τον παρουσίαζαν κάποτε Σαμα­ράς έμεινε να κοιτάει σαν χάνος -πράγμα που συνηθίζει άλλωστε- ενώ ο ισχυρότερος Τούρκος πρω­θυπουργός εδώ και πολλά χρόνια, του έδινε τα χτυπήματα το ένα πίσω από το άλλο. 

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Ερντογάν, παρουσία του Σαμαρά, ανέ­φερε τις πάγιες τουρκικές θέσεις για κυπριακό, υφαλοκρηπίδα, το ζήτημα της μειονότητας στην Θράκη- αλλά και στα Δωδεκάνησα που τον τελευταίο καιρό οι γεί­τονες έχουν ανακαλύψει και εκεί μειονότητα- καθώς επίσης ξεκα­θάρισε την στάση της Τουρκίας στο θέμα της ΑΟΖ που δεν είναι άλλη από συνεκμετάλλευση όλου του Αιγαίου! 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα πως υποθάλπει την τρομοκρατία και σύμφωνα με διαρροές διατηρεί στρατόπεδο εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών! Αυτή ήταν η μεγάλη επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και του βασικού εμπνευστή της του υπουργού Εξωτερικών Αβραμόπουλου. 

Ο οποίος, συνεχίζοντας αυτό το κρεσέντο ανοησίας, προχώρησε την Παρασκευή που μας πέρασε σε μια ακόμα εθνικά επικίνδυνη πράξη. Συναντήθηκε με τον φερό­μενο ως υπουργό εξωτερικών του μορφώματος του Κοσόβου! Να θυμίσουμε πως η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει ως κράτος την αποσχισθείσα -με την βοήθεια των Αμερικάνων- επαρχία της Σερβίας. Έτσι λοιπόν θα ανοίξουν και Γρα­φείο Εμπορικών Υποθέσεων στην Αθήνα. Εμπορικές υποθέσεις με τους εμπόρους όπλων, ναρκωτικών και λευκής σαρκός. Περισσό­τερα για αυτό το πολύ σοβαρό και επικίνδυνο ατόπημα στο φύλλο της επόμενης εβδομάδος. 

SNIPER 
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-13/03/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger