Αρχική » » Αξιωματικοί μόνο με ελληνικό αίμα!

Αξιωματικοί μόνο με ελληνικό αίμα!


Νέα ρύθμιση για την ιθαγένεια στις στρατιωτικές σχολές ζητά ο αρχηγός ΓΈΕΘΑ Μ. Κωσταράκος. 

Τη νομοθετική ρύθμι­ση του γένους των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές ζήτησε χθες ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, ο οποίος θεωρεί επιβεβλη­μένη ανάγκη οι εισακτέοι να είναι γένους ελληνικού. Το θέμα της ιθαγένειας των ει­σακτέων σε στρατιωτικές σχολές έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τη στρατιωτική ηγεσία, με τον αρχηγό του ΓΕΕΕΘΑ στρατηγό Μιχά­λη Κωσταράκο να δηλώνει σε tweets του ότι κάθε εισακτέος «επιβάλλεται να είναι Έλλην το γένος», τονίζοντας ότι τώρα είναι π κατάλληλη στιγμή... 

Με αυτόν τον τρόπο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζητάει να μπει «φραγμός» στο ζήτη­μα της εισαγωγής σης ανώτατες παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, και κατά συνέπεια και των Σωμάτων Ασφαλείας, «κλείνοντας» οριστικά και αμετάκλητα το κενό ασφαλείας που δημιούργησε ο περίφη­μος νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια, ο οποίος κατέπε­σε πρόσφατα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Τροπολογία 

Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή 85 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κα­τέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργεί­ου Παιδείας που πρόκει­ται να ψηφιστεί την ερχό­μενη Πέμπτη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εισαγωγή στις παραγωγι­κές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφα­λείας σπουδαστών οι οποί­οι δεν είναι Έλληνες στο γένος, αλλά έχουν απλώς την ελληνική ιθαγένεια. 

Με αυτόν τον τρόπο λύ­νεται το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο ακύρωσε τον νόμο Ραγκούση σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα όσων απλώς έχουν την ιθαγένεια και όχι το γένος να εισάγο­νται σε στρατιωτικές σχολές καθώς και να θέτουν υπο­ψηφιότητα σε εθνικές, αυτοδιοικητικές, περιφερεια­κές εκλογές κ.λπ. Θα επιτρέπεται μόνο η κατ΄ έτος εισαγωγή δύο μη Ελλήνων κατά το γένος, απαραιτήτως βέβαια εχόντων την ελληνι­κή ιθαγένεια. 

(Εφ. Δημοκρατία-26/2/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger