Αρχική » » «Φρένο» για την επαναφορά του ελληνικού γένους στις στρατιωτικές σχολές

«Φρένο» για την επαναφορά του ελληνικού γένους στις στρατιωτικές σχολές


Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος εμφανίζεται να μην επιθυμεί να προχωρήσει στη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, προτού εξασφαλίσει τη συγκατάθεση των Ευάγγ. Βενιζέλου κα Φ. Κουβέλη. 

Τη στιγμή που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγ­ματικό τον Νόμο Ραγκούση, που χορηγούσε με συνοπτικές διαδικα­σίες ελληνική Ιθαγένεια σε εκατο­ντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εμφανίζεται να κωλυσιεργεί την προ­σαρμογή του στα νέα δεδομένα, επιτρέποντος την εισαγωγή μη Ελ­λήνων στο γένος στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμε­ων (ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ)....
 

Παρά το γεγο­νός ότι το κόμμα της Νέας Δημο­κρατίας είχε δεσμευθεί προεκλο­γικά για την επαναφορά του καθε­στώτος που ίσχυε πριν από το 2010, με βάση το οποίο απαραίτητη προϋπόθεση εισόδου στις στρατιωτικές σχολές ήταν ο υποψήφιος να είναι Έλληνας στο γένος, η πο­λιτική ηγεσία του Πενταγώνου εμ­φανίζεται απρόθυμη να αλλάξει τα ήδη υπάρχοντα δεδομένα, φοβού­μενη τυχόν κλυδωνισμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Σύμ­φωνα με πληροφορίες, ο αρμό­διος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, αν και από τη μία πλευρά φέρεται να έχει δώσει εντολή στις νομικές υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ να εξετάσουν μία εναλλακτική φόρμουλα που θα έθετε φραγμό στην εισαγωγή αλλοδαπών στις ΑΣΕΙ, από την άλλη εμφανίζεται να μην επιθυμεί να προχωρήσει στη λήψη οποιασδήποτε απόφασης προτού προηγουμένως εξασφαλίσει τη συγκατάθεση τόσο του Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και του Φώτη Κου- βέλη. 

Τροχοπέδη 

Πρόκειται για κάτι που από μό­νο του αποτελεί τροχοπέδη στην όποια αλλαγή του υπάρχοντος νομικού πλαισίου που διέπει την είσο­δο υποψηφίων στα ΑΣΕΙ και αυτό για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον, ο κ. Βενιζέλος ήταν εκείνος που ως υπουργός Εθνικής Άμυνας το 2010 «άνοιξε» την πόρτα των στρατιωτικών σχολών και σε αλλοδα­πούς, απαλείφοντας από τη σχετι­κή προκήρυξη την προϋπόθεση που ήθελε όλους τους υποψηφί­ους για φοίτηση στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές, δηλαδή τους μελλοντικούς αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, να είναι Έλ­ληνες το γένος. 

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αδύνατον τώρα να δώσει τη συγκατάθεσή του για να αλλάξει μία διάταξη την οποία επέβαλε ο ίδιος και στήριξε την εφαρμογή της μέχρι τέλους. Δεύτερον, ο κ. Κουβέλης, για ιδεολογικούς και μόνο λόγους, αλλά και για να υποστηρίξει το (τρωθέν) αριστερό προφίλ του, εκτιμά­ται πως θα θέσει βέτο σε οποιοδήποτε αλλαγή επιχειρήσουν να προ­ωθήσουν οι νομικές υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Να σημειώσουμε πως οι όποιες αλλαγές είναι να γίνουν, αναφορικά με το καθεστώς εισαγωγής σπουδα­στών στις στρατιωτικές σχολές, θα πρέπει από την πλευρά του υπουρ­γείου Εθνικής Άμυνας να υλοποι­ηθούν εντός των επόμενων 20 ημε­ρών, δεδομένου πως παραδοσιακά η ανακοίνωση της σχετικής προκή­ρυξης γίνεται στις αρχές Μαρτίου. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-11/2/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger