Αρχική » » 0 ΛΟΚατζής σύμβουλος του Α. Σαμαρά

0 ΛΟΚατζής σύμβουλος του Α. Σαμαρά


Ο Φαήλος Κρανιδιώτης σε ρόλο «νταή της Δεξιάς» έχει αναλάβει τις εθνικοπατριωτικής έμπνευσης επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την εκλογική πελατεία των ΑΝ.ΕΛΛ. και της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιώντας ακραίες εκφράσεις για να «εντυπωσιάσει». 

Αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται. Άλλωστε, οι φίλοι στα δύ­σκολα φαίνονται και ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια περίοδο που ο κλοιός γύρω από την κυβέρνηση σφίγγει και οι κοινωνικές αντιδράσεις εντείνονται, επαναφέρει την ομάδα συνεργατών και συνο­δοιπόρων του από τα χρόνια της «πολιτικής ερήμου».... 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσφατα επικοινωνι­ακά στραβοπατήματα, όπως το «μοντάζ» του βίντεο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλο, έπεισαν τον πρωθυπουργό ότι απαιτείται πλέον μια «ομάδα κρούσης» που θα περνά δυναμικά το κυβερνητικό μήνυμα και θα αντιπαρατίθεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στυλοβάτες της ο σκληρός πυρήνας του πε­ρίφημου Δικτύου 21, Χρύ­σανθος Λαζαρίδης, με έναν περισσότερο επιτελικό ρόλο, και Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος αποτελεί ούτως ή άλ­λως την αιχμή στις επιθέσεις εναντίον των εχθρών της πα­ράταξης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προ ημερών ο τελευταίος πέρασε και την πύλη του μεγάρου Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργικό σύμβουλο κ. Λαζαρίδη. 

Γεννημένος το 1965 στον Κορυδαλλό από λαϊκή οι­κογένεια, αμέσως μετά τις σπουδές του στη Νομική, κατατάσσεται εθελοντής στις Δυνάμεις Καταδρομών και ασκεί τη δικηγορία από το 1992. Ακραίων συντηρητι­κών και εθνικιστικών απόψε­ων, συλλαμβάνεται το 1988 επειδή πέταξε το στεφάνι από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη το οποίο είχε καταθέσει ο τότε δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Μπεντρεντίν Νταλάν. Αφού περάσει από το Ελληνικό Ριζοσπαστικό Κίνημα του Αντώνη Τρίτση, γίνεται πρόεδρος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ομάδας του Δικτύου 21, μιας «εθνικοπατριωτικής» οργάνωσης που φέρεται να έχει εμπλοκή το 1999 στην υπόθεση Οτσαλάν, η οποία έφερε στα όριά τους τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στόχος της, «η δη­μιουργία μετώπου κατά του ενδοτισμού και όσων ενοχοποιούν τον πατριωτισμό», όπως ανέφεραν οι ιδρυτές της το 1997. 

Μετά τις περσινές εκλογές και την αποτυχία του να κατακτήσει μια θέση στο Κοινοβούλιο, ο κ. Κρανιδιώ­της, λειτουργεί ατύπως ως ο «νταής» της Δεξιάς, με ειδί­κευση στις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με όρα­μα να ενώσει την παράταξη, στόχο για τον οποίο εισηγή­θηκε στον Α. Σαμαρά να κάνα άνοιγμα «χωρίς προσβολές ή συγκρουσιακά συνθήματα» στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή, καθώς, όπως έγραψε, «η βάση τους είναι δικοί μας άνθρωποι» που θέλουν «δυναμικότερη στάση στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της εγκλη­ματικότητας». Έχει εισηγηθεί μάλιστα και τη διενέργεια δη­μοψηφίσματος για το μεταναστευτικό και φυσικά «πολιτι­κή μηδενικής ανοχής, χωρίς νερό στο κρασί μας». 

Βασικό χαρακτηριστι­κό των παρεμβάσεων του, με αρθρογραφία στην εφημερίδα «Δημοκρατία» και στον φιλοσαμαρικό ιστότοπο Antinews, αλλά και αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, είναι η σκληρή και αγοραία γλώσσα που κατά καιρούς χρησιμοποιεί, με ορόσημο τους «βαψομαλλιάδες» και τους «ντιντήδες», όροι που απευθύνονταν σε πρόσωπα του χώρου της Ν.Δ.! 

«Συνήγορος»» Κασιδιάρη 

Όσο για την Αριστερά; Η ρητορική είναι συνήθως σε άψογο εμφυλιοπολεμικό ύφος και η ουσία της κριτικής κατατείνει στο ότι αυτή απο­τελεί «εσωτερικό εχθρό» και «πέμπτη φάλαγγα». Σ' αυτή τη «φασιστοειδή απόφυση, που καλείται ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/"Βίλα Αμαλία", θα βρεις το βαθύ μαύρο του ολοκλη­ρωτισμού και του αληθινού φασισμού» έγραφε προ ημερών στη «Δημοκρατία», ενώ μια βδομάδα αργότερα πρόσθετε πως «άμα είσαι Έλληνας, Χριστιανός ορθόδοξος (...) τότε δεν έχεις τύχη. Δεν σε πιάνει το αριστερόμετρο των φασιστοειδών αντιλήψεων της Κουμουνδούρου». Όταν μάλιστα η βουλευτής Ρένα Δούρου δέχτηκε την επίθεση του Η. Κασιδιάρη on camera, ο κ. Κρανιδιώτης έγραψε στο twitter: « Με ένα ποτηράκι νερό παριστάνει την επιζήσασα του Ολοκαυ­τώματος. Σκίστηκε το αριστε­ρό καλσόν». 

Η σχέση του πρωθυπουρ­γικού συμβούλου - «πατρι­ώτη» με την άσκηση βίας είναι χαλαρή. «Εγώ είμαι με τους μπάτσους» έγραψε και πάλι στο twitter με αφορμή τη σύλληψη των κατηγορου­μένων για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ με μπρουτάλ χιούμορ σχολίασε για τον ξυλοδαρμό των νεαρών από αστυ­νομικούς: «Ν' αναλάβει την εκπαίδευση της αστυνομίας ο Χρ. Ζαμπούνης, Σαβουάρ βιβρ και δεν θ' ανοίγει μύτη». Μάλιστα, για τη ναζιστική βία της Χρυσής Αυγής δεν θεωρεί πως υπάρχει θέμα. «Στη χειρότερη περίπτωση, η Χ.Α. κάνει αντιποίηση αρχής, ενίοτε πέφτει και καμιά ψιλή (...) οι μαχαιρωμένοι αλλοδαποί υπάρχουν στην βλακώδη προπαγάνδα των φωταδιστών του ΣΥΡΙΖΑ». 

Δεν διστάζει, βέβαια, να τα βάλει και με όσους θεωρεί «σώγαμπρούς» στην παρά­ταξη, όπως ο Γ. Στουρνάρας, και στο θέμα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσί­ας: «Μόνο κάποιος αφασιακός ψευτοκουλτουραίος ή νεοφιλελεύθερος μαρξιστής από την ανάποδη (...) ήτοι κομμούνι με Αρμάνι, δεν μπορεί να καταλάβει τι κρύ­βει πίσω της η φράση "τον σκότωσε για ένα μέτρο γη"». Ή πάλι για τις φημολογού­μενες τουρκικές επενδύσεις: «Τουρκική "επενδυτική" επι­δρομή σε μαρίνες κ.λπ. Αγα­πητή κυβέρνηση, ακόμα και οι πουτάνες ΔΕΝ δέχονται οποιονδήποτε πελάτη». 

Ο κ. Κρανιδιώτης βρίσκε­ται ήδη στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη διπλή ιδιότητά του ως συμβούλου του πρωθυπουργού και συ­νηγόρου του επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη, ο οποίος κατηγορείται από το περιοδικό «Unfollow» για απειλές με αφορμή δημοσίευμα περί λαθρεμπορίου καυσίμων. 

Του Τάσου Τσακίρογλου 
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-06/2/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger