Αρχική » » ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΟ - Δωρεάν γεύματα στις λέσχες για τους αναπληρωτές.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΟ - Δωρεάν γεύματα στις λέσχες για τους αναπληρωτές.


Με συνδρομή 2,69 ευρώ τον μήνα θα τρώνε όσοι υπηρετούν μακριά από τον τόπο της κατοικίας τους. 
Ακόμη και κατόπιν παραγγελίας. 

Ξεκίνησε η δωρεάν σίτιση των αναπληρωτών εκπαιδευτι­κών, οι οποίοι υπηρετούν εκτός του τόπου κατοικί­ας τους, στις στρατιωτικές λέσχες. Το πρόγραμμα εντάσ­σεται στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας των υπουρ­γείων Παιδείας και Άμυνας και αποτελεί ένα κοι­νωνικό μέτρο για την υλο­ποίηση του οποίου εί­χε δεσμευτεί ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος....
 

Στόχος είναι να ανα­κουφιστούν οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντικές περικοπές στους μισθούς, από το έξοδο της σίτισης. Οι δικαιούχοι ανάλογα με την περιοχή όπου διδάσκουν μπορούν να επι­σκέπτονται την κοντινότε­ρη στρατιωτική λέσχη και να λαμβάνουν έως και δύο πλήρη γεύματα ημερησίως εντελώς δωρεάν. 

Όσοι αναπληρωτές» εκ­παιδευτικοί εργάζονται σε σχολεία εκτός του τόπου κατοικίας τους θα πρέ­πει να προσκομίσουν στη στρατιωτική λέσχη την ταυτότητα τους, δυο φωτογραφίες και την ατομι­κή βεβαίωση που θα λά­βουν από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αποκτήσουν το απαραίτη­το Δελτίο Εισόδου. 

Το αντίτιμο 

Οι δικαιούχοι θα καταβάλλουν το αντίτιμο των γευμάτων τους και μια συνδρομή των 2,69 ευρώ μηνιαίως, χρήματα που θα τους επιστρέφονται από το Ίδρυμα Νεολαίας. Για να γίνει αυτό, καλούνται στο πρώτο δεκαήμερο κά­θε μήνα να αποστέλλουν ταχυδρομικά στο Ίδρυμα Νεολαίας αντίγραφο της ατομικής τους βεβαίωσης και τις αποδείξεις για τη σίτιση τους τον προηγού­μενο μήνα και τη μηνιαία συνδρομή. 

Την πρώτη φορά θα πρέπει να αποστείλουν και φωτοτυπία από το βι­βλιάριο καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας στην οποία θα αποτυπώνεται με σαφήνεια ο 27ψήφιος κωδικός ΙΒΑΝ για να τους επιστρέφει κάθε μή­να το Ίδρυμα το συνολικό κόστος. 

Για κάθε δικαιούχο αναπληρωτή δάσκαλο ή καθηγητή το υπουργείο Παιδείας έχει προβλέψει ημερήσιο κονδύλι, ύψους περίπου 5 ευρώ, δηλαδή 150 ευρώ μηνιαίως. 

Μαγειρευτά φαγητά αλλά και της ώρας 

ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ μπορεί να θεωρηθεί το κονδύλι των 150 ευρώ που αναλογεί σε κά­θε δικαιούχο αναπληρωτή εκπαιδευτικό προκειμένου να έχει έως και δύο γεύματα στην πλησιέστερη στρατιωτική λέσχη και τις επτά ημέρες της εβδομάδας. Ένα πλήρες πιάτο, όπως φαίνεται από τον πίνα­κα, ξεκινά από ένα ευρώ και δεν ξε­περνά τα τέσσερα. Οι επιλογές που έχει ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός για το γεύμα του εξαρτώνται από την εκάστοτε στρα­τιωτική λέσχη, την περιοχή όπου βρίσκεται και τον αριθμό των ατόμων που εξυπηρετεί. Στρατιωτικές λέσχες που σιτίζουν μεγάλο αριθμό ατόμων συνήθως προσφέρουν του­λάχιστον τρεις επιλογές μαγειρευτού φαγη­τού και γεύματα της ώρας. 

Οι μικρότερες ενδέχεται να προσφέρουν λιγότερες επιλογές λόγω περιορισμέ­νης κατανάλωσης. Σε κάθε περίπτωση, οι δικαιούχοι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον υπεύθυνο της στρατιωτικής λέσχης στην οποία θα σιτίζονται και να ενημερωθούν για τον κανονισμό λειτουργίας και το ωράριο λειτουργίας. 

Αυτό που συνιστούν από τις στρατιωτικές λέσχες είναι να δηλώνουν, δικαιούχοι από την προηγουμένη ημέρα η από την αρχή της εβδομάδας το φαγητό που θέ­λουν να τους ετοιμάσουν καθώς εκδίδεται από την αρχή συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα κυρίως πιάτα κάθε ημέρας. 

Θα πρέπει, επιπλέον, να γνωρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το φαγητό τους και σε πακέτο με μια ελάχιστη χρέωση των 10 λεπτών. 

(Εφ. Δημοκρατία-13/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger