Αρχική » » Τούρκοι, πάρτε τον Στουρνάρα

Τούρκοι, πάρτε τον Στουρνάρα


Σήμερον η στήλη παρουσιάζει μια σπουδαία επενδυτική πρόταση προς τους γείτονες: να αγοράσουν τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος! 

Με τι μοιάζεις αν είσαι φίλος Σημίτη, φορολογείς τους φτωχούς, αποσύρεις τροπολογία για τον φόρο πολυτελείας στα κότερα και κόβεις με αλυσοπρίονο τις κρατι­κές δαπάνες για τους έχοντες ανάγκη; Αν τα έχεις όλα αυτά, θα μοιάζεις με τον Στουρνάρα. Επίσης, αν δίνεις και συνεντεύξεις στο CNN κρύβοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σου εικόνες μεγαλείου και πολιτικές φιλοδοξίες, τότε είσαι ο Στουρνάρας...

Διαβάστε τι είπε ο στόμας του στο αμερικανικό κανάλι: « Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις εταιρίες που πουλάμε τώρα, όπως για τη ΔΕΠΑ και τον ΟΠΑΠ. Όχι τόσο από εταιρίες της Λύσης, ακόμα. Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει από τη Ρωσία, την Κίνα...» Σ΄ αυτό το σημείο παρεμβαίνει η δημοσιογράφος και ρωτάει αν θα υπάρξει πρόβλημα με τις τουρκικές εταιρίες που θέλουν να εξαγοράσουν ελληνική δημόσια περιουσία. Ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος τυγχάνει και φανατικός θαυμα­στής του κ. Στουρνάρα, απαντάει με τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση, που αν τη μάζευες σε μια δεξαμενή θα μπορούσες να πνίξεις ελέφαντα «Όχι, καθόλου. Κανένα πρόβλημα με την Τουρκία. Λεν πιστεύω στην a la carte παγκοσμιοποίηση. Όταν θέλεις πα­γκοσμιοποίηση, πρέπει να έχεις παγκοσμιοποίηση χωρίς όρια». 

Στράτος Διονυσίου 

«Του κόσμου το περίγελο κατάντησε να γίνει/Και όλα αυτά για χάρη της, και όλα αυτά για κείνη» τραγουδούσε ο ασύγκριτος Στράτος Διονυσίου ερμηνεύοντας το άσμα του Άκη Πάνου «Του κόσμου το περίγελο». Τοι­ουτοτρόπως, τα συνδυασμένα καλλιτεχνικά πυρά δύο τιτάνων του λαϊκού τραγουδιού (Διονυσίου -Πάνου) προσέφεραν στον φιλόμουσο Έλληνα μια πρόγευση από την παγκοσμιοποίηση του διασυρμού ενός άνδρα, όταν κά­νει τα πάντα για «κάποιαν». Αυτή η «κάποια» εν προκειμένω είναι η εξουσία. Ο Στουρνάρας, που θέλει να στεί­λει μήνυμα στην ανθρωπότητα ότι του ταιριάζει γάντι ο ρόλος του εκποιητή – παγκοσμιοποιητή, δηλαδή του πειθήνιου κατοικίδιου του Χένρι Κίσινγκερ, βρήκε το CNN ως κατάλληλο βήμα και μπουμπούνισε τις απεχθείς ιδέες του. 

Μπορεί εκείνον να μην τον ενοχλεί να γίνουμε αφελληνισμένος πολτός και να γουστάρει ξεπουλήματα στην Τουρκία και φουλ κομπλέ παγκοσμιοποίηση, αλλά δεν μας ρώτησε. Αν μας ρωτούσε, θα προτείναμε να πουλήσουμε πρώτον εκείνον στους απο­γόνους του Σουλεϊμάν του Αιμοστα­γούς. Πέντε - έξι γρόσια θα μας τα έδι­ναν για να αποκτήσουν τέτοιο τεφα­ρίκι κι εμείς θα το ξεφορτωνόμασταν. 

Παναγιώτης Λιάκος
(Εφ.Δημοκρατία-21/1/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger