Αρχική » » Απολείπειν ο Καραμανλής Αντώνιον

Απολείπειν ο Καραμανλής Αντώνιον


Από τον Βασίλη Μπόνιο

-Εγώ θα υπερασπισθώ τον θεσμικό μου ρόλο. Το τι θα ψηφίσω είναι δική μου υπόθεση....

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής λίγο αργότερα και καθώς o προεδρεύων της βουλής έφτανε στο όνομά του σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς τις 4 κάλπες που είχαν στηθεί για τις παραπομπές των εμπλεκομένων στην λίστα Λαγκάρντ. Έριξε από ένα φάκελο και στις 4 αδιαφορώντας για την γραμμή που είχε δώσει ο μυστικοσύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης ψηφίζοντας μόνο στην μια εκ των τεσσάρων. 

Όταν ήρθε η ώρα του σημερινού πρωθυπουργού για να ψηφίσει κατευθύνθηκε προς την μία κάλπη «σημάδεψε» τον Παπακωνσταντίνου και αποχώρησε. Στο τέλος της ψηφοφορίας τουλάχιστο 85 βουλευτές της ΝΔ είχαν ψηφίσει και στις 4 κάλπες ακολουθώντας σιωπηλά την γραμμή του Καραμανλή. Ήταν η στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός θα «μιλούσε» δημόσια και μάλιστα με τόσο ηχηρό τρόπο και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κίνηση θάφτηκε από τα συστημικά παπαγαλάκια δεν μπορεί να αλλοιώσει την σημασία της. 

Λίγες μέρες αργότερα ο Καραμανλής θα γινόταν ξεκάθαρος απευθυνόμενος στον σημερινό πρωθυπουργό:

-Αντώνη, εγώ δεν ψηφίζω άλλα μέτρα...

Στη συνέχεια θα ήταν ο Στουρνάρας εκείνος που θα ερχόταν να συσπειρώσει το καραμανλικό στρατόπεδο, όσο κανείς άλλος από το φθινόπωρο του 2009. Η επίθεση του υπ. Οικονομικών στην διαχείριση των κυβερνήσεων Καραμανλή έβγαλε τους καραμανλικούς στα κάγκελα. Ο ίδιος ο Καραμανλής είναι οργισμένος με τον Στουρνάρα και δεν κρύβει την οργή του ενώ φιλικά στον Καραμανλή ΜΜΕ έχουν αρχίσει την αποδήμηση του Στουρνάρα η οποία ανάγκασε τον υπ. Οικονομικών να παρέμβει στο Μega για να δικαιολογήσει την χαοτική φορομπηχτική πολιτική του. Ο τεχνοκράτης Στουρνάρας ατυχώς για τον ίδιο και τη χώρα μεταβλήθηκε σε ουρά της πολιτικής των χαρατσιών του Βενιζέλου.
Όσο αφορά τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό η αίσθηση που έχει ότι αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι πολύ σύντομα η κοινωνική έκρηξη θα σαρώσει τα πάντα είναι κάτι που μοιράζεται με τους πολλούς από τους συνομιλητές του πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, κλπ οι οποίοι πυκνώνουν τα ραντεβού τους μαζί του.

Από τη μεριά του Μεγάρου Μαξίμου οι αντιδράσεις για την διαφοροποίηση Καραμανλή παραμένουν για την ώρα εντός των τειχών. Δεν ρίχνουν λάδι στη φωτιά αλλά στο μεταξύ φροντίζουν να καλύπτουν τον Στουρνάρα για όσα δήλωσε σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού.

Ο ίδιος ο Καραμαλής για την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης είναι ξεκάθαρος:

-Πήραμε δάνεια για να πληρώσουμε τα δάνεια του Ανδρέα Παπανδρέου από το 1985 τα οποία έληγαν.

Η κατάσταση στην ΚΟ της ΝΔ μπορεί να μην είναι, για την ώρα, αυτό που λέμε έκρυθμη αλλά μια πρώτη σιωπηλή αναμέτρηση έγινε στην διάρκεια της πρόσφατης ψηφοφορίας στη Βουλή. Πάνω από τα 2/3 των βουλευτών είναι στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού και αρκεί ένα νεύμα του να αφήσει τον Σαμαρά παρέα μόνο με τον Χρύσανθο...Το που θα βρίσκονται είναι θέμα βεληνεκούς της λαικής οργής.

koyrdisto portocali

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger