Αρχική » » Κλήθηκαν οι απόστρατοι να παρουσιαστούν στο... Μαξίμου

Κλήθηκαν οι απόστρατοι να παρουσιαστούν στο... Μαξίμου


Μετά τους δρόμους οι απόστρατοι θα βρεθούν και στο Μαξίμου για να εξηγήσουν τα αιτήματα τους στον Αντώνη Σαμαρά. 
Οι τρεις θεσμικές ενώσεις θα θέσουν τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό. 
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, υπάρχουν σκέψεις να προωθηθεί ρύθμιση που θα αποσυνδέει το μισθολόγιο των εν ενεργεία στρατιωτικών από εκείνο των αποστράτων. 

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι τα προεδρεία των τριών θεσμικών ενώσεων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ) που εκπροσωπούν τους απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να μεταφέρουν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τις διαμαρτυρίες για τις συνεχείς μειώσεις στις αποδοχές τους, αλλά και να συζητήσουν μία σειρά από θέματα που τους αφορούν άμεσα, όπως το μετα- συνταξιοδοτικό εργασιακό καθεστώς τους... 

Το ραντεβού οριστικοποι­ήθηκε χθες κατόπιν σχετικής συνεννόησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου με το γραφείο του κ. Σαμαρά. 

Είναι άλλωστε η πρώτη φο­ρά που ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους συνδι­καλιστικούς εκπροσώπους των απόστρατων, γεγονός που αποτυπώνει την ανησυχία η οποία υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης για το κλίμα έν­τασης που καλλιεργείται τους τελευταίους μήνες στους κόλ­πους του Στρατεύματος, με αφορμή τις δραματικές περικο­πές στους μισθούς και στις συν­τάξεις των στρατιωτικών. Μέσα στις προθέσεις των προέδρων των τριών θεσμικών ενώσεων είναι να καταφέρουν να εκμαι­εύσουν από τον πρωθυπουργό τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκει­ται να επιβληθούν νέες περικο­πές στις συντάξεις των ένστο­λων το 2014, αλλά και ότι θα άρει την απαγόρευση που επι­βλήθηκε επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου αναφο­ρικά με το δικαίωμα τους στην εργασία. 

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το δεύτερο ζήτημα, οι πληροφο­ρίες θέλουν τον πρωθυπουργό να δρομολογεί θετικές εξελί­ξεις αναφορικά με την επαναφορά του πρότερου καθεστώ­τος, που επέτρεπε στους συνταξιούχους στρατιωτικούς να ερ­γάζονται χωρίς να τους κόβεται η σύνταξη. Και για τα δύο παραπάνω θέματα, ωστόσο, χρειάζε­ται προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί και η σύμφωνη γνώ­μη του υπουργείου Οικονομι­κών και ενδεχομένως και της Τρόικας. 

Εκτιμάται, πάντως, πως το ραντεβού οριστικοποιήθηκε, αφού ο κ. Σαμαράς είχε λάβει το «πράσινο φως» πως ο Προϋπο­λογισμός είναι σε θέση να αντέ­ξει μια μικρή εκτροπή, προκειμέ­νου να υπάρξει ένας ελάχιστος εξορθολογισμός στις συντάξεις των απόστρατων, οι οποίοι μέσα σε μόλις τρία χρόνια είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται σε ποσοστό περίπου 55%. 

Αποσύνδεση 

Επίσης, σύμφωνα με κύ­κλους του Μεγάρου Μάξιμου, υπάρχουν σκέψεις να προωθη­θεί ρύθμιση που θα αποσυνδέει το μισθολόγιο των εν ενεργεία στρατιωτικών από εκείνο των απόστρατων. Πρόκειται για κάτι που στόχο έχει στο μέλλον να αποφεύγονται τυχόν αλληλεπι­δράσεις μεταξύ των δύο παρα­πάνω μισθολογίων, όπως συνέβη πρόσφατα, όταν και η σύνταξη των στρατιωτικών μειώθηκε δύο φορές ταυτόχρονα, μία διότι έτσι αποφασίστηκε για όλους τους συνταξιούχους και μία διότι μειώθηκαν οι μισθοί των εν ενερ­γεία στρατιωτικών, συνάρτηση των οποίων είναι και το ύψος των συντάξεων. Ενδεικτικό, εξάλ­λου, του κλίματος που επικρατεί γενικότερα στο Στράτευμα, εν όψει της παραπάνω επικείμενης συνάντησης, αποτελούν οι χθε­σινές δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Μι­χάλη Κωσταράκου από την Αλε­ξανδρούπολη, σύμφωνα με τις οποίες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπάρχουν εισηγήσεις προκειμένου να διορθωθούν οι περικοπές στα στελέχη των Ε.Δ. 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-08/2/2013)

1 σχόλια:

  1. ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝΕ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΧΩ ΡΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΟΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger