Αρχική » » Νέα επίθεση της τρόικας στον Στρατό!

Νέα επίθεση της τρόικας στον Στρατό!


■ Εμμονή με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Απαιτεί επιπλέον περικοπές άνω των 90.000.000 ευρώ. 

Εντείνονται οι πιέσεις της τρόικας για περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος έχουν διαμηνύ­σει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο...
Ειδικότερα, δεν πρό­κειται να αφήσουν σε ησυχία τις Ένοπλες Δυνά­μεις οι δανειστές της χώρας, οι οποίοι -σύμφω­να με όλες τις πληροφο­ρίες- έχουν θέσει υπό τον περασμένο Νοέμβριο νέες απαιτήσεις περικοπών για τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας. 

Οι τροικανοί, πριν αναχωρήσουν από την Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο, έθεσαν νέες απαιτήσεις, σης οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η εφαρμογή των μέτρων του 2014 μέσα στο 2013. Τα εν λόγω μέ­τρα αφορούν περικοπές άνω των 90.000.000 ευ­ρώ, ενώ -όπως γράψαμε- το θέμα είχε τεθεί πρό­σφατα σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών. 

Κατάργηση 

Επιπλέον η τρόικα ζητάει την κατάργηση των μι­σθολογικών προαγωγών και την πλήρη εξομοί­ωση των αποδοχών για κάθε βαθμίδα ιεραρχίας σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας. 

Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του υπουργεί­ου Εθνικής Άμυνας έχει τονίσει προς την πλευ­ρά του υπουργείου Οι­κονομικών και ειδικότε­ρα στον υπουργό Γιάν­νη Στουρνάρα, καθώς τόσο ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος όσο και ο ειδικός γραμματέ­ας Αντώνης Οικονόμου έχουν επιλέξει να μη συνομιλούν με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, ότι τέτοιου είδους ζητήματα δεν μπαίνουν καν προς προβληματισμό. 

Άλλωστε, οι περικο­πές που έχουν υποστεί από το 2009 τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ξεπερνούν κάθε λογική, με συνέπειες που μπορεί η τρόικα να παριστάνει ότι αγνοεί, ωστόσο θα γί­νουν σύντομα ορατές. Οι στρατιωτικοί έχουν υπο­στεί μέσα σε τρία χρό­νια περικοπές στις αποδοχές τους που ξεκινούν από το 31,88% και φτά­νουν το 45,42% ανάλο­γα με τον βαθμό και την οικογενειακή κατάσταση! Πρόκειται για ασύλληπτα ποσοστά, που έχουν κυριολεκτικά «διαλύσει» την ψυχολογία των στελεχών του στρατεύματος. 

Είναι πραγματικά απο­ρίας άξιον ποιος και πώς θα ανακοινώσει σ' έναν ΕΠΟΠ -για να πιάσουμε την πυραμίδα από τη βά­ση της- ότι θα πρέπει να ζει με λιγότερα από 700 ευρώ, υπηρετώντας σε κάποια ακριτική μονάδα. Ακόμη χειρότερα αν αυτός ο άνθρωπος είχε κάνει το... λά­θος να δημιουργήσει οικο­γένεια. Όσοι δε δεν είχαν προλάβει είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν ούτε καν να το ονειρευτούν. 

Άλλωστε, οι στρατι­ωτικοί δεν αποτελούν απλούς δημοσίους υπαλ­λήλους, για να προλά­βουμε όσους σπεύσουν να κάνουν ατυχείς συ­γκρίσεις με υπαλλήλους του υπολοίπου δημόσι­ου τομέα. 

0ι περισσότεροι ΕΠΟΠ, για να αναφερ­θούμε σ' όσους έχουν πλέον τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, είναι στρατιώ­τες που υπηρετούν απο­κλειστικά σε μονάδες πο­λύ μακριά από το σπίτι τους και είναι βέβαιο ότι πλέον με τον μισθό που θα μπαίνει στην τσέπη τους δεν θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα. 

(Εφ. Δημοκρατία-23/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger