Αρχική » » Υποσχέσεις και κατανόηση υπάρχουν, χρήματα όχι...

Υποσχέσεις και κατανόηση υπάρχουν, χρήματα όχι...


Συνάντηση Σαμαρά με απόστρατους. 
Για το μόνο πράγμα που μπόρεσε να προχωρήσει σε διαβεβαιώσει ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ότι θα άρει την απαγόρευση εργασίας. 

«Ζητήστε μου ό,τι θέλετε, εκτός από λεφτά», ήταν το συμπέρασμα των λεγομένων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατά τη χθεσινή δίωρη συνάντησή του με τους προέδρους των τριών θεσμικών Ενώσεων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ) που εκπροσωπούν τους απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου....
 

Επρόκειτο για ένα ραντεβού το οποίο αν και πραγματοποιήθηκε με δυο και πλέον μήνες καθυστέρηση, προκειμένου να προετοιμαστεί αλλά και να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για τα θέματα που απα­σχολούν τα εν αποστρατεία στελέχη του στρατεύματος, το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε τις σχετικές προσδοκίες που είχαν καλ­λιεργηθεί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Και αυτό διότι εκτός από μια υπόσχεση και αρκετή κατανόηση οι πρό­εδροι των τριών παραπάνω ενώσεων δεν έλαβαν καμία σχεδόν διαβεβαίωση αναφορικά με τα καίρια οικονομικά ζητήματα που τους απασχολούν και τα οποία βρέθη­καν στο επίκεντρο της χθεσινής τους συ­ζήτησης με τον πρωθυπουργό. 

Επί της ουσίας, για το μόνο θέμα που μπόρεσε να τους διαβεβαιώσει ο κ. Σαμαράς ήταν ότι θα άρει την απαγόρευση εργασίας για τους απόστρατους, η οποία είχε επιβληθεί το 2010, επί κυβερνήσεως Γιώρ­γου Παπανδρέου. Από εκεί και πέρα ουδέν, παρά το γεγονός του ιδιαίτερα θερ­μού κλίματος που επικράτησε ανάμεσα στις δυο πλευρές καθ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης. 

Στο τηλέφωνο 

Ο κ. Σαμαράς, μάλιστα, δεν παρέλειψε σε αρκετά σημεία να διακόψει τη διεξαγω­γή της συζήτησης, προκειμένου να ζητήσει διευκρινίσεις από τους υπουργούς του, με κορυφαία ίσως στιγμή το τηλεφώνημα που έκανε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονο­μικών Χρήστο Σταϊκούρα από τον οποίο και ζήτησε να επανεξετάσει το ζήτημα των μερισμάτων του ΜΤΣ. «Θα το δω», ήταν η απάντηση του κ. Σταϊκούρα, χωρίς να υπάρξει καμία σχετική δέσμευση για το τι μέλλει γενέσθαι για το θέμα. «Έγινε μια εξαντλητική συζήτηση που χαρακτηρίστη­κε από απόλυτη ειλικρίνεια και από τις δυο πλευρές. Τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα με­γάλα προβλήματα με πρώτο το οικονομι­κό. Προβλήματα τα οποία απασχολούν σή­μερα τις οικογένειες όχι μόνο των απο­στράτων αλλά και των αξιωματικών που εί­ναι εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης συνάντησης ο κ. Παναγιωτόπουλος. Από την πλευρά των προ­έδρων των Ενώσεων δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του συντονιστικού συμβουλίου των Ενώσεων Σπ. Περβαινάς, ο οποίος εκτίμησε πως οι απόστρατοι δεν θα υπο­στούν διπλή περικοπή στις συντάξεις τους για το 2013. «Μένει για το 2014 στο πλαίσιο του καινούργιου μισθολογίου των εν ενερ­γεία τι θα γίνει και μέχρι τότε εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Πιστεύουμε ότι παρά τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν, δεν ικανοποιηθήκαμε σε αυτό που επιθυμού­σαμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα μας το οποίο είναι η μη διπλή περικοπή των συντάξεων», τόνισε ο κ. Περβαινάς, σημειώνον­τας πως η όποια καλή διάθεση υπάρχει οπό την πλευρά της κυβέρνησης «σταματάει εκεί που αρχίζουν τα δημοσιονομικά». 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-12/2/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger