Αρχική » » Ψυχραιμία και υπομονή!

Ψυχραιμία και υπομονή!


«Kαζάν-καζάν» ανέκραξε ο Ερντογάν. «Καζάν είσαι και φαίνεσαι» απάντησε ο Μίλτος, υπάλληλος χρόνια σε μεγάλο κατάστημα, απλήρωτος το τελευταίο τρίμηνο, επειδή οι δουλειές δεν πάνε καλά. «Γιατί, βρε Μίλτο; Τι είπε ο άνθρωπος; Όπως έχει πει κι ο "νατος- νατος ο πρωθυπουργός" Γιώργος, η καλύτερη λύση είναι "win-win" δηλαδή «να κερδίσουμε και οι δυο» απάντησε ο Μένιος, που αρέσκεται να σπέρνει στην παρέα ανέμους και να θερίζει θύελλες.... 

Τι ήταν να το πει; Ξεσηκώθηκε ο Μίλτος κι άρχισε το ψαλτήρι. «Μωρέ, τι μας λες! Από πού κι ως πού "μισά - μισά" τα πετρέλαιά μας; Δική μας είναι η ΑΟΖ, δικά μας τα οικόπεδα, δικά μας και τα πετρέλαια»! Αναθάρρησε η κλάκα και επιτέθηκε. «Ποια πετρέλαια, ρε Μίλτο; Ακόμα στις έρευνες είμαστε. Ώσπου να τα βγάλουμε, θα έχουμε αποδημήσει εις Κύριον. Έξαλλου, τι ανησυχείς; Ο Σαμαράς ήταν κατηγορηματικός. Το θέμα των ΑΟΖ και των πετρελαίων είναι ευρωπαϊκή υπόθεση! Άρα το μπαλάκι βρίσκεται στο γήπεδο της Ευρώπης»! 

«Τώρα ησυχάσαμε! Ποιας Ευρώπης; Αυτής που θέλει να μας πετάξει έξω από το ευρώ και μας πίνει το αίμα με το μπουρί της σόμπας; Δικά μας είναι τα πετρέλαια και τα αέρια και η πίσσα και όλα τα παράγωγα! Να τα διαχειριστούμε εμείς και να δεις για πότε γίνεται η εθνική σύνταξη ένα χιλιάρικο». 

«Δηλαδή οι Νορβηγοί ήτανε κορόιδα;» βρυχήθηκε ο Μίλτος. Η συζήτηση έβαινε προς αδιέξοδο, όταν παρενέβη ο Αλέξανδρος, συνταξιούχος καθηγητής. «Κορόιδα ήταν οι Σουηδοί, διότι όταν οι φτωχοί της Σκανδιναβίας Νορβηγοί εντόπισαν τα πετρέλαιά τους απευθύνθηκαν στους γείτονές τους και είπαν "ελάτε να τα μοιράσουμε όλα. Πετρέλαια, Volvo, Saab, Ericson, SAS και ό,τι άλλο". Οι Σουηδοί δεν δέχθηκαν και σήμερα οι Νορβηγοί είναι οι πλέον προνομιούχοι κάτοικοι του πλανήτη. Η Νορβηγία, όμως, συνορεύει μόνο με τη Σουηδία και ένα μικρό κομμάτι της, πολύ μικρό, με τη Ρωσία. 

Εμείς δεν βλέπεις ότι βρισκόμαστε στο στόμα του λύκου; Πολύ καλά έκανε ο Σαμαράς και στο "καζάν - καζάν" απάντησε "ευ­ρώ - ευρώ". Δεν άκουσε ότι ως και ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε σωστή την κίνηση του πρωθυπουργού; 

Εμείς εδώ είμαστε, στην Ευρώπη ανήκουμε, η σημαία της Ε.Ε κυματίζει στο Δημαρχείο του Καστελόριζου, άσε τον Ερντογάν να λέει τα δικά του. Το θέμα των φυσικών πόρων είναι πολύ σοβαρό για να το χειριστεί η Ελλάδα μόνη της». 

Η παρέμβαση του καθηγητή ήταν αφοπλιστική, καθώς αντιληφτήκαμε ότι είναι για «κελεμπίες» και Cohiba. Στο στόμα του λύκου βρισκόμαστε, τα σύνορα μας είναι «σουρωτήρι», το πολιτικό μας σύστημα βρίσκεται στη γωνία, ο κόσμος στα κάγκελα. Ψυχραιμία χρειάζεται και υπομονή. 

Η ΑΚΙΣ
(Εφ. Δημοκρατία- 13/3/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger