Αρχική » » Εναλλακτικός πατριωτισμός

Εναλλακτικός πατριωτισμός


■ Μαθήματα λογικής για αρχαρίους: ο παπάς είναι παπάς. 0 ζευγάς είναι ζευγάς και ο ελληνόφωνος κεμαλικός είναι Τούρκος πατριώτης. 

Θυμάστε το «μέτωπο λογικής εναντίον του εθνικισμού»; Εξαίρετη σύναξη ανθρώπων και ιδεών. Είχε στοχοποιήσει με φαρ­μακερά μιντιακά βέλη και βαθυστό­χαστες αναλύσεις όλους όσοι είχαν αντιδραστικές αντιλήψεις όπως οι ακόλουθες: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Το Αιγαίο δεν ανήκει στα ψάρια του, αλλά είναι ελληνικό. Και τα Ίμια ανήκουν στην Ελλάδα. Ήταν έγκλημα να αμπαλάρουμε τον Οτσαλάν σε τουρκική παντιέρα και να τον στείλουμε αντικαταβολή στην Άγκυρα. Η Θράκη δεν μας περισσεύει και καλό είναι να μην την εκχωρήσουμε στους Τούρκους. Το όνομα της Μακεδονίας ανήκει στην πατρίδα μας...
Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Σλάβος. Ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν ασιάτης Χίτλερ. Η σημαία μας δεν εν­δείκνυται για κάψιμο. Καλώς εκδιώχθηκαν οι Τσάμηδες ως συνεργάτες των ναζί από την Ήπειρο. Δεν πρέπει να μειωθεί η εθνική κυριαρχία μας. Το σχέδιο Ανάν χάριζε την Κύπρο στον «Αττίλα». 

Όλα τα παραπάνω, αν σε άκουγε να τα λες κάποιος από τους «λογικούς» αναλυτές, θα σε χαρακτή­ριζε από «εθνικιστή» έως «ακροδεξιό παρακρατικό». Αν ήταν στο τσακίρ κέφι, μπορεί να σου απέδιδε την ιδιότητα του εγγονού του Αϊχμαν. 

Χριστόδουλος 

Με το που θα εξέφραζες, γραπτώς ή προφορικώς, δυο τρεις σκέψεις υπέρ των συμφερόντων της χώρας -όπως εσύ τα αντιλαμβανόσουν-, θα αντί­κριζες στον σημιτοκεντρικό, συνα­σπισμένο και νεοτρόλ Τύπο κειμενάρες με εκατοντάδες υπογραφές ενα­ντίον σου. Ποιος είσαι εσύ που τολμάς, βρε ρεμπεσκέ, να σκέφτεσαι, να μιλάς και να γράφεις υπέρ του ελλη­νικού «εθνικισμού»; Γιατί δεν ασχο­λιόσουν με τον εθνικισμό των γειτονι­κών χωρών, οι οποίες έχουν εδαφικές, εθνικές και πολιτισμικές αξιώσεις από την «αναχρονιστική» Ελλάδα; 

Αν το έκανες αυτό, δηλαδή να είσαι ολίγον σκοπιανόφιλος, τα μάλα αλβανοκεντρικός και μέχρι τα μπούνια κεμαλικός, για τους «ψύχραι­μους» θα αποτελούσες παράδειγμα προς μίμηση. Οι εθνικισμοί των άλλων είναι πρόοδος. Ο δικός μας συνι­στά τον κατιμά της παγκοσμίου Ιστο­ρίας. Οπότε, οι «μετωπικοί» δεν θα σε άφηναν να ησυχάσεις, θα σε κράζανε μέχρι τον τάφο! 

Αυτή τη μεθοδολογία τής -μέχρι θανάτου- δαιμονοποίησης την ένιω­σαν για τα καλά στο πετσί τους φωτι­σμένες προσωπικότητες όπως ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ο αξέχαστος Νεοκλής Σαρρής. 

Οι ίδιοι άνθρωποι, που τους πολε­μούσαν συστηματικά, μιλάνε σήμε­ρα για… πατριωτισμό. Και δεν ντρέ­πονται! 

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚ0 
(Εφ. Δημοκρατία-04/2/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger