Αρχική » » Το μυστικό της Σφίγγας

Το μυστικό της Σφίγγας


• Η περίεργη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ερντογάν. 

• Θα πρέπει άμεσα να εξακριβωθεί γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου εξακολουθεί να επικοινωνεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Τ. Ερντογάν, αναλαμβάνοντας ρόλο «εκπροσώπου» της ελληνικής κυβερνήσεως. 
• Οι Έλληνες δεν αισθάνονται ασφαλείς και αναρωτιούνται γιατί ο κ. Σαμαράς και το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. αφήνουν να συμ­βαίνουν τέτοιες «πρωτοβουλίες». 

Κόρη της Έχιδνας και του Τυφώνα η αινιγματική και κρυψίνους Σφίγγα εξακολουθεί ακόμη να ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα, παρότι ο μεγάλος εκείνος Έλληνας της αρχαιότητος -ο Οιδίπους- την υποχρέωσε να γκρεμιστεί από το θρονί της προφέροντας μία μόνο λέξη: ο άνθρωπος...

Στις μέρες μας πολλοί είναι εκείνοι που ακολουθούν πιστά τα χνάρια της. Άτομα αινιγματικά, μέ­λη απόκρυφων και αιρετικών λεσχών, πολίτες του κόσμου ή απά­τριδες κοσμοπολίτες, με καλές προσβάσεις στο παγκόσμια κέν­τρα λήψης οικονομικών και πολιτι­κών αποφάσεων, περιφέρονται ανά την υφήλιο, έτοιμοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των ισχυρών, καταπατώντας κάθε έν­νοια εθνικής κυριαρχίας, ανθρω­πιάς και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. 

Στη χώρα μας, κατά καιρούς, έχουν παρελάσει τέτοιου είδους «ταγοί», οι οποίοι, αφού επέφεραν μικρές η μεγαλύτερες καταστρο­φές, εξαφανίστηκαν ως διάττον­τες αστέρες. Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις άλλων που δεν απο­μακρύνονται από τον τόπο του πο­λιτικού ατοπήματος, μη αντιλαμ­βανόμενοι ότι η επιμονή τους αυτή μπορεί όχι μόνον να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημία στη χώρα που τους εμπιστεύτηκε τις τύχες της, άλλα να εμπλακούν οι ίδιοι σε πο­λύ δυσάρεστες καταστάσεις. 

Βίος και πολιτεία 

Τελευταία περίπτωση είναι εκεί­νη ενός γόνου μιας καταξιωμένης, στη συνείδηση των Ελλήνων, πολιτι­κής οικογένειας, η οποία, ενώ κατά­φερε να ηγηθεί αυτού του τόπου, αναγκάστηκε στη συνέχεια, λόγω της πολιτικής του ένδειας, να πα­ραιτηθεί κάτω από συνθήκες απαξιωτικές για τον ίδιο και καταστρο­φικές για το κόμμα που ηγείτο. 

Ο βίος και η πολιτεία του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος Γεωρ­γίου Α. Παπανδρέου, κατά το διά­στημα το οποίο υπήρξε υπουργός αλλά και πρωθυπουργός, λόγω των σημαντικών κοινωνικών αλλαγών που επέφερε στη ζωή εκατομμυ­ρίων Ελλήνων πολιτών και τα κατα­στροφικά αποτελέσματα τόσο στην εθνική μας οικονομία όσο και σε θέματα εθνικής κυριαρχίας της χώρας, θα είναι σίγουρο αντικείμενο έρευνας πολλών επιστημονικών ει­δικοτήτων στο μέλλον. 

Ανησυχία 

Αυτό, όμως, που θα πρέπει άμε­σα να εξακριβωθεί είναι το τι ακρι­βώς υποχρεώνει τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό να εξακολουθεί να επικοινωνεί με ξένους αξιωματούχους και συγκεκριμένα τον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ερντογάν, σε ρόλο «εκπροσώπου» της ελληνικής κυβερνήσεως και να επεμβαί­νει σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας. 

Η πρόσφατη συνάντηση του κ.Παπανδρέου στην Κωνσταντινού­πολη με τον Τούρκο πρωθυπουργό, που κατά δημοσιογραφικές πληρο­φορίες αναλώθηκε ακόμη και σε θέματα τα οποία άπτονται της «κοι­νής συνεδρίασης των υπουργικών συμβουλίων των δυο χωρών», που πολλές φορές έχει αναβληθεί με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρ­νησης, εντείνει τον προβληματισμό του ελληνικού λαού. Ενός λαού ο οποίος είδε τον κ. Παπανδρέου από το ακριτικό Καστελόριζο να ανακοι­νώνει την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, που στην ουσία σήμαινε απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. 

Όταν σήμερα το ίδιο άτομο αναλαμβάνει αντίστοιχες πρωτοβου­λίες στην Κωνσταντινούπολη, προωθώντας «κατευναστικές πολιτι­κές», έχοντας ως συνομιλητή τον πρωθυπουργό μιας χώρας η οποίο κρατά υπό κατοχή, στρατιωτικά και πολιτικά, ένα μεγάλο τμήμα της Κύ­πρου, μιας χώρας που απειλεί την Ελλάδα με casus belli, εάν η τελευ­ταία θελήσει να εφαρμόσει το Διε­θνές Δίκαιο στο νησιά της και τις ελληνικές θάλασσες, τότε οι Έλληνες δεν αισθάνονται ασφαλείς και αναρωτιούνται γιατί ο κ. Σαμαράς και το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. αφήνουν να συμ­βαίνουν τέτοιες «πρωτοβουλίες»; 

Επιστροφή στη διαφάνεια και τους δημοκρατικούς θεσμούς 

Ποιο είναι επιτέλους το «μυ­στικό όπλο» του κ. Παπανδρέ­ου; Πώς καταφέρνει να προσπερνάει τους θεσμικούς παρά­γοντες της ελληνικής πολιτείας και να συμπεριφέρεται «αντα­γωνιστικά» με την επίσημη γραμμή της ελληνικής κυβέρνη­σης; 

Η σύγχρονη Σφίγγα θα πρέ­πει να υποχρεωθεί να φανερώ­σει στη νόμιμη ελληνική κυβέρ­νηση και στα κόμματα της Βου­λής των Ελλήνων, όλα ανεξαιρέ­τως τα τυχόν ‘μυστικά» τα οποία την κρατούν δέσμια των σημερι­νών συμπεριφορών της. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν, εάν υπάρχουν, μυστικές ή άλλες διακρατικές συμφωνίες έξω από τους επίσημους φακέλους του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών, του Έλληνα πρω­θυπουργού και των ελληνικών Μυστικών Υπηρεσιών. 

Τυρρανία 

Τα ελληνικά κόμματα στο σύνολό τους, θα πρέπει σαν ένας άλλος Οιδίπους, να γκρεμίσουν από το θρονί της τη σύγχρονη Σφίγγα και να επαναφέρουν στη χώρα τον ανθρωπισμό, τη διαφάνεια και τους πλέριους δημοκρατικούς θεσμούς. 

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από μεταπρατικές συμπεριφο­ρές επικίνδυνων εξουσιαστών, γιατί, όπως είπε ένας άλλος Έλληνας πρωθυπουργός, ο αείμνη­στος Γεώργιος Παπανδρέου: «Οι Έλληνες δεν κάνουν επιλογή τυ­ράννων, απλώς απεχθάνονται την τυραννία». 

Του Δρος ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΡΑ 
Καθηγητή-Ιστορικού. 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-28/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger