Αρχική » » Αυτόχειρας οπλίτης (!) σε σκοπιά στον Έβρο

Αυτόχειρας οπλίτης (!) σε σκοπιά στον Έβρο


Χθες τα ξημερώματα στις τρείς, στο 618 Τάγμα Πεζικού στην Πλάτη. 28χρονος από την Αθήνα το θύμα. 

Ο πυροβολισμός που έσκισε χθες τα ξη­μερώματα τον αέρα, στο 618 Τάγμα Πεζικού στον Έβρο, θα στοιχειώνει τα όνειρα των στρατιωτών και των αξιωματικών της Μονάδος. 0 28χρονος Ι.Κ., που καταγόταν από την Αθήνα, στις 3 τα ξημερώματα έστρεψε την κάννη του όπλου του και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του... 

Έκοψε το νήμα στο τε­λευταίο «γερμανικό» νού­μερο της ζωής του, ενώ εκτελούσε σκοπιά στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην Πλάτη του Έβρου. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το απο­νενοημένο διάβημα δεν έχουν γίνει ακόμη γνω­στές, ενώ για τα αίτια του περιστατικού διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και το Γενικό Επιτελείο Στρατού. 

Μάλιστα, τα ξημερώματα της περασμένης Πα­ρασκευής έβαλε τέλος στη ζωή του και ένας 28χρονος λοχίας ΕΠΟΠ στο Αλεποχώρι Έβρου. 

Οι αυτοκτονίες στον Στρατό αποτελούν ένα ιδι­αίτερα σοβαρό, χρόνιο ζήτημα που απασχολεί την ηγεσία των Ενόπλων Δυ­νάμεων, παρότι τα τελευταία χρόνια σημειώνεται μείωση των περιστατικών. Χαρακτηριστικά, από το 2000 έως το 2012 έγι­ναν 68 αυτοκτονίες - και ειδικότερα οι 14 από στε­λέχη και αξιωματικούς του Στρατού και οι 54 από οπλίτες. 

Συμφωνά με μελέτες που έχουν γίνει στο Ελλη­νικό Στράτευμα, πρώτη αι­τία είναι οι ερωτικές απο­γοητεύσεις, δεύτερη το οι­κογενειακό περιβάλλον, τρίτη τα ναρκωτικά και τέταρτη ια προβλήματα εντός του στρατοπέδου. 

Στον Στρατό Ξηράς 

«Τα περισσότερα θλιβε­ρά περιστατικά που έχουν σημειωθεί καταγράφηκαν στον Στρατό Ξηράς. Οι αυτοκτονίες σε στρατό­πεδα Σωμάτων του Στρατού Ξηράς είναι τριπλάσιες οε σχέση με όσες έχουν σημειωθεί στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Αερο­πορία» αναφέρει σιη «δημοκρατία» αξιωματικός. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότερες αυτοκτονί­ες σημειώνονται στα στρα­τόπεδα του Έβρου και του ανατολικού Αιγαίου. ‘Οι μονάδες κοντά στα σύνο­ρα έχουν σημαντικά μεγα­λύτερες απαιτήσεις, πιεστι­κές συνθήκες διαβίωσης και πολλές εξ αυτών λει­τουργούν και με χαμηλό ποσοστά επάνδρωσης. Όλα αυτά συνηγορούν στο να βγαίνουν στην επιφάνεια τα προβλήματα των στρατευμένων, πολλές φορές με ολέθρια αποτελέσματα» τονίζει ο αξιωματικός. 

Διπλές 

Τα τελευταία χρόνια, προ­κειμένου να περιοριστούν οι αυτοκτονίες, οι σκοπιές έγιναν διπλές, δηλαδή φυλάσσονται από δυο στρατιώτες. εκ των οποίων ο ένας σκοπός είναι σταθερός και ο άλλος κινούμενος. 

Ακόμη, η πρώτη σφαί­ρα στα όπλα σε πολλά στρατόπεδα είναι αβολίδωτη, γεγονός που έχει απο­τρέψει πολλές αυτοκτονί­ες, αφού ο υποψήφιος αυτόχειρας, σοκαρισμένος από τη\ έκρηξη του αβολίδωτου, δεν ξαναπατά τη σκανδάλη. 

Αριστείδης Μάτιος
(Εφ. Δημοκρατία-06/2/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger