Αρχική » » Παρουσιάστε στις Στρατιωτικές Σχολές, ημιανάπαυση στα Σώματα Ασφαλείας!

Παρουσιάστε στις Στρατιωτικές Σχολές, ημιανάπαυση στα Σώματα Ασφαλείας!


■ Από το ΥΕΘΑ διευκρινίζεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα αναβολής φοίτησης, αλλά οι εισακτέοι θα είναι κατά 30% λιγότεροι. 
■ Κανονικά θα εισαχθούν και θα φοιτήσουν από αυτήν τη χρονιά οι υποψήφιοι στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε αντίθεση με αυτούς που θα επιλέξουν τα Σώματα Ασφαλείας. 

Αλαλούμ επικροτεί σε σχέση με την εισαγωγή υποψήφιων στις Στρατιωτικές και τις Αστυνομικές Σχολές καθώς και στην Πυροσβεστική μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων! ,,,

Στις σχολές της Αστυνομίας και στην Πυροσβεστική δεν θα υπάρ­ξουν φέτος εισακτέοι, αν και θα διαγωνιστούν κανονικά οι υποψήφιοι (ΦΕΚ Αριθμ. ΕΜ/2/125 άρθρα 1 και 2). Στις Στρατιωτικές Σχολές, για φέ­τος τουλάχιστον, οι υποψήφιοι θα εισαχθούν κανονικά μέσω Πανελλαδι­κών Εξετάσεων, όμως ο αριθμός των εισακτέων θα είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι. 

Αυτοί που θα εισαχθούν αλλά θα φοιτήσουν το 2015, κάνοντας διετή υπομονή για να πάρουν το φοιτητικά πάσο, θα είναι οι επιτυχόντες στις Αστυνομικές Σχολές. Από την πλευ­ρά του, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρινίζει πως «ουδέποτε τέ­θηκε θέμα διετούς αναβολής εισα­γωγής των επιτυχόντων στις Στρατιω­τικές Σχολές με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2013». Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ. οι εξετάσεις θα διεξαχ­θούν όπως διεξάγονταν τα προηγού­μενα χρόνια και οι επιτυχόντες υπο­ψήφιοι θα εισαχθούν και θα φοιτή­σουν κανονικά την τρέχουσα χρονιά (2013). 

Ξεχωριστό πεδίο 

Για τις Στρατιωτικές Σχολές, πάντως, το τοπίο παραμένει θολό για τις επόμενες χρονιές, καθώς σύμβου­λοι του υπουργού Παιδείας τονίζουν πως υπάρχουν σκέψεις για δημιουρ­γία ξεχωριστού πεδίου, που θα περιλαμβάνει μόνο στρατιωτικές σχολές. Ενδεικτικό του κλίματος αβεβαιότη­τας που επικροτεί στο υπουργείο Παιδείας είναι το ότι, ενώ κάποιοι σύμβουλοι του υπουργού και ο γ.γ του υπουργείου Θανάσης Κυριαζής διαψεύδουν πως θα υπάρξει φέτος ξεχωριστό πεδίο Στρατιωτικών Σχο­λών, κάποιοι άλλοι τονίζουν πως το ενδεχόμενο αυτό παραμένει ανοι­χτό. Αν αυτό ισχύσει, οι υποψήφιοι δεν θα έχουν επιλογές άλλων σχο­λών, παρά μόνο των Στρατιωτικών, κατά τη συμπλήρωση του μηχανο­γραφικού δελτίου. 

Πάντως, δεδομένη είναι η μεί­ωση του αριθμού εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές. Με Υπουργική Απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιωτόπουλος έχει ήδη καθοριστεί πως θα υπάρξει μείωση του αριθμού των ει­σακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές κατά 30% (Αριθμ. Φ.300/4/128536 Σ.99). Στην απόφαση αναφέρεται πως από το ακαδημαϊκό έτος 2013- 2014 και εφεξής ο αριθμός των σπουδαστών που θα εισαχθούν στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι μειωμένος οε πο­σοστό 30% επί του αριθμού των εισαχθέντων στις ίδιες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Εντός των προσεχών μηνών θα ακολουθή­σουν σχετική απόφαση της Διμελούς Επιτροπής του άρθρου 2 της ΠΥΣ 33/2006 (ΦΕΚ Α' 280) και η ΚΥΑ κα­θορισμού του ακριβούς αριθμού σπουδαστών και σπουδαστριών που θα εισαχθούν σε ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ. 

Της ΑΝΤΖΥΣ ΣΤΑΘΑΤΟΥ 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-19/2/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger