Αρχική » » Στα χέρια Σαμαρά οι περικοπές των στρατιωτικών

Στα χέρια Σαμαρά οι περικοπές των στρατιωτικών


«Το κράτος θα πρέπει να είναι έτοιμο για την ενδεχόμενη φυλάκιση μας λόγω αδυναμίας πληρωμής φόρων», αναφέρουν οι απόστρατοι σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό. 

Συνάντηση με το Συντονιστικό όργανο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων πρόκειται να έχει μέσα στο αμέσως επόμε­νο χρονικό διάστημα -ενδεχο­μένως ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα- ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμέ­νου να ενημερωθεί αναφορικά με τις ενστάσεις που διατυπώ­νουν τα εν αποστρατεία στελέχη του στρατεύματος για τις επικείμενες διπλές περικοπές στις αποδοχές τους... 

Αντιδράσεις 

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ιδιαίτερα θορυβημένο από τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνο του εν αποστρατεία, αλλά και του εν ενεργεία προσωπικού των Ε.Δ πέραν όλων των άλλων και για πολιτικούς λόγους, δε­δομένου ότι πρόκειται για μία μεγάλη δεξαμενή ψήφων, η πλειονότητα των οποίων παραδοσιακά πρόσκειται στο κόμμα της συντηρητικής παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς έχει ζητήσει από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο σε συνεργασία και με τον υπουργό Οικονο­μικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχ. Κωσταράκο, να του ετοιμάσουν και να του παραδώσουν εντός των επόμενων ημερών έναν φάκελο με προτάσεις που θα απαντούν στα προβλήματα των αποστρά­των προκειμένου κατά την επι­κείμενη συνάντηση μαζί τους να είναι ενήμερος για τα θέματά τους -ώστε να έχει κάτι να τους πει-, όπως χαρακτηριστικά ση­μειώνουν κύκλοι προσκείμενοι στον πρωθυπουργό. 

Την κυβέρνηση ανησυχεί έντονα το ενδεχόμενο νέων κι­νητοποιήσεων των συνδικαλι­στικών φορέων των αποστρά­των των Ε.Δ. οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό μέσω επιστολών που έχουν αποστείλει, τόσο προς τον κ. Σαμαρά και τους δύο άλλους αρχηγούς κομμά­των που στηρίζουν την κυβέρνη­ση (Ευάγγ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη) όσο και προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς επίσης και σε όλο τα συναρμόδια για τα θέματά τους υπουργεία, επισημαίνουν ότι δεν θα ανεχτούν περαιτέρω μει­ώσεις στο εισόδημά τους. 

Επιστολή 

«Το κράτος θα πρέπει να εί­ναι έτοιμο να δεχτεί την ενδεχό­μενη σύλληψη και φυλάκιση αποστράτων στους οποίους θα περιλαμβάνονται και Ανώτατοι Αξιωματικοί και Επίτιμοι ακόμη Αρχηγοί, λόγω αδυναμίας πληρωμής των φόρων», αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό το Συντονιστικό όργανο των Ενώσεων Αποστρά­των Ε.Δ. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει δώσει εντολή προς τους συνεργάτες του να αναζητήσουν τρόπους ώστε να μην υπάρξουν διπλές μειώσεις στις συντάξεις των στρατιωτικών, συνολικού ύψους περίπου 20%. Μέχρι στιγμής, πάντως, το υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνεται διατεθειμένο να βάλει καθόλου «νερό στο κρασί του» εμμένοντας στη θέ­ση του πως οι διπλές μειώσεις στις αποδοχές των συνταξιούχων στρατιωτικών είναι αδύνατον να αποφευχθούν. 

Χαρακτηριστικό της σκλη­ρής στάσης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης έναντι των πρώην στελεχών του στρατεύματος είναι η έλλειψη κατανόησης που επέδειξε ο κ. Στουρνάρας όταν σε συνάντη­ση που είχε στις 2 του μήνα. αμέ­σως μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, με τον ΥΠΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο και τον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκο εμφανίστηκε απρό­θυμος να απαντήσει στις αντιρ­ρήσεις που του εξέφρασαν οι δύο τελευταίοι αναφορικά με τις αδικίες που έχουν υποστεί οι απόστρατοι. Να σημειώσουμε πως ανάλογο περίπου κλίμα επικράτησε, άλλωστε, και κατά την προχθεσινή συνάντηση, επίσης για το ίδιο θέμα που είχε εκ νέου ο κ. Κωσταράκος αυτήν τη φο­ρά με τον υφυπουργό Οικονομι­κών Χρ. Σταϊκούρα. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-09/1/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger