Αρχική » » Παιχνίδια πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα

Παιχνίδια πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα


Στις 4 το πρωί έδωσε ο Πούτιν στον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού τη διαταγή για έκτακτα γυμνάσια του Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα. 

ΜΟΣΧΑ. ΗΤΑΝ 4 ΤΟ ΠΡΩΙ όταν ο υπασπιστής του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, υποχρεωνόταν να ξύπνησα τον προϊστάμενο του για να του επιδώσει «εξαιρετικό επείγουσα διαταγή» του αρχιστρατήγου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή του προέδρου της χώρας. Βλαντίμιρ Πούτιν... 

Εν πτήσει από τη Νότια Αφρική, όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής των BRICS, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταζε ούτε λίγο-ούτε πολύ την πραγματοποίηση έκτακτης άσκησης των ναυτικών δυνά­μεων της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα σε μια προφανή επίδειξη ισχύος εντός και εκτός ορίων Κρεμλίνου. 

Η παλαιότερη ««καραβάνα» στο ρωσικό υπουργικό συμβούλιο και μόλις ολίγων μηνών υπουργός Άμυνας Σοϊγκού ντύθηκε, κατά τις περίγραφες, εσπευσμένα και καθ' οδόν προς το υπουργείο Άμυνας εξέδωσε τις πρώτες διαταγές προς το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και εν συνεχεία τη ναυτική διοίκηση της Σεβαστούπολης. 

Σ' αυτήν την έκτακτη δοκιμή της μαχητικής ετοιμότητας και της ικανότητας άμεσης κινητοποίησης των ρωσικών δυνάμεων συμμε­τέχουν 36 πολεμικά πλοία, που αγκυροβολούν στη Σεβαστούπολη και το Νοβοροσίσκ, η Πολεμική Αεροπορία της χώρας, μονάδες ταχείας ανάπτυξης, πεζοναύτες, ειδικά τμήματα της Κεντρικής Διεύθυνσης Κατασκοπείας του Γενικού Επιτελείου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου. 

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ χθες το πρωί ήδη τα πρώτα ρωσικά πλοία είχαν αποπλεύ­σει από τα μόνιμα αγκυροβόλια τους, ωστόσο έως αργά χθες δεν είχαν ανακοινωθεί ούτε η ακριβής διάρκεια ούτε οι λεπτομέρειες του σεναρίου των γυμνάσιων. 

Συνολικά, σύμφωνα με τις αρχικές επίσημες ανακοινώσεις, κινητοποιούνται περί τις 7.000 στρατιωτικοί όλων των βαθμών, καθώς ο αριθμός αυτός κατά τις διεθνείς συμφωνίες είναι το όριο έως το οποίο παρόμοιες ασκήσεις δεν απαιτούν προηγουμένη προειδοποίηση γειτόνων και εταίρων. 

Πάντως, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου Άμυνας, Ιγκορ Κονασένκοφ, εκτίμησε ότι το όριο αυτό ήδη έχει ελαφρώς ξεπεραστεί, καθώς κατά τα δικά του στοιχεία συμμετέχουν στις ασκήσεις 7.100 άνδρες των ρωσικών Ενόπλων Δυ­νάμεων, περίπου 250 τεθωρακισμένα οχήματα, 50 διαφορετικά συστήματα πυροβολικού και πολλά βοηθητικά σκάφη. Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η ρωσική πλευρά δεν ήταν υποχρεωμένη να προειδοποιήσει για την έναρξη των ασκήσεων και δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ουκρανικής αντιπολίτευσης να διαμαρτυρηθεί. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντ. Πεσκόφ, το σενάριο των ασκήσεων προβλέπει απόβαση δυνάμεων σε τρία τουλάχιστον πεδία στρατιωτικών δοκιμών και όπως είπε χαρακτηριστικά ο Β. Πούτιν, «εφόσον έχει το δικαίωμα ως αρχιστράτηγος, θα ενημερώνεται για την πορεία των ασκήσεων και θα παρακολου­θεί πώς ανταποκρίθηκε στη διαταγή του ο υπουργός Σ. Σοϊγκού». 

Κατά τον Ντ. Πεσκόφ, που συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του επικοινωνιακού προφίλ του Ρώσου προέδρου, «η πρακτική των ξαφνικών ελέγχων θα συνεχιστεί δραστήρια», έτσι ώστε να διαπιστώνεται και να ασκείται η μαχητική ετοιμότητα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

του Θανάση Αυγερινού
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΩN ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-28/03/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger