Αρχική » » Το γινάτι βγάζει μάτι & άλλα… «πιπεράτα»!..

Το γινάτι βγάζει μάτι & άλλα… «πιπεράτα»!..


Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου 

Είναι γνωστό ότι δεν είμαι δημοσιογράφος και είναι, επίσης, γνωστή η συχνή παρουσία μου στα ελληνικά ΜΜΕ και στα τελευταία χρόνια έντονη στο διαδίκτυο και στα blogs στη γνωστή μας «μπλογκόσφαιρα». Σήμερα, όμως, αφού σας θυμίσω το Πανευρωπαϊκό σκάνδαλο του κρέατος αλόγων, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες ειδήσεις που πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν ευρύτερα γνωστές καθώς έχουν σημαντικό κοινωνικό, πολιτικό, μαζί και ηθικό βάρος και με προβλημάτισαν όπως νομίζω ότι θα προβληματίσουν και εσάς φίλες και φίλοι του blog καθώς χαρακτηρίζουν την εποχή και τα ήθη μας… 

ΑΓΓΛΙΑ – 

Τάραξε το πολιτικό σύστημα και την Βρετανική κοινωνία η καταδίκη σε 8-μηνη φυλάκιση για «διαστρέβλωση απονομής δικαιοσύνης» στους ήδη διαζευγμένους κ Chris Huhne και κ Vicky Pryce. Η υπόθεση ξεκίνησε πριν μια δεκαετία όταν η κ Pryce έκανε ψευδή δήλωση για να ‘γλυτώσει’ τον σύζυγό της κ Huhne από την επιβολή ποινής επί του διπλώματος οδήγησης για παραβίαση ορίου ταχύτητας. 

Το ζεύγος Huhne - Pryce ζούσε ευτυχισμένα απολαμβάνοντας μεγάλη κοινωνική και πολιτική αναγνώριση και μεγάλες αμοιβές για το έργο τους. 

Ο κ Huhne που είχε διεκδικήσει και την Προεδρία του Κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (χάνοντας στον νυν Πρόεδρο κ Clegg με μικρή διαφορά) ανέλαβε το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην Κυβέρνηση Συνασπισμού των Συντηρητικών με το Κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών. 

Όταν ‘έσκασε’ η βόμβα με τις αποκαλύψεις της κ Pryce ότι ο σύζυγός της την ‘πίεσε’ να δεχθεί ότι αυτή οδηγούσε το αμάξι του επωμιζόμενη και την σχετική ποινή ο κ Huhne παραιτήθηκε από τον Υπουργικό του θώκο και στη συνέχεια δηλώνοντας ‘ένοχος’ παραιτήθηκε και από τη Βουλευτική έδρα. 

‘Πέτρα του σκανδάλου’ ήταν η προσωπική γραμματεύς, βοηθός του κ Huhne και ο έρωτάς τους που τον οδήγησε σε διαζύγιο από την κ Pryce. 

Η κ Pryce μια προικισμένη, επιτυχημένη αδρά αμειβόμενη οικονομολόγος και σύμβουλος της Βρετανικής Κυβέρνησης που είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων αποφάσισε ‘να εκδικηθεί’ τον σύζυγό της δίνοντας στοιχεία σε μια δημοσιογράφο. 

Το αποτέλεσμα της φυλάκισης και των δύο τέως συζύγων και της πτώσης τους από τις υψηλές θέσεις κοινωνικής αναγνώρισης και εκτίμησης έχει χαρακτηρισθεί από τα Βρετανικά ΜΜΕ ως μία «σύγχρονη ελληνική τραγωδία.» 

Η κ Vicky Pryce είναι ελληνίδα (γεννήθηκε Βασιλική Κουρμούση) που σπούδασε και έκανε καριέρα στην Αγγλία αλλά διατήρησε το όνομα του πρώτου συζύγου της με τον οποίο είχε ήδη δύο παιδιά ενώ με τον δεύτερο σύζυγό της κ Huhne απέκτησαν άλλα τρία παιδιά… 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – 

Η κ Annette Schavan, Υπουργός Παιδείας στην Κυβέρνηση της κ Angela Merkel παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι το Πανεπιστήμιο του Duesseldorf της αφαίρεσε τον Διδακτορικό που της είχε απονείμει καθότι διαπιστώθηκε ότι η διατριβή της ήταν αντικείμενο λογοκλοπής… 

Η κ Schavan είναι το δεύτερο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου της κ Merkel που αναγκάστηκε να παραιτηθεί για θέμα λογοκλοπής στη διδακτορική της διατριβή. Ο Υπουργός Άμυνας (και κορυφαίος συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελαρίου) κ Karl-Theodor zu Gutenberg είχε παραιτηθεί το 2011 όταν το Πανεπιστήμιο του Bayreuth του αφαίρεσε τον τίτλο του Διδάκτορα διαπιστώνοντας λογοκλοπή στη διδακτορική του διατριβή. 

ΓΑΛΛΙΑ – 

Όπως έγινε γνωστό στα διεθνή ΜΜΕ ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ Nicolas Sarkozy «φλερτάρει» με την πιθανότητα να αναλάβει την ηγετική θέση σε ένα νέο Investement Fund στο οποίο λέγεται ότι θα συμμετέχει και το Qatar με ποσό τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων ευρώ. 

Προς το παρόν, όμως, ο κ Sarkozy δεν προχωρά στο εγχείρημα καθώς διαπιστώνει ότι η φθορά του κ Hollande που τον είχε νικήσει στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση εξελίσσεται με ραγδαίο ρυθμό δημιουργώντας πιθανές προϋποθέσεις για επιστροφή του κ Sarkozy στην Εθνική πολιτική σκηνή. 

Αντίθετη με την προοπτική επιστροφής του κ Sarkozy στα Γαλλικά πολιτικά δρώμενα είναι η σύζυγός του κ Carla Bruni… 

ΕΥΡΩΠΗ - 

Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7 στους 10 Ευρωπαίους πολίτες πιστεύουν ότι διαφθορά υπάρχει και λειτουργεί ανεξέλεγκτα όχι μόνο σε Εθνικά επίπεδα αλλά και σε θεμελιακούς Θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Επιπρόσθετα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνα, τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Σλοβενίας, Σλοβακίας, Πορτογαλίας και Ρουμανίας θεωρούν ότι η διαφθορά έχει «πάρει την ανιούσα» στην πατρίδα τους. 

Τελικά οκτώ στους 10 κατοίκους της Λετονίας, Σλοβακίας, Σλοβενίας, Τσεχίας, Ισπανίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας θεωρούν ότι ΔΕΝ υπάρχει η απαραίτητη διαφάνεια στην χρηματοδότηση των πολιτικών Κομμάτων… 

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ; 

Ώ καιροί, ώ ήθη!... 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger