Αρχική » » Ιμάμ... μπαϊλντί

Ιμάμ... μπαϊλντί


• Τα τουρκικά συμφέροντα στο ελληνικό Κοινοβούλιο προασπίζουν οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. Αχμέτ Ιλχάν και του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν. 
ΠΟΙΟΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.
ΔΗΜ.ΑΡ. και ΠΑΣΟΚ υποχείρια των μειονοτικών βουλευτών Ιλχάν και Χατζηοσμάν στο θέμα του διορισμού 240 ιεροδιδασκάλων.

Ανεξέλεγκτη έχει γίνει πλέον η δραστηριότητα της Τουρ­κίας στη Θράκη, σε βαθμό που οι παρεμβάσεις της για θέματα της μειονότητας να φθάνουν μέχρι την ελληνική Βουλή και να επηρεά­ζουν ακόμα και κρίσιμες ψηφοφορί­ες. Ακούγεται εξωφρενικό, αλλά είναι απολύτως αληθινό και ενδεικτικό για το πού έχει οδηγήσει η επί σειρά ετών «χαλαρή» αντιμετώπιση του τουρκι­κού προξενείου, το οποίο λειτουργεί επί ελληνικού εδάφους ως κράτος εν κράτει...

Η υπόθεση έχει ως εξής: Η κυβέρ­νηση είχε αποφασίσει να επαναφέρει τροπολογία για την επανενεργοποίηση παλαιότερου σχετικού νόμου (ν. 3536/2007), με την οποία προβλέπε­ται ο διορισμός στα δημόσια σχολεία της Θράκης 240 ιεροδιδασκάλων της μουσουλμανικής μειονότητας, προερχομένων από τους κόλπους της, ώστε να διευκολυνθεί η φοίτηση των μουσουλμανοπαίδων, τα οποία έχουν πέσει θύματα της παραπαιδείας που έχει στήσει το τουρκική προξενείο. 

Απλήρωτοι 

Σημειώνεται ότι στην πρώην απόπειρα εφαρμογής του νόμου, το 2007, οι ιεροδιδάσκαλοι που είχαν δεχθεί να συμμετάσχουν είχαν μείνει απλή­ρωτοι(!), είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και επιπλέον είχαν στοχοποιηθεί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από το τουρκικό προξενείο, το οποίο πλήρωνε συνεπέστατα και μάλιστα με «μαύρα» αυτούς που είχαν ενταχθεί στις δικές του λίστες και δίδασκαν σε απογευματινά «κουράν κουρσούμ», δηλαδή «φροντιστήρια Κορανίου». Στα φροντιστήρια του προξενείου η διδασκαλία του Ισλάμ ταυτίζεται με την «τουρκική εθνική ιδέα» και στόχος είναι ο εκτουρκισμός των Πομάκων και των Ρομά μουσουλμάνων. 

Με την τροπολογία που κατατέθηκε στις 20/12/2012 και υπογράφεται από βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, διασφαλίζεται ότι η μισθοδο­σία των ιεροδιδασκάλων θα γίνεται από την ελληνική Πολιτεία χωρίς τη διαμεσολάβηση τρίτων και θα τους παρέχεται ασφάλιση και συντάξιμα έτη. Με την κίνηση αυτή αφαιρούνται τα επιχειρήματα της τουρκικής προπαγάνδας ότι δεν πρέπει οι μου­σουλμάνοι της Θράκης να φοιτούν «στα ελληνικά σχολεία» γιατί δεν διδάσκονται το Κοράνι. 

Μόλις ο Τούρκος πρόξενος Οσμάν Σενέρ πληροφορήθηκε την ύπαρξη της τροπολογίας από τον πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ (πρώην πολιτευτή της Ν. Μπακογιάννη και της Ν.Δ ) Αχ­μέτ Ιλχάν, σήμανε συναγερμός στον τουρκικό μηχανισμό. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόξε­νος παραδέχθηκε ότι, αν η τροπο­λογία εφαρμοστεί, «όλη η δουλειά που κάναμε τόσα χρόνια μπορεί να καταρρεύσει». Κάλεσε τους ελεγχόμε­νους από το προξενείο μειονοτικούς βουλευτές είτε να καταψηφίσουν την τροπολογία είτε, ακόμα καλύτερα, να φροντίσουν ώστε να μην κατατεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες για να εγείρουν προβλήματα στη διαδικασία προώθησης της τροπολογίας, ο Ιλχάν πρότεινε να υποστηριχθεί ότι οι ιεροδιδάσκαλοι δεν έχουν τελειώ­σει πανεπιστήμιο και ότι στα σχολεία πρέπει να διδάσκουν μόνο όσοι έχουν τελειώσει τριτοβάθμια εκπαίδευση και εφόσον έχουν επιτύχει σε διαγωνι­σμό του ΑΣΕΠ… Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ (ο έτερος βουλευτής της Κουμουνδούρου εί­ναι ο Αϊχάν Καραγιουσούφ) είχε την ιδέα να ισχυριστούν ότι η τροπολο­γία ήταν έμπνευση των «εθνικιστών» για να καταπιέσουν τη θρησκευτική ελευθερία της μειονότητας, προσδο­κώντας ότι έτσι θα πείσει τους «συ­ντρόφους» του. Ο Τούρκος πρόξενος τελικά έδωσε οδηγία στους βουλευ­τές να απειλήσουν τα κόμματα τους ότι, αν δεν καταψηφιστεί η τροπολο­γία όλες οι ψήφοι της μειονότητας θα πάνε αλλού. 

Άρνηση Ρεπούση 

Έχει ενδιαφέρον ότι η πρώτη η οποία συντάχθηκε με τη γραμμή του τουρ­κικού προξενείου ήταν η ΔΗΜΑΡ, (η Μαρία Ρεπούση είχε εξ αρχής αποφύγει να υπογράψει την τρο­πολογία…), καθώς αποδέχθηκε το «επιχείρημα» του Αχμέτ Ιλχάν ότι, αν καταψηφίσει την τροπολογία, θα κερ­δίσει τις ψήφους της μειονότητας. 

Στο ΠΑΣΟΚ, ενώ στην αρχή αγνό­ησαν τις απειλές Χατζηοσμάν ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί, στη συνέχεια εκ­δηλώθηκαν διαφορετικές απόψεις με κάποιους να υποτάσσουν το εθνικό συμφέρον σε μικροκομματική και ψηφοθηρική λογική, αποδεχόμενοι την ανοιχτή τουρκική παρέμβαση. 

Έτσι έμεινε μόνο η Ν.Δ από τον κυβερνητικό συνασπισμό να στηρίζει δίχως αστερίσκους την τροπολογία. Οι ΑΝ.ΕΛ τη στηρίζουν, το ΚΚΕ αρνείται λόγω της πάγιας θέσης του για διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, η Χρυσή Αυγή, επίσης αντιτίθεται για δικούς της προφανείς λόγους. 

Αργά το βράδυ, έγινε γνωστό ότι στην κυβερνητική σύσκεψη αποφασί­στηκε να αποσυρθεί προς το παρόν η τροπολογία για να επανέλθει με τρο­ποποιήσεις ύστερα και από τις νέες πιέσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. 

Η υπόθεση, πάντως, επαναφέρει στην επιφάνεια την πληγή που αποτελεί για τη Θράκη η παρουσία του τουρκικού προξενείου, το οποίο όχι μόνο, λειτουργεί απροκάλυπτα ως ερ­γαλείο προπαγάνδας της Άγκυρας. 

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-16/1/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger