Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚA

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚA


■ Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο που μας πέρασε βολές του Πολε­μικού Ναυτικού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού εκτελέστηκαν βολές από την ΤΠΚ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ (βλήμα επιφανείας - επιφανείας PENGUIN), EXOCET από συστοιχία κατευθυνόμενων βλημάτων ξηράς, HELLFIRE από ελικόπτερο S-70B και ΑΤ-4 από ομάδα ανορθόδοξου πολέμου της ΔΥΚ.... 

■ Οι βολές αυτές ήταν το επιστέ­γασμα των συνδυασμένων ασκήσε­ων που πραγματοποίησε το Πολε­μικό Ναυτικό (Αστραπή, Ορμή, Γρύ­πας). Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ασκήσεων ήταν το υψηλό επί­πεδο ρεαλισμού τους καθιστώντας τες πραγματικές ασκήσεις και όχι απλές επιδείξεις για τους φωτογρα­φικούς φακούς. 

■ Αυτό αποδεικνύει πως ακόμα και σε περιόδους απαξίωσης των Ενό­πλων Δυνάμεων από την πολιτική ηγεσία και δραματικών περικοπών λόγω της οικονομικής κρίσης το επίπεδο παραμένει υψηλό και ικανό να αποτρέψει όποιον επιβουλεύεται την Εθνική μας Ανεξαρτησία και Κυριαρχία, όσο και αν νομίζει ότι είναι σε πλεονεκτική θέση. 

■ Βέβαια, κάτι τέτοιες ασκήσεις δεν μπορούν παρά να μας αφή­σουν και ένα αίσθημα πικρίας. Δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς, αν αναλογιστούμε πόσο ισχυρό θα μπορούσε να είναι το Πολεμικό μας Ναυτικό αλλά και οι Ένοπλες Δυνά­μεις γενικότερα αν κυβερνούσε την χώρα μια πραγματικά εθνική κυβέρ­νηση, που θα φρόντιζε να καλύπτει τις ανάγκες τους. 

■ Αντίθετα, αυτοί που κυβερνούν τώρα την χώρα μας νοιώθουν απέχθεια για τις Ε.Δ., μια απέχθεια που τους έρχεται σχεδόν φυσικά μιας και είτε ανατράφηκαν έτσι, είτε απλά γνωρίζουν ότι οι ίδιοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να κάνουν τις προσωπικές θυσίες που είναι απα­ραίτητες προκειμένου να ενταχθείς στην φυσική αυτή αριστοκρατία του Λαού που είναι οι Ε.Δ. 

■ Τις προηγούμενες μέρες ανα­φερθήκαμε στην συγκρότηση της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων. Μάλιστα επικροτή­σαμε αυτή την κίνηση που ήταν κάτι απολύτως απαραίτητο που έπρεπε να έχει γίνει χρόνια τώρα. 

■ Το κακό είναι όμως πως παρα­μονεύει ο κίνδυνος, λόγω του βάρους που θα δοθεί «λογικότα­τα» στις μονάδες που θα υπάγονται στην νέα αυτή διοίκηση, να παρα­μεληθούν οι υπόλοιπες μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων του Στρα­τού Ξηράς πράγμα που μπορεί να κρύβει μεγάλους κινδύνους για μια χώρα σαν την δικιά μας. 

■ Στην ΔΔΕΕ θα υπάγονται οι Ζ'ΜΑΚ, ΕΤΑ, ΔΥΚ και η 31 ΜΕΕ. Όλες οι μονάδες αυτές (που αποτε­λούν την αφρόκρεμα των Ειδικών Δυνάμεων) είναι πλήρως επαγ­γελματικές και έχουν αφομοιώσει όλα τα σύγχρονα δόγματα και τις πρακτικές της διεξαγωγής ειδικών επιχειρήσεων. Αποτελούν δε, κυρί­ως από πλευράς εκπαίδευσης και αποτελεσματικότητας με κάποιες σοβαρές ελλείψεις στα μέσα, μερι­κές από τις καλύτερες μονάδες του κόσμου στον τομέα τους. 

■ Όμως, η χώρα μας δεν έχει υπερπόντιους πολέμους να διεξά­γει. Στο πιο πιθανό για αυτήν σενά­ριο μακράς πολεμικής εμπλοκής «αυτό με την Τουρκία» θα χρειαστεί πέρα από τα σύγχρονα δόγματα και τον παλιό παραδοσιακό τρόπο μάχης των Δυνάμεων Καταδρομών, τον ανταρτοπόλεμο. 

■ Σε αυτού του είδους τον πόλεμο η χρήση μονάδων σαν και αυτών που αναφέρθηκαν πριν είναι πλεονασμός. Εκεί χρειάζεσαι τις παραδοσιακές Μοίρες Καταδρομών στελεχωμένες από σωστά εκπαι­δευμένους έφεδρους που αποτε­λούν και μια τεράστια δεξαμενή ανθρώπινου δυναμικού. Ας φρο­ντίσει λοιπόν η στρατιωτική ηγεσία να μην αφήσει σε δεύτερη μοίρα αυτές τις υπερπολύτιμες μονάδες γιατί μπορεί να το μετανιώσει πικρά κάποια στιγμή. 

SNIPER
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 27/02/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger