Αρχική » » Η κλεψύδρα είναι αμείλικτη

Η κλεψύδρα είναι αμείλικτη


► Καθοριστικής σημασίας για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα οι όποιες αποφάσεις ληφθούν μέχρι τον Απρίλιο. 
► Εννέα μήνες μετά τις εκλογές η Ελλάδα υποχρεώνεται όχι μόνον να βιώσει μια σχεδόν βέβαιη χρεοκοπία αλλά και να βαδίσει στο μονοπάτι μιας αμείλικτης και ολικής ανθρωπιστικής καταστροφής. 

O λόγος για τα τρία κουρασμένα παλικάρια της πολιτικής, τα οποία δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ωσάν ο χρόνος της θητείας τους στη διακυβέρνηση της χώρας τούς επιτρέπει να πειραματίζονται και πέραν του προσεχούς Απριλίου....
 
Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ είχαν μια μοναδική ευκαιρία να οδηγήσουν την Ελλά­δα σε ασφαλές λιμάνι και την έχα­σαν ανεπιστρεπτί. 

Κόμματα νωχελικά, χωρίς φρέσκιες ιδέες, νόμισαν ότι με πολιτι­κούς ελιγμούς και παλαιοκομματι­κά τερτίπια, το οποία ενίοτε αγγί­ζουν τα όρια της αντισυνταγματι­κότητας, θα κατάφερναν -για μία ακόμη φορά- να κρατηθούν στην εξουσία, παρά τις καταστροφικές συνέπειες που η αμετροεπής πολι­τική τους επιφυλάσσει για τη χώρα. 

Στις τελευταίες εκλογές ο ελ­ληνικός λαός, εκτιμώντας την κρι­σιμότητα της κατάστασης, τους έδωσε μια ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους στον δύσκολο στί­βο της εφαρμοσμένης πολιτικής. Απέτυχαν παταγωδώς. 

Αναμφίβολα τη χρονική εκείνη στιγμή η χώρα βρισκόταν ένα βήμα προ της χρεοκοπίας και της πλή­ρους απαξίωσης του τραπεζικού της συστήματος. 

Εννέα μήνες μετά η Ελλάδα υποχρεώνεται όχι μόνον να βιώσει μια σχεδόν βέβαιη χρεοκοπία αλ­λά ταυτόχρονα να βαδίσει στο μο­νοπάτι μιας αμείλικτης και ολικής ανθρωπιστικής καταστροφής. 

Φόρος αίματος 

Αυτό που πέτυχε η κυβέρνηση ήταν ίσως μια προσωρινή αναστο­λή πλήρους χρεοκοπίας του τρα­πεζικού συστήματος, πληρώνον­τας, όμως, βαρύτατο φόρο... αί­ματος στον τομέα της κοινωνικής συνοχής και των ελευθεριών του ελληνικού λαού. 

Οι εκσυγχρονιστικοί μηχανι­σμοί, οι οποίοι δρουν στη χώρα από την εποχή του Κώστα Σημίτη, την εποχή όπου η Ελλάδα -κατά τη θεωρία του ίδιου- είχε μπει στον «σκληρό πυρήνα των ισχυρών χωρών της Ευρώπης», δεν έπαψαν ποτέ να καθοδηγούν και να επι­βάλλουν τις απόψεις τους στις κυ­βερνήσεις που διαδέχθηκαν τον «χαρισματικό» εκείνον άνδρα της εποχής των Ιμίων και του μεταπρατικού συστήματος της Ευρωζώνης. 

Παρά τις όποιες αντιδράσεις του Κώστα Καραμανλή και τις χαλαρές του προσπάθειες απεξάρ­τησης από τον θανατηφόρο εναγκαλισμό του Βερολίνου, και όχι μόνον, οι δυνάμεις των εκσυγχρο­νιστών κατάφεραν τελικά να επι­κρατήσουν, στέλνοντας στα αζή­τητα τον Μακεδόνα πολιτικό. 

Ταυτόχρονα, και χωρίς σοβα­ρές προσπάθειες, κατάφεραν να εκθέσουν ανεπανόρθωτα τον γό­νο μιας άλλης πολιτικής οικογέ­νειας, ο οποίος λόγω απειρίας και πολιτικοοικονομικής βουλιμίας, στην προσπάθεια του να εξυπηρε­τεί ταυτόχρονα τα συμφέροντα Βερολίνου και Ουάσινγκτον, κατέληξε, σαν στημένη λεμονόκουπα, να περιφέρεται ανά την υφήλιο. 

Αντιλαϊκή πολιτική 

Αυτές οι ίδιες δυνάμεις, σήμε­ρα, υπερασπιζόμενες τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων, επιβάλλουν στην τωρινή κυβέρνη­ση μια αντιλαϊκή πολιτική. 

Μια πολιτική, η οποία όχι μό­νον μειώνει μισθούς και συντάξεις και δεν τολμά να θέσει θέμα για το κατάπτυστο «ιδιώνυμο λάθος». Όχι μόνον απεργάζεται ανιστόρη­τες υποχωρήσεις έναντι της Άγκυρας. Όχι μόνο απαξιεί το δικαιώματα του έθνους των Ελλήνων στα κοιτάσματα των θαλασσών του και αφήνει στα σκαριά και αναξιοποί­ητα ελληνικά υποβρύχια και πολε­μικά σκάφη. Όχι μόνον σκοτώνει τα όνειρα και τις ελπίδες δυο του­λάχιστον γενεών Ελλήνων, αλλά έχει το θράσος να συμπεριφέρεται βίαια σε διαμαρτυρόμενους αγρότες και Έλληνες οικογενει­άρχες που το μόνο αίτημα τους εί­ναι το δικαίωμα στην εργασία στην ίδια τους τη χώρα. 

Ο χρόνος τελειώνει 

Τώρα, όμως, που ο χρόνος στην κλεψύδρα τελειώνει, τώρα που η Ελλάδα -με την καθοδήγη­ση των εκσυγχρονιστικών της κύ­κλων- βρίσκεται στην τελική φάση του βασανισμού της και που τα ψέματα τελείωσαν και οι διεθνείς τοκογλύφοι απαιτούν πλέον τίτ­λους ιδιοκτησίας επί της ελληνι­κής γης, τώρα τα πράγματα αγρι­εύουν και οι όποιες αποφάσεις ληφθούν μέχρι τον προσεχή Απρί­λιο θα είναι καθοριστικής σημα­σίας για το έθνος μας και το κυ­ριαρχικά του δικαιώματα. 

Και επειδή η κλεψύδρα του χρόνου είναι αμείλικτη επιβάλλε­ται σε όλες τις πατριωτικές δυνά­μεις της χώρας, σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκουν, μέσα από εκλογές να πουν το μεγάλο ΟΧΙ στους βιαστές του ελληνικού λαού και στους ντόπιους μεταπρά­τες της διαφθοράς και της υποτέλειας. 

Κουρασμένα παλικάρια… 

Για τα κουρασμένα παλικά­ρια της συγκυβέρνησης, από εδώ και πέρα, οι οιωνοί είναι δυ­σμενείς. Το πολιτικό τους μέλλον ζοφερό και οι προοπτικές επιβίω­σης, κάτω από τις συνθήκες των γνωστών Μνημονίων, μηδενικές. 

Από την άλλη μεριά, η μείζων αντιπολίτευση, πιασμένη στον ιστό της αράχνης που η ίδια μέσα από ένα πολύπλοκο σύστημα συ­νιστωσών ύφανε τα τελευταία χρόνια, αδυνατεί να αρθρώσει κυβερνητικό λόγο και ως εκ τού­του απεμπολεί τις οποίες δυνατό­τητες δημιουργίας συνεργασιών για τη διεκδίκηση της εξουσίας. 

Κάτω από αυτές τις συνθή­κες και προ του υπαρκτού κίνδυ­νου επιβολής στη χώρα μας του ρόλου ενός κρατικού μορφώματος «φόρου υποτελούς» σε οποι­αδήποτε κεντρική ή περιφερει­ακή δύναμη θα πρέπει να βρει τον λαό στις επάλξεις, έτοιμο να αντιδράσει. 

Η πρόσφατη εξωτερική πολι­τική υποτέλειας της Ελλάδος, η οποία άρχισε με την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στο Κατάρ και συ­νεχίζεται με την προσεχή επί­σκεψη του Έλληνα πρωθυπουρ­γού στην Άγκυρα, προμηνύει οδυνηρές εξελίξεις για τη χώρα μας, ικανοποιώντας απόλυτα τους εμπνευστές του δόγματος Νταβούτογλου, περί επικυριαρ­χίας ενός σουνητικού τόξου στη Βαλκανική. 

του Δρος ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΡΑ Καθηγητή- ιστορικού 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-26/2/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger