Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ


1. Ένα πολύ σοβαρό θέμα έχει προκύψει για την Ελλάδα, θέμα που κατά την γνώμη μου δεν έχει αντιμετωπιστεί με την δέουσα σοβαρότητα εν μέσω μάλιστα της οικονομικής κρίσης και των άλλων θεμάτων που απασχολούν την κοινή γνώμη. Φοβάμαι μάλιστα πως ούτε αυτοί που πρέπει δεν έχουν εξετάσει το θέμα... 

2. Αναφέρομαι στην εκτόξευση από τις 18 Δεκεμβρίου του δορυ­φόρου Gokturk-2, ενός προηγμένου συστήματος επίγειας παρατήρησης, κατασκευασμένου μάλιστα κατά 80% με τουρκική τεχνολογία, το λογισμικό του δε είναι εξ ολοκλή­ρου τουρκικής σχεδίασης και ανά­πτυξης, δείχνοντας έτσι τις μεγάλες προόδους των απέναντι στην υψηλή τεχνολογία. 

3. Μερικά τεχνικά στοιχεία ο δορυφόρος αυτός έχει διακριτική ικανότητα (υψηλής ευκρίνειας) 2,5 μέτρων ενώ με ειδικά φίλτρα που μπορεί να χρησιμοποιήσει το λογι­σμικό του μπορεί να χρησιμεύσει ακόμα και στην αναγνώριση συγκε­κριμένων προσώπων, πόσο μάλλον εγκαταστάσεων. 

4. Αν και οι γείτονες μας τείνουν να υπερβάλλουν και να υπερπροβάλλουν τα επιτεύγματα τους στην αμυντική (κυρίως) βιομηχανία, η αλήθεια είναι ότι αυτός ο δορυφό­ρος αλλάζει τα δεδομένα. Η Τουρ­κία θα μπορεί σε ένα χρονικό διά­στημα ενός περίπου χρόνου να έχει πλήρως χαρτογραφήσει ολόκληρη την έκταση της Ελλάδος και μάλιστα χαρτογράφηση που θα μπορεί να αναφέρει ακόμα και πολύ μικρές λεπτομέρειες. 

5. Επίσης πολλά βαλλιστικά όπλα ( όπως και ο δικός μας SCALP) μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις φωτογραφίες για την στοχοποίηση εγκαταστάσεων και έτσι να μπορούν να δρουν τελείως ανεξάρτητα από συστήματα όπως το GPS - που το ελέγχουν οι ΗΠΑ- καθιστώντας τις χώρες που τα έχουν σαφώς λιγότε­ρο εξαρτημένες από πιθανά «τεχνικά προβλήματα». 

6. Βέβαια στον αντίποδα, η Ελλά­δα έχει εδώ και χρόνια πρόσβαση σε φωτογραφίες πολύ καλλίτερης ποιότητας (διακριτική ικανότητα 30 εκατοστών) μέσω του δορυφόρου Helios 2 που όμως δεν τον ελέγχει πλήρως καθώς εκτός από εμάς δικαιώματα έχει η Γαλλία, η Ισπανία και το Βέλγιο καθιστώντας έτσι το σύστημα αμφίβολης αξιοπιστίας σε περίοδο κρίσης. 

7. Το κακό όμως είναι ότι οι γείτονες δεν μένουν μόνο στις φωτογραφήσεις. Δείχνοντας ξεκά­θαρα ποια είναι τα σχέδια τους, εξοπλίζονται συνεχώς με όπλα και συστήματα καθαρά επιθετικά και τελείως στοχευμένα εναντίον μας αδιαφορώντας για κάθε διπλωμα­τική συνέπεια, ξέροντας βέβαια ότι απέναντι τους έχουν ένα κράτος που έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέ­πειας και ανεξαρτησίας. 

8. Έτσι λοιπόν, μόλις πριν από τρεις ημέρες παρέλαβε τον πρώτο αμφίβιο γεωπροωθητή τύπου Azmin, τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής ενώ σχεδόν το σύνολο των οχημάτων αυτών το τουρκικό μηχανικό αναμένεται να τα διαθέσει στο μέτωπο του Έβρου. 

9. Όσο «αντιεμπορική» και αν είναι αυτή η προμήθεια (καθώς την προσοχή τραβάνε πάντα τα μεγα­λύτερα και πιο ανεπτυγμένα συστή­ματα) τόσο σημαντική είναι, καθώς αποτελεί έναν πολλαπλασιαστή ισχύος και την κρίσιμη ώρα που ο τουρκικός στρατός θα προσπαθεί να διαβεί στο μικρότερο δυνατό χρόνο το ποτάμι, αυτά τα οχήματα θα του χαρίσουν δύο-τρεις ώρες που μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία και την καταστροφή. 

10. Η Ελλάδα πρέπει να λάβει τώρα τα μέτρα της γιατί αύριο μπο­ρεί να είναι πολύ αργά. Ο ισορρο­πίες αλλάζουν και τα πάντα μπορεί να είναι διαφορετικά σε λίγα μόλις χρόνια. Κανείς και τίποτα δεν μας εγγυάται ότι θα είμαστε εδώ που είμαστε και η Ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα λαών που έσβη­σαν. Έχουμε χρέος να μην επιτρέ­ψουμε να συμβεί αυτό και σε εμάς. 

SNIPER
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-16/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger