Αρχική » » Κυβερνητική επίθεση… φίλιας προς τους απόστρατους

Κυβερνητική επίθεση… φίλιας προς τους απόστρατους


Το υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις για τις συνεχείς περικοπές στις συντάξεις. 
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί αποτελεί η επιστολή παραίτησης από μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού του αντιστράτηγου ε.α. Βασίλειου Σταθόπουλου.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πά­νος Παναγιωτόπουλος σε μια προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση δέχεται αδιαμαρτύρη­τα τα παράπονα και τη δυσαρέ­σκεια των αποστράτων που χτυ­πούν καθημερινά την πόρτα του γραφείου του.

Το ένα μετά το άλλο κλείνει τα ραντεβού με τους συνδικαλιστικούς φορείς οι οποίοι εκπροσωπούν τους απόστρατους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε μια προσπάθεια του αφενός να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις των ένστολων αφετέρου να προετοιμάσει το κλίμα εν όψει της συνάντησης που αναμένεται να έχουν οι παραπάνω φορείς με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά... 

Οι αντιδράσεις των αποστράτων έχουν κορυφωθεί το τελευ­ταίο χρονικό διάστημα, καθώς στη ραγδαία πτώση του βιοτικού τους επιπέδου και στη βίαιη φτωχοποίηση τους ήρθαν πριν από λίγες ημέρες να προστεθούν και οι ει­ρωνείες των τουρκικών ΜΜΕ. 

Μια μεγάλη μερίδα αυτών ανέφερε, στο πλαίσιο των αυξήσε­ων που έλαβαν τα στελέχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, πως ο μισθός ενός Τούρκου ΕΠ.ΟΠ. είναι μεγαλύτερος από αυτόν του απόστρατου Έλληνα αντιστράτηγου. 

Παραίτηση 

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των από­στρατων αποτελεί η επιστολή πα­ραίτησης από μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού που απέστειλε προχ­θές ο Αντγος ε.α Βασίλειος Σταθόπουλος, επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο για να εκφράσει την αντίδραση του στην απόφαση των τριών Ενώσεων Αποστράτων να δεχτούν την πρόσκληση για συ­νάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. 

«Πληροφορήθηκα από το Facebook (!) ότι μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΑΣ μαζί με αντιπροσωπείες των λοιπών Ενώσεων δέχθηκαν πρόσκληση του υπουργού και μετέβησαν στο υπουργείο, όπου έπειτα από πολύωρη συζήτηση, βγήκε και ανακοινωθέν του υπουργού. Επειδή, στο δεκατετράμηνο διάστημα, στο οποίο είχα την τιμή να είμαι μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΑΣ, έχω βεβαιωθεί ότι το τελευταίο δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει τί­ποτε ουσιαστικό για να αποτρέψει ή να περιορίσει -έστω και κστ' ελά­χιστο-τα δρακόντεια μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση σχετικά με τις συντάξεις μας, παρά μερικές εθι­μοτυπικές επισκέψεις στα γρα­φεία των υφυπουργών Εθνικής Αμύνης και μερικές συγκεντρώ­σεις στις οποίες σύρθηκε από τις πρωτοβουλίες άλλων δραστήριων Παραρτημάτων και Μελών, δεν μπορώ πλέον να συμμετέχω σε αυτό. Για τον λόγο αυτόν παραιτού­μαι από τη θέση του μέλους του Δ.Σ., καθώς και από όλες τις Επι­τροπές στις οποίες ορίσθηκα από την ΕΑΑΣ να συμμετέχω», αναφέ­ρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Σταθόπουλος. 

Συσκέψεις 

Χθες ήταν η σειρά του προ­εδρείου του Πανελληνίου Συνδέ­σμου Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας να ανέβει τα σκαλιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα ανοιχτά θέματα που αφο­ρούν στους απόστρατους, αλλά και να διατυπώσει τις αντιρρήσεις του για τη σωρεία των περικοπών στις αποδοχές του. 

Πρόκειται για την τρίτη σύσκε­ψη που πραγματοποιεί ο κ. Παναγιωτόπουλος με συνδικαλιστικό φορέα απόστρατων μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, χαρακτηριστικό της οποίας -όπως και τις προηγούμε­νες φορές- αποτέλεσε ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων σε αυτήν από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Χα­ρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι το «παρών» στη σύσκεψη, πέραν του ΥΕΘΑ. έδωσαν οι δύο υφυ­πουργοί Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καράμπελας και Δημή­τριος Ελευσινιώτης. ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης, ο εκπρόσωπος του Α/ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολά­κης ΠΝ και ο εκπρόσωπος του Α/ΓΕΣ υποστράτηγος Αναστά­σιος Μανώλας. 

Να σημειώσουμε πως τόσο στην πολιτική ηγεσία του υπουρ­γείου Εθνικής Άμυνας όσο και στο ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου είναι έκδηλος ο προβληματισμός γιο τη δυσαρέσκεια που υπάρχει μετα­ξύ των απόστρατων αξιωματικών, δεδομένου ότι η πλειονότητα των οποίων, τουλάχιστον μέχρι πρότι­νος, εμφανίζονταν φίλα προσκεί­μενη προς τη Νέα Δημοκρατία. 

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, πάντως, ο κ. Σαμαράς έχει ενημερωθεί για τα θέ­ματα τα οποία τους απασχολούν και ενδέχεται κατά τη συνάντηση που θα έχει με τους συνδικαλιστι­κούς τους φορείς να προχωρήσει στην εξαγγελία συγκεκριμένων μέτρων οικονομικής ανακούφι­σης τους. 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-07/2/2013) 










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger