Αρχική » » Αγιάστε ξανά τα ύδατα!

Αγιάστε ξανά τα ύδατα!


 Τα φιλαράκια τα καλά: Τάσος Μαντέλης και Κώστας Σημίτης.
 Ο Κ. Σημίτης εκπροσωπεί την ανθεκτικότερη γενιά καλικαντζάρων που έχει ξεβράσει ο κάτω κόσμος. Έχει αντέξει τόσα Θεοφάνια! 

Μα είναι δυνατόν; Το-κατά Γιώργο Τράγκα-«γκόλουμ» (και «σαύρα του Κολωνακίου»),που έχει στο παθητικό του μεγα­λοπρεπέστατα χουνέρια όπως Ίμια, Οτσαλάν, Χρηματιστήριο, μπετατζίδικους Ολυμπιακούς και ΟΝΕ, ξα­ναχτύπησε! Έγραψε μια πιλαφιάδα 2.405 λέξεων στο «Έθνος» για να πει τα ίδια και τα ίδια...

(Οδηγίες ανάγνω­σης προς αμύητους: προηγούνται τα λόγια Σημίτη κι ακολουθεί ελεύθερη απόδοση σε πειραϊκή διάλεκτο.) «Το ότι υπήρξαν και υπάρχουν φαινόμενα αδιαφορίας για το κράτος δίκαιου δεν οφείλεται ειδικά στην πολιτική του ενός η του άλλου κόμματος εξουσίας. Οφείλεται σε μια γενικευμένη κοινω­νική στάση». Τι εννοεί ο ποιητής; Μα­ζί τα φάγατε! Κοινωνία άτιμη που πα­ρασύρεις τα καλύτερα παιδιά όπως ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης και ο Άκης. Η πασοκάρα μάτωσε φανέλα για τη διαφάνεια, αλλά ο άτιμος ο λαός έχει γραμμένη την τιμιότητα στα παλιά του τα Adidas. Αλλού, ο Σημιταράς ο τουρ­κοφάγος λέει: «Οικονομικά ή κοινωνικά θέματα [ ...] έπαιζαν και παίζουν έναν δευτερεύοντα ρόλο σε σχέση με το "κυνήγι ενόχων" Οι "αγανακτισμένοι" επεδείκνυαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και ζητούσαν οι υπεύθυνοι να "πάνε στο Γουδή", δηλαδή να εκτελεσθούν». 

Γουδοχέρι 

Δίκιο δεν έχει ο εκσυγχρονισμένος; Να του κουνάς κρεμάλες; Αν δεν ήταν ευγενικός και καλλιεργημένος, θα σ' τα έγραφε πιο ωμά. Θα σου έλε­γε δηλαδή: Γιατί μου κουνάς θηλιές και μιλάς για Γουδιά, ρε μπατίρη; Δεν σταυροκοπιέσαι που καταδέχομαι να ασχολούμαι μαζί σου και σου έκανα το χατίρι να γενώ πρωθυπουργός να σε γλιτώσω από την κακιά τη Δεξιά; Ένοχοι κατά δω δεν υπάρχουν. Αν έχεις στοιχεία, να τα πας στον εισαγ­γελέα. Μικρολαμόγιο. Αντί να τρέχεις σε διαδηλώσεις και να αναρχοφέρνεις, δεν πας να τζογάρεις στο Χρηματιστήριο να κονομήσεις; Σου έχω σιγουράκια. 

Και για το τέλος, το καλύτερο. Το απόλυτο μήνυμα του Κώστα Σημίτη. Ο λόγος που πάσχισε τόσο με τα ολίγιστα ελληνικά του να γεμίσει σελίδες στην εφημερίδα. Κοίτα τι λέει: «Στο κράτος δικαίου τιμωρούνται μόνο οι πράξεις που θεωρούνται από τον νό­μο ως εγκλήματα και μόνο σε προβλε­πόμενες από τον νόμο δικαστικές δια­δικασίες. Το κράτος θα κατέρρεε, αν κάθε πολιτική απόφαση συνδεόταν με δικαστικούς αγώνες για να ελέγξουν τα δικαστήρια την εξυπηρέτηση του γενικού συμφέροντος». Δηλαδή, ο πολιτικός δεν πρέπει να πηγαίνει φυλακή. Ικανή ποινή είναι να χάσει την έδρα του... 

Παναγιώτης Λιάκος 
(Εφ. Δημοκρατία-28/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger