Αρχική » » Επιστράτευσαν τον «Γκοτζίλα»

Επιστράτευσαν τον «Γκοτζίλα»


Ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για ύπαρξη κυκλώματος στρατιωτικών κτηνιάτρων που... επανέφερε στα γεύματα ληγμένα κρέατα. 
Ακατάλληλα κρέατα, ληγμένα προ... αιώνων βρίσκονται στο μενού του στρατού. 
Καταγγελία για δεύτερη εργασία των γιατρών σε ιδιωτική εταιρεία πιστοποίησης. 

«Γκοτζίλες» ως συστατικό στοιχείο του μενού στους χώρους ενδιαίτησης και στα κυλικεία των ανά την επικράτεια στρατιωτικών μονάδων, θο μπο­ρούσε απλώς να ανάγεται στη σφαίρα του μύθου και του αρχείου των «ιστοριών για την καταραμέ­νη θητεία» προηγουμένων γενεών φαντάρων. Θα μπορούσε, αν η «υπόθεση-Γκοτζίλες», όπως αποκαλούνται στην παλιά στρατιωτική αργκό τα ακατάλληλα κρέατα, ληγμένα προ αιώνων, δεν είχε έρθει στη Βουλή κι αν δεν προκαλούσε ενδελεχή δικαστική διερεύνηση από πολιτικές και στρατιω­τικές δικαστικές αρχές... 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος φρόντισε με έμφαση να δημοσιοποιήσει ότι έχει δώσει εντολή με διαδικασίες κατεπείγο­ντος να γίνει διερεύνηση του σοβαρού αυτού ζητήματος, που είχαν φέρει στην επιφάνεια δημοσι­εύματα του Δεκεμβρίου. 

Τρεις βουλευτές της συγκυβερνώσας ΔΗΜΑΡ, οι Βασίλης Οικονόμου, Μαρία Γιαννακάκη και Θω­μάς Ψύρρας, είχαν στηριχτεί στο περιεχόμενο των δημοσιευθέντων για να υποβάλουν ερώτηση στη Βουλή λίγες μέρες μετά (Αριθμός Πρωτοκόλλου 5336/20.12.12), αναφερόμενοι στην ύπαρξη καταγγελιών για κύκλωμα στρατιωτικών κτηνιάτρων που χορηγούσαν παράνομα πιστοποιητικά καταλληλότητας σε εταιρείες που προμηθεύουν τις ένοπλες δυνάμεις με κρέατα και άλλα τρόφιμα. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από στρα­τιωτικές πήγες, οι διαδικασίες της προανάκρισης του Στρατοδικείου Αθηνών αφορούν τρεις «υπόπτους». 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ κτηνιάτρους του Στρατού Ξηράς (δύο λοχαγούς και έναν ταγ­ματάρχη), για τους οποίους υπήρξε καταγγελία ότι μέσω της δεύτερης εργασίας τους σε ιδιωτική εταιρεία πιστοποίησης, στην οποία ήταν συνέ­ταιροι. προωθούσαν τη χορήγηση των αμφισβητούμενων πιστοποιητικών καταλληλότητας. Η ενασχόληση των τριών αξιωματικών σε δεύτερη εργασία δεν θεωρείται παράνομη, καθόσον προ­βλέπεται από την υπάρχουσα νομοθεσία. 

Στη διάρκεια της προχθεσινής διαδικασίας κοι­νοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός ενημέρωσε εγγράφως τους ερωτώ­ντες βουλευτές ότι επιπλέον έχει καλέσει τον προϊστάμενο εισαγγελέα αναθεωρητή Α (αντιστράτηγο) Δημήτρη Ποτίδη και του ζήτησε να εποπτεύσει ο ίδιος τη διεξαγωγή της έρευνας. Επισήμανε δε ότι «σε κάθε περίπτωση, το Στρατιωτικά Κτηνιατρικό Εργαστήρια είναι διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης ΑΕ (ΕΣΥΔΑΕ), η διαδικα­σία ελέγχου και παραλαβής τροφίμων υπόκειται στη νομοθεσία περί προμηθειών του Δημοσίου μέσω του υπουργείου Ανάπτυξης και την υφιστάμενη εθνική και κοινοτική νομοθεσία περί ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων». 

Με ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ χτυπάει τον κ Παναγιωτόπουλο φιλικά στην πλάτη, σημειώνοντας θετικά ότι «είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική η αποφασιστικότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να παραπέμπει κάθε υποψία έκνομων ενεργειών στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη». Ωστόσο, του ζητούν να ξεκαθα­ρίσει «εάν έχουν γίνει έλεγχοι σε όλες τις εταιρείες που προμηθεύ­ουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με τρόφιμα, εάν έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από πού έχουν αυτά εκδοθεί και, τέλος, αν υπάρχουν εταιρείες που απέκτησαν πιστοποιητικά από την εταιρεία που φέρονται να είχαν συστήσει οι στρατιωτικοί κτηνίατροι που κατηγορούνται». 

ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ
(6 ΗΜΕΡΕΣ-25/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger