Αρχική » » Μοιραίοι, συνένοχοι, βουβοί, αδρανείς

Μοιραίοι, συνένοχοι, βουβοί, αδρανείς


Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης έχουν ιστορικές ευθύνες για το έγκλημα στην Κύπρο. 
Είναι ντροπή για το ελληνικό πολιτικό σύστημα η στάση των κυβερνητικών εταίρων απέναντι στις δραματικές εξελίξεις στη Μεγαλόνησο.
Τα Μνημόνια έρχονται για τους Κύπριους, η φτώχεια χτυπάει ήδη την πόρτα τους, η ανεργία θα εκτοξευθεί, οι Τούρκοι χλευάζουν απέναντί τους. 

Οι ψευδαισθήσεις καταρρέουν ολοκληρωτικά μαζί με τράπεζες και με οικονομικά μοντέλα, πολιτικά σχήματα διαλύονται, κυβερνήσεις αποσαρθρώνονται, βεβαιότητες που κυριαρχούσαν και συμμαχίες που οικοδομήθηκαν στην κινούμενη άμμο της Ευρωζώνης ναυαγούν σε έναν ωκεανό φτώχειας, ανεργίας, μετανάστευσης, ενώ οι ελπίδες που εκφράστηκαν για μια νέα ευημερούσα, δημοκρατική, ανεκτική και αλληλέγγυα Ε.Ε. εξελίσσονται σε εφιάλτες... 

Η ευγενική διατύπωση που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλιας για την απόφαση του Eurogroup, ότι «δεν είναι ανεκτή», που τον διαφο­ροποιεί ουσιαστικά από την κυ­βέρνηση, είναι καλοδεχούμενη, αλλά δυστυχώς δεν είναι αρκετή για να περιγράψει την οργή, την αίσθηση πολιτικού κενού που νιώ­θουν οι Έλληνες για την πολιτική ηγεσία τους. Είναι αδιανόητο τη στιγμή που όλοι οι υπουργοί Οικο­νομικών της Ευρωζώνης, ακόμη και οι ηγέτες, επιδίδονται επί συνεχείς ημέρες σε μια άνευ προηγου­μένου επίθεση κατά της κυπρια­κής δημοκρατίας, στην Αθήνα να μην υπάρχει κάποιος να υπερα­σπιστεί την αξιοπρέπεια του κυ­πριακού ελληνισμού. Μάλλον υπήρχε στις Βρυξέλλες ο Γιάννης Στουρνάρας, αλλά ήταν υπουργός-φάντασμα - ουδείς τον είδε, ουδείς άκουσε δηλώσεις του. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζονται δημόσιες εκφράσεις αλληλεγγύης και ότι εργάστηκε στο παρασκήνιο. Δηλαδή αυτό το αποτέλεσμα του Eurogroup οφεί­λεται στη συμβολή της Ελλάδας στο παρασκήνιο ή στη συνέργειά της με τον Σόιμπλε; 

Είναι ντροπή για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, πρώτα για την κυβέρνηση, να συμβάλλουν είτε με τη συμμετοχή τους είτε με την αδράνεια τους στο έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος του κυπριακού ελληνισμού. Οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, μοιραίοι και συνένοχοι, βουβοί και αδρανείς, έχουν ιστορικές ευθύνες. Που θα τους καταλογιστούν, είτε το θέλουν είτε όχι. Τα Μνημόνια έρχονται για τους Κύπριους, η φτώχεια χτυπάει ήδη την πόρτα τους, η ανεργία θα εκτοξευθεί, οι Τούρκοι χλευάζουν απέναντι τους. 

Ανεπάρκεια 

Τίποτα δεν στάθηκε ικανό να ταράξει την ανεπάρκεια τους. Οι κραυγές των εργαζομένων στην Κύπρο, οι αγωνίες των μικρών επιχειρηματιών που θα εξαφανι­στούν, ο απλός κόσμος που θα εί­ναι το μεγάλο θύμα. Γιατί οι μεγαλοκαταθέτες, Ρώσοι κα άλλοι, και υπόλοιπα ικανά να ζήσουν δύο ζωές ακόμη διαθέτουν κα σε τελι­κή ανάλυση κανείς δεν θα κλάψει για όσα έκαναν. Η τραγωδία έχει ελληνικό ονοματεπώνυμο. Ένας λαός που ορκίστηκε ότι δεν θα ξε­χάσει το έγκλημα του 1974 κα δεν το ξέχασε γονατίζει μπροστά σε έναν άλλο εισβολέα. Αντί του Αττίλα εισέβαλε ο Σόιμπλε. Όπως οι Τούρκοι, έτσι και ο Γερμανός υπουργός «εισβάλλει» στα σπίτια τους, καταστρέφει μια οικονομία, αλλάζει τους κανόνες της ζωής τους, θα τους ξεσπιτώσει πάλι, καθώς πολλοί δεν θα αντέξουν και θα μεταναστεύσουν. 

Οι καταθέσεις στην Ελλάδα και σε όσες χώρες έχουν προβληματικό τραπεζικό τομέα, δηλαδή δεκάδες χώρες, κινδυνεύουν. Το λένε όλοι, δεν είναι πλέον μυστικό. Οι οικονομικές και κοινωνικές δομές που ήταν εξαρτημένες από το τραπεζικό σύστημα θα γίνουν συντρίμμια. Εν μιά νυκτί θα διαλύσουν όσα επί δεκαετίες οικοδομήθηκαν. 

Η ελληνική Βουλή δεν λει­τουργεί, το ίδιο θα γίνει και στην Κύπρο, καθώς οι «Ράιχενμπαχ» θα πατήσουν πόδι άμεσα. Η Τουρ­κιά καραδοκεί, από τη Θράκη μέ­χρι τη Ρόδο, το Καστελόριζο και την Κύπρο. 

Ο ελληνισμός δεν είναι σε κρίση. Είναι οε περιπέτεια. Είναι θέμα αφύπνισης, είναι ζωτική εθνική ανάγκη να αντιδράσουμε. Και στα κόμματα υπάρχουν υγιείς δυνάμεις και στο πανεπιστήμιο και στην κοινωνία. Με δύναμη και με σχέδιο να στηριχθούμε στις δι­κές μας δυνάμεις για να επιδιώ­ξουμε λύσεις εθνικά βιώσιμες. Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ανίσχυρη επειδή οι κρίσεις την περικύκλω­ναν. Ανασυγκροτείτο μέσα από τις κρίσεις και ανανέωνε την πο­ρεία της στον χρόνο. Η ώρα της εκκίνησης είναι αυτή. 

του ΣΩΤΉΡΗ ΣΙΔΕΡΗ
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-26/03/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger